Coreea de Sud

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 03.03.2021. Data ultimelor modificari: 19.02.2021 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

STARE DE ALERT─é: În Republica Coreea termenul utilizat nu este alert─â, ci distan╚Ťare social─â. Sistemul de distan╚Ťare social─â are 5 niveluri – 1, 1,5, 2, 2,5, 3 – de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict). În prezent este în vigoare nivelul 2 de distan╚Ťare social─â pentru zona metropolitan─â Seoul care include Incheon ╚Öi provincia Gyeonggi. În restul teritoriului Republicii Coreea este în vigoare nivelul 1,5.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Agen╚Ťia de Control ╚Öi Prevenire a Bolilor (KDCA) a anun╚Ťat c─â începând cu data de 8.01.2021, to╚Ťi cet─â╚Ťenii str─âini (inclusiv posesorii de pa╚Öapoarte diplomatice ╚Öi de serviciu) care doresc s─â intre în Republica Coreea vor trebui s─â prezinte la intrarea în ╚Ťar─â, pe aeroport, un test PCR negativ. Testul trebuie s─â fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea spre Republica Coreea. Copii sub 6 ani sunt scuti╚Ťi de prezentarea testului sus-men╚Ťionat.

Certificatul care atest─â rezultatul testului trebuie s─â fie redactat în limba englez─â ╚Öi trebuie s─â cuprind─â urm─âtoarele informa╚Ťii pentru a fi considerat valid:

 • Numele ╚Öi prenumele persoanei testate (la fel ca în pa╚Öaport);
 • Tipul testului;
 • Rezultatul testului (acesta trebuie s─â fie negativ);
 • Data emiterii Certificatului de testare;
 • Data na╚Öterii, num─ârul pa╚Öaportului sau CNP-ul persoanei testate;
 • Data testului;
 • Semn─âtura/╚Ötampila institu╚Ťiei emitente.

Aceea╚Öi m─âsur─â privind prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea spre Republica Coreea, a intrat în vigoare începând cu 15 ianuarie a.c. ╚Öi pentru c─âl─âtorii navelor de pasageri care doresc s─â intre în Republica Coreea.

 

Regimul vizelor:

 • Guvernul Republicii Coreea a decis unilateral suspendarea temporar─â a Acordului între Guvernul României ╚Öi Guvernul Republicii Coreea privind desfiin╚Ťarea reciproc─â a vizelor. Decizia de suspendare a programelor visa waiver a vizat mai multe state membre UE. Suspendarea a fost decis─â în contextul eforturilor Republicii Coreea de prevenire a r─âspândirii SARS-CoV-2. M─âsura suspend─ârii nu se aplic─â posesorilor de pa╚Öapoarte diplomatice ╚Öi de serviciu. Având în vedere aceste reglement─âri, începând cu luna aprilie, cet─â╚Ťenii români care doresc s─â intre în Republica Coreea trebuie s─â ob╚Ťin─â o viz─â de intrare de la ambasadele / oficiile consulare ale Republicii Coreea în str─âin─âtate. Aceste m─âsuri r─âmân în vigoare pân─â la o notificare ulterioar─â.
 • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Coreea a notificat, la data de 10 aprilie 2020, suspendarea temporar─â a tuturor vizelor de scurt─â ╚Öedere emise pân─â pe 5 aprilie 2020 (inclusiv). M─âsura suspend─ârii a intrat în vigoare la 13 aprilie 2020, la ora 00.00. Cet─â╚Ťenii români c─ârora li se aplic─â m─âsura men╚Ťionat─â ╚Öi care doresc s─â intre în Republica Coreea dup─â data de 13 aprilie 2020 trebuie s─â ob╚Ťin─â o nou─â viz─â de la misiunile diplomatice ╚Öi oficiile consulare ale Republicii Coreea.

 

Perioada de carantin─â:

 • Începând cu luna aprilie 2020, a fost introdus─â m─âsura carantinei obligatorii pentru to╚Ťi c─âl─âtorii, indiferent de na╚Ťionalitate, care sosesc în Republica Coreea.
 • Începând cu luna iunie 2020, toate persoanele asimptomatice rezidente/nerezidente care doresc s─â intre în Republica Coreea vor fi testate pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2 în primele 3 zile din perioada de autoizolare/carantin─â de 14 zile. Cet─â╚Ťenii str─âini care nu dispun de o re╚Öedin╚Ť─â ╚Öi persoanele care sosesc în scop de vizit─â pe termen scurt vor intra în carantin─â într-o loca╚Ťie asigurat─â de autorit─â╚Ťi, îns─â sunt obliga╚Ťi s─â suporte personal costurile (aprox.1800 USD pentru 14 zile de carantin─â);
 • To╚Ťi c─âl─âtorii simptomatici sunt testa╚Ťi în aeroport.
 • Navigatorii, indiferent de na╚Ťionalitate, sunt testa╚Ťi la intrarea în acest stat (în portul de debarcare), dup─â care vor intra în carantin─â într-o loca╚Ťie asigurat─â de autorit─â╚Ťi, costul fiind de aprox.1800 USD pentru 14 zile de carantin─â;
 • De╚Ťin─âtorilor de vize A1 (diplomatic─â), A2 (oficial─â) ╚Öi A3 (tratate), membrilor misiunilor diplomatice ╚Öi membrilor de familie ai acestora le este permis─â intrarea în Republica Coreea ╚Öi deplasarea la re╚Öedin╚Ť─â dup─â efectuarea testului pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2 la una din cele 9 unit─â╚Ťi autorizate din Seoul. Deplasarea de la aeroport c─âtre unitatea de testare se va face cu un autoturism pus la dispozi╚Ťie de autorit─â╚Ťile sud-coreene. Pasagerii care prezint─â simptome specifice COVID-19 vor fi testa╚Ťi în aeroport. Dup─â testare, ace╚Ötia sunt obliga╚Ťi s─â se deplaseze direct la re╚Öedin╚Ť─â cu autoturismul propriu sau cu un vehicul al ambasadei ╚Öi vor a╚Ötepta s─â fie informa╚Ťi despre rezultatul testului. Hotelurile ╚Öi pensiunile nu sunt considerate adecvate pentru a a╚Ötepta rezultatul testului. Dac─â rezultatul testului este negativ, ace╚Ötia vor fi supu╚Öi unei „monitoriz─ârii active” (prin desc─ârcarea unei aplica╚Ťii pe smartphone), cu recomandarea autoizol─ârii voluntare la re╚Öedin╚Ť─â pentru o perioad─â de 14 zile.
 • To╚Ťi c─âl─âtorii au obliga╚Ťia de a desc─ârca pe telefonul personal, la intrarea în Republica Coreea, aplica╚Ťia de Auto-Carantin─â ╚Öi Protec╚Ťie. Informa╚Ťii suplimentare se pot ob╚Ťine prin accesarea paginii de internet a Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii al Republicii Coreea: http://www.mohw.go.kr/eng/index.jsp (fiind disponibil─â ╚Öi în limba englez─â) sau https://mohw.go.kr/

 

Permisul de reintrare:

 • Guvernul Republicii Coreea a decis, în contextul pandemiei de COVID-19, s─â suspende temporar renun╚Ťarea la permisele de reintrare pentru de╚Ťin─âtorii de vize de lung─â ╚Öedere. M─âsura se aplic─â de la 1 iunie a.c. ╚Öi r─âmâne în vigoare pân─â la o notificare ulterioar─â.
 • Începând cu luna iunie 2020, to╚Ťi cet─â╚Ťenii str─âini reziden╚Ťi în Republica Coreea trebuie s─â solicite un permis de reintrare prin intermediul birourilor locale de imigr─âri de pe întreg teritoriul statului, inclusiv cele aflate în incinta aeroporturilor ╚Öi porturilor. Ace╚Ötia vor depune un formular de aplicare ╚Öi o scrisoare explicativ─â (conform procedurii de pe pagina de internet a Ministerului de Justi╚Ťie), înainte de a p─âr─âsi Republica Coreea, pentru a putea p─âstra statutul de rezident ╚Öi perioada de ╚Öedere, contra cost (30 000 woni). P─âr─âsirea acestui stat f─âr─â ob╚Ťinerea prealabil─â a permisului de reintrare va atrage pierderea statutului de rezident, fiind necesar─â ob╚Ťinerea unei noi vize de lung─â ╚Öedere pentru a intra în Republica Coreea.
 • Procedura de ob╚Ťinere a permisului de reintrare poate fi efectuat─â ╚Öi prin intermediul unei aplica╚Ťii online pus─â la dispozi╚Ťie de Ministerul Justi╚Ťiei, aceasta fiind disponibil─â pe pagina de internet www.hikorea.go.kr.
 • M─âsura suspend─ârii renun╚Ť─ârii la permisele de reintrare nu se aplic─â de╚Ťin─âtorilor de vize A1 (diplomatice), A2 (oficiale), A3 (tratate) ╚Öi F4 (cet─â╚Ťeni de origine coreean─â care domiciliaz─â în afara ╚Ť─ârii).
 • Cet─â╚Ťenii str─âini reziden╚Ťi care p─âr─âsesc Republica Coreea pentru mai pu╚Ťin de trei s─âpt─âmâni, în scop de afaceri, activit─â╚Ťi jurnalistice sau academice, sunt eligibili pentru a primi un Certificat de scutire de examinare medical─â. Acesta se solicit─â de la un birou local de imigr─âri anterior plec─ârii din Republica Coreea, fiind necesar─â depunerea de documente justificative: delega╚Ťie/ordin de serviciu, cu detalierea pozi╚Ťiei în cadrul campaniei/organiza╚Ťiei, scopul ╚Öi durata c─âl─âtoriei, Certificate of Employment (adeverin╚Ť─â de angajat) sau legitima╚Ťia de serviciu, precum ╚Öi copie a Business License (Certificat de Înregistrare), eliberat─â de un birou fiscal.

