Conditii calatorie Cipru

 
Intrarea in Cipru
Istoria Ciprului isi are radacinile inca din vremea zeitei Afrodita care, nascuta din spuma Marii Mediterane, alege sa isi reverse harul frumusetii asupra acestui meleag si sa il modeleze, apeland la influentele culturale, arhitecturale si culinare lasate de persi, egipteni, greci si romani. Dovada stau padurile parfumate de pini ce acopera muntii Troodos, simplitatea naturala a caselor din piatra, plantatiile de portocali, regiunile viticole, manastirile bizantine, catedralele gotice si, nu in ultimul rand, plajele brazdate de soare si de belsugul liniilor albastre in degrade ale apelor.
 
Larnaca
Busola indica partea sudica a insulei, unde se intrevede cea mai veche asezare a insulei denumita Larnaca, care imbina in chip inspirat modernitatea cu valorile traditionale, prin satele pitoresti, pietele medievale, ruinele antice si atractiile cosmopolite. Cunoscuta in trecut sub denumirea de „Kition” sau „Citium”, Larnaca este un oras-port care isi intampina turistii cu temperaturi blande pe toata perioada anului, activitati de agrement, evenimente culturale, turism religios si restaurante autentice cu preparate mediteranene.
Plajele din Larnaca furnizeaza adrenalina si curaj iubitorilor de sporturi nautice, pofta de distractie pentru familiile cu copii si cadrul pasional propice indragostitilor. In timpul lunilor de vara, majoritatea turistilor se indreapta catre cele mai populare plaje – linistia Finikoude, cocheta cu nisip cenusiu - Mackenzie Beach si statiunea Aya Napia, dotata cu restaurante, cluburi, cafenele si localuri.
 
Obiective turistice
Printre principalele obiective turistice se regasesc: Agios Lazaros - o biserica ce adaposteste moastele Sf. Lazar, precum si picturi, o colectie impresionanta de icoane si relicve religioase, Fortul din Larnaca, casa Muzeului Medieval, detinator al unor artefacte si obiecte din diverse perioade, fotografii alb-negru ale orasului si arme de foc. Lacul sarat din vest este o rezervatie naturala pe teritoriul careia defileaza stoluri de flamingo roz si rate, iar in apropierea acestuia se afla Moscheea Hala Sultan Tekke, locul favorit al musulmanilor pentru pelerinaje, dedicate asistentului profetului Muhammad. Skala sau Cartierul Turcesc combina arhitectura veche, prin casele sale traditionale viu colorate, cu ideea de nou desprinsa din initiativa mestesugarilor de a deschide magazine si ateliere. 
Respectand conditiile de calatorie, iubitorii de istorie trebuie sa ajunga la Muzeul de Arheologie pentru a vedea exponate din epoca neoliticului, dar si la Muzeul de Istorie Naturala ce incanta privirea prin expozitiile de fauna, flora si formatiunile stancoase. O vizita la situl arheologic Kitium, din secolul al XIII-lea, va purta calatorul de-a lungul templelor, zidurilor ciclopene si a constructiilor bizantine.
Dincolo de ingredientele naturii si a marturiilor lasate de vechile civilizatii, Larnaca se bucura de ospitalitatea locala, retete culinare desavarsite care te indeamna sa cuceresti orasul si sa te pierzi pe strazile lui. Gurmanzii vor descoperi in Larnaca o gastronomie variata, rezultat al imbinarii gustului grecesc cu cel turcesc, de la clasicele fructe de mare si peste, branza halloumi din lapte de capra si oaie, pana la souvlaki si desertul otomanilor, rahatul loukoumi.
 

Despre vreme si sezon. Cand hotarasti intrarea in Cipru?

Vremea ideala:
Iunie - Iulie
Statiunile sunt aglomerate, in special cu familii ce respecta condtiile de calatorie. Temperaturile pot ajunge la 40°C in centrul regiunii si pana la 30-35°C pe coasta.
Vreme buna: 
Martie – Mai, Septembrie - Octombrie 
Temperaturile sunt placute, turistii mai putini. Sunt recomandate activitatile in aer liber, drumetiile si admirarea florilor salbatice.
De evitat:
Noiembrie– Februarie
Vremea poate fi umeda si racoroasa. 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Cipru? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta