Conditii calatorie Cehia

 

Despre destinatie

Inca de la intrare, Cehia ofera iubitorilor de excursii, pe langa Orasul de Aur - Praga, o multime de alte destinatii interesante, printre care si o gama variata de destinatii pentru vacantele la schi! Muntii de altitudine medie de aici, precum Šumava, Krušné hory (Muntii Metaliferi) sau Krkonoše (in muntii Sudeti) ofera iubitorilor de schi garantia distractiei pure si a unei vacante la schi de neuitat! Tara lui Krakonoš - spiridusul muntilor Krkonoše - ofera incepatorilor sporturilor albe o multitudine de posibilitati. Centrele de schi - echipate la cel mai modern nivel, ofera pe langa partiile de schi si partiile pentru schi de fond de cea mai buna calitate, si partii pentru saniute si frumoase poteci prin zapada, special amenajate pentru plimbari.

Partii de schi

Cehia a devenit in ultimii ani o destinatie foarte populara pentru iubitorii de schi. Ospitalitatea localnicilor, precum si calitatea partiilor si conditiile moderne pentru schiat, fac din Cehia una dintre cele mai iubite destinatii ale schiorilor si snowboarderilor. Partiile de schi cu toate gradele de dificultate sunt de foarte buna calitate si foarte ingrijite. Destinatiile din Cehia pentru iubitorii de schi sunt in domeniile schiabile ale Muntilor Adler, Iser, Erzgebirge (Muntii Metaliferi), Böhmerwald si Riesengebirge (Muntii Sudeti). Cea mai mare regiune de schi din Cehia este Riesengebirge (Muntii Sudeti), cu o varietate mare de partii de schi si partii pentru schi de fond. Iubitorii de schi vin aici, respectand conditiile de calatorie, din toate tarile. Intreaga regiune ofera peste 60 de km de partii! Cele mai cunoscute zone de schi sunt Harrachov, Špindlerův Mlýn si Pec pod Snezkou, cu cel mai inalt varf Schneekoppe. Centrul sporturilor de iarna al Cehiei este Špindlerův Mlýn. Aceasta zona de schi, cea mai iubita pentru sporturile de iarna din Cehia, are aproape 17 km de partii, majoritatea cu grad de dificultate mic spre mediu. Statiunea cea mai cunoscuta de aici este Harrachov. Dispune de partii in lungime de 7,4 km, dispuse pe o altitudine intre 670-1.020 m. Harrachov a devenit foarte cunoscut datorita concursurilor de sarituri cu schiurile care se desfasoara in mod regulat in aceasta statiune!

Cultura

Republica Ceha atrage in special cu orasele sale frumoase si cladirile istorice impresionante. Mai presus de toate este desigur capitala Praga, un absolut magnet pentru turisti. Informati in prealabil despre conditiile de calatorie, vizitati aici Castelul Praga, un complex monumental de biserici, cetati, cladiri rezidentiale si de birouri inconjurate de numeroase gradini. Plimbati-va prin orasul vechi, cu stradutele sale intortocheate si cladiri in fiecare stil arhitectural imaginabil. Explorati Cartierul evreiesc Josefov sau mergeti "Zlatá ulička" - "Aleea Aurita" din cartierul artistilor, unde a locuit odata si Franz Kafka. Locul sau de nastere este in schimb la "Staroměstské náměstí", piata centrala de 9000 de metri patrati din centrul vechi. Sau admirati Podul Carol, unul dintre cele mai vechi poduri de piatra din Europa.

Dar si alte orase va vor delecta cu frumoase centre si cladiri istorice. Telč de exemplu, a carui piata inconjurat de iazuri frumoase, a fost declarata site Patrimoniu Mondial UNESCO. Sau Litomyšl, care puncteaza cu castelul sau renascentist, unul dintre cele mai vechi teatre de palat din Europa si deoarece este locul de nastere al celebrului compozitor ceh Bedrich Smetana. Numeroase edificii religioase, un oras vechi pitoresc si o biserica construita din aproximativ 40.000 de oase va asteapta in schimb la Kutna Hora. In Padurea Boemiei merita mai ales facuta o vizita la Cesky Krumlov, pentru primaria sa in stil renascentist, castelul si gradina castelului baroc numit si "Perla Padurii Boemiei". Urme muzicale urmeaza cine face o excursie la Olomouc - in Palatul Hauenschild a compus a 6-a lui simfonie Wolfgang Amadeus Mozart.

Castele si palate demne de vizitat sunt insa multe in Republica Ceha. Castelul Častolowitz la poalele muntelui Orlické hory, de exemplu, resedinta regala in Krivoklat, unul dintre cele mai vechi castele de acest tip din Boemia, castelul baroc din Mikulov, castelul in stil francez de la Namiescht, castelul Hazmburk in Muntii Centrali si Castelul Karlstejn, construit de Carol IV ca trezorerie regala si care adaposteste si azi bijuteriile coroanei - sunt doar cele mai importante de pe lista.

Si pentru refacere aveti de unde alege! Teplice este cea mai veche statiune balneara din Boemia si de asemenea una dintre cele mai vechi din Europa. Karlovy Vary este cel mai mare din tara si una dintre cele mai importante.

Un alt pont pentru fanii berii: in centrul vechi al Plzen puteti vizita una dintre cele mai renumite fabrici de bere din lume. Pilsner Urquell este preparata aici din 1842!

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Cehia?

Vremea ideala:
Mai
Festivalul de la Praga transforma toata luna intr-o perioada populara in randul turistilor.
Vreme buna: 
Septembrie 
Vreme frumoasa, ideala pentru plimbarile in aer liber.
Decembrie
Vin fiert si muzica in Pietele de Craciun din toata tara.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Cehia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta