Oferte vacanta China

 
 
 
China este una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, insa abia in ultimele decenii a devenit o tara moderna. Istoria chineza este impartita in dinastii, fiecare dintre acestea marcand o perioada de domnie a unei linii de imparati. Primul imperiu a fost sub dinastia Qin si a inceput in anul 221 i.Hr. Ultimul imparat a coborat de pe tron in anul 1912, iar China a devenit republica. In anul 1949, in urma unui razboi civil, conducerea tarii a revenit guvernului comunist.
 
 
  

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Curiozitati despre China

China
China

Cu o populatie ce atinge 1,3 miliarde de oameni, China inregistreaza recordul absolut; o treime dintre chinezi traiesc in orase, in timp ce restul acestora ocupa mediul rural. De asemenea, tara se intinde pe 5000 kilometri de la est la vest si alti 5500 kilometri de la nord la sud, teritoriu ce cuprinde peisaje diverse: munti, platouri inalte, deserturi nisipoase, paduri dense. Astfel ca, respectand conditiile de calatorie, va puteti bucura de privelisti extraordinare. O traime din suprafata terestra a Chinei este formata din munti. Cel mai inalt munte de pe Pamant, Muntele Everest, se afla la granita dintre China si Nepal. China are mii de rauri, printre care, cele mai importante Yangtze si Raul Galben. Cu o lungime de 6300 kilometri, Yangtze este al treilea cel mai mare rau din lume.

China - tara inventiilor grandioase

Inventii China
Inventii China

China Antica a fost un loc al inventiilor. Timp de secole, aceasta a dominat domenii ca stiinta, tehnologia, astronomia si matematica. Chinezii au inventat hartia, busola magnetica, tiparirea, portelanul, matasea, praful de pusca si multe altele. Arta si meseriile au o istorie lunga in China. Cu mii de ani in urma, locuitorii au fost printre primii care au folosit in expunerile artistice elemente ca matasea, jadul, bronzul, lemnul si hartia. Scrierea artistica, caligrafia, a fost inventata aici. O mare parte dintre credintele si filosofiile moderne ale Chinei se bazeaza pe invataturile unui oficial guvernamental care a trait acum aproape 3000 de ani. Confucius i-a invatat pe oameni valoarea moralitatii, bunatatii si a educatiei.

Prin ce se remarca flora si fauna chineza?

urs panda
urs panda

Inca de la intrarea in tara, observi ca diversitatea habitatelor din China gazduieste enorm de multe specii de plante si animale. Peste rauri, lacuri, ape de coasta  traiesc peste 3800 de specii de pesti, sute de specii de amfibieni si de reptile. Viata salbatica din padurile tarii este amenintata de taierea copacilor pentru amenajarea terenurilor agricole. De asemenea, extinderea deserturilor din nord reduc habitatele animalelor. Guvernul chinez a creat 1200 de rezervatii pentru protejarea speciilor de plante si animale.
Panda mare traieste doar in cetosii munti din sud-vestul Chinei, nicaieri altundeva in lume. Chiar daca apartine de ordinul Carnivora, panda se hraneste cu bambus in procent covarsitor si locuiesc, de obicei, in apropierea plantei lemnoase vesnic verde. Fiind vanati, panda au ramas in salbaticie la un numar apropiat de 1600 exemplare.

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in China?

Vremea ideala:
Mai - August
Respectand conditiile de calatorie, numarul turistilor este considerabil, iar in punctele de interes se formeaza aglomeratii.
Sunt inregistrate ploi de vara.
Tarifele la cazare se ridica incepand cu prima saptamana a vacantei din Mai.
Vreme buna: 
Februarie - Aprilie, Septembrie si Octombrie
Zilele din sunt calde primavara si devin racoroase toamna
In nord, acesta este sezonul ideal, cu temperaturi placute si cer senin.
Tarifele la cazare se ridica incepand cu prima saptamana a vacantei din Octombrie
De evitat:
Noiembrie - Februarie
Turismul intern este la un nivel scazut, dar atentie la perioada Anului Nou Chinezesc, cand preturile cresc considerabil, iar locurile la cazare se ocupa rapid.
Vremea este deosebit de rece in Nord si la altitudini ridicate si putin mai calda in Sudul indepartat.
 
Regimul climatic anual in China
Vrei sa-ti planifici o vacanta in China insa nu stii care ar fi perioada ideala? Iata mai jos tabelul cu temperaturile medii si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna din an. Alege perioada potrivita preferintelor tale si bucura-te de o vacanta inedita.
 
Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie   5°C   4mm
Februarie   7°C   6mm
Martie  16°C   9mm
Aprilie  22°C  22mm
Mai  26°C  34mm
Iunie  32°C  74mm
Iulie  32°C 174mm
August  29°C 164mm
Septembrie  24°C   55mm
Octombrie  19°C   26mm
Noiembrie  11°C   12mm
Decembrie    6°C
   4mm
 
Unitati de cazare in orice oras din China
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!