Bulgaria

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Bulgaria are multe de oferit: case si stradute traditionale, pensiuni rustice cu bucatarie extraordinara precum si domenii schiabile cu foarte multe posibilitati si zapada garantata, care se intind pe lanturile montane impozante cum ar fi Rodopi sau Pirin. Pentru fiecare se gaseste cate ceva potrivit, Bulgaria oferindu-va o combinatie ideala intre modern si traditional.
 
Partiile de schi
Domeniile schiabile ale Bulgariei se afla la un punct de cumpana si au fost in ultimii ani in mare parte modernizate. In acest proces nu a fost lasat nimic la voia intamplarii si statiunile au primit o noua stralucire, partiile sunt mult mai variate si ofera acum cate ceva pentru incepatori si pentru cei cu experienta, precum si pentru cei care prefera o singura placa.
 
Cultura
Bulgaria surprinde turistii cu bogatia sa de peisaje, culturala si istorica. Romanii, slavii si turcii si-au lasat amprenta in tara, ceea ce este deosebit de bine vizibil in capitala Sofia. Aici, pe langa muite ruine romane veti gasi si Muzeul National de Arheologie, si - in cladirea fostului palat al Tarului - Galeria de Arta Nationala. Reper principal al orasului este insa bineinteles impunatoarea Catedrala Alexander Nevsky, cu frumoasele sale cupole aurii.
Un grup foarte special de biserici ortodoxe, capele si manastiri poate fi explorat de turisti in apropiere de satul Ivanovo. Manastirea pe stanca Ivanovo este accesibila doar prin intermediul unui sistem de trepte construit in peretii de stanca. Manastirea care se compune din mai multe sectiuni si a fost ctitorita in secolul al XIII-lea, face parte din patrimoniul mondial UNESCO.
In apropiere de satul Madara atrage atentia asupra sa o alta opera de arta in stanca. cvertical pe 100 m este sculptata imaginea unui calaret. Cu sulita sa a ucis un leu, care se afla acum in fata lui. Calaretul de la Madara - si el Patrimoniul Mondial - troneaza deasupra rezervatiei arheologice Madara, un platou inconjurat din 2 parti de pereti de stanca.
Mai putin despre arta sau arhitectura si mai degraba de refacere este vorba la Velingrad. Situata in partea de vest a Muntilor Rodopi, aceasta este una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Balcani. 
 

Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Bulgaria?

Vremea ideala:
Iunie - August
Temperaturi ridicate, zile insorite si seri blande. Litoralul Marii Negre este impanzit de turistii iubitori de soare.
Vreme buna: 
Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie
Primavara si toamna vin cu vreme calda si un calendar plin de sarbatori culturale. 
De evitat, cu exceptia practicarii activitatilor de iarna:
Noiembrie - Martie
Temperaturile scad rapid toamna, iar iarna zapada acopera marea majoritate a tarii. Multe statiuni de pe coasta se inchid complet, insa cele de schi sunt deschise.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Bulgaria? Toate informatiile AICI