 

EXCEP╚ÜII ╚śI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Tranzitul aeroportuar este permis pe durata a maximum 24 de ore, cu prezentarea dovezii continu─ârii c─âl─âtoriei (biletul de avion). Pentru schimbarea terminalului/aeroportului (trecerea pe la biroul de imigr─âri) este necesar─â viza de intrare.  
 • Transportul interna╚Ťional intermodal (transshipment) nu este restric╚Ťionat. 

 

M─éSURI PE PLAN INTERN:

 • Purtarea m─â╚Ötii de protec╚Ťie este obligatorie în spa╚Ťii publice închise ╚Öi deschise.
 • În cazul nerespect─ârii perioadei de carantin─â/autoizolare se aplic─â pedeapsa cu închisoare pân─â la un an sau amenda în cuantum de 9 000 USD.
 • A fost adoptat un sistem de distan╚Ťare social─â pe trei niveluri în func╚Ťie de num─ârul de noi cazuri COVID-19 ap─ârute, de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict). Începând cu luna noiembrie a.c. sistemul de distan╚Ťare social─â pe trei niveluri a fost revizuit, fiind adoptat un nou sistem de distan╚Ťare social─â pe 5 niveluri – 1; 1,5; 2; 2,5; 3 - de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict).
 • În prezent este în vigoare nivelul 2 de distan╚Ťare social─â pentru zona metropolitan─â Seoul care include Incheon ╚Öi provincia Gyeonggi. În restul teritoriului Republicii Coreea este în vigoare nivelul 1,5.
 • În cadrul nivelului 1, sunt deschise restaurantele, barurile ╚Öi cluburile, cu respectarea strict─â a normelor de securitate sanitar─â (clien╚Ťii trebuie s─â poarte m─â╚Öti atunci când nu m─ânânc─â, iar proprietarii localurilor au obliga╚Ťia de a înregistra digital identit─â╚Ťile clien╚Ťilor prin utilizarea codurilor QR - identificarea dup─â num─ârul de telefon - în acest stat nu exist─â cartele prepaid, toate numerele de telefon au un titular).
 • În cadrul nivelului 1,5, clien╚Ťii cluburilor de noapte nu au voie s─â danseze sau s─â frecventeze alte mese, iar mâncarea ╚Öi b─âuturile sunt interzise în timpul concertelor. Proprietarii de restaurante ╚Öi cafenele mai mari de 50 de metri p─âtra╚Ťi sunt obliga╚Ťi s─â p─âstreze o distan╚Ť─â de 1 metru între mese sau s─â instaleze pere╚Ťi desp─âr╚Ťitori.
 • În cadrul nivelului 2, cluburile de noapte ╚Öi s─âlile de karaoke î╚Öi suspend─â activitatea, iar în saloanele de nun╚Ťi precum ╚Öi în cadrul procesiunilor funerare este permis un num─âr de maxim 100 de persoane. Cafenelele/barurile  pot oferi doar servicii de livrare, iar restaurantelor li se interzice s─â serveasc─â mâncare în incinta lor dup─â ora 21:00. Tot în cadrul nivelului 2 au fost adoptate noi restric╚Ťii, precum închiderea s─âlilor de sport ╚Öi interzicerea petrecerilor de revelion în interiorul hotelurilor.
 • Autorit─â╚Ťile locale pot implementa m─âsuri suplimentare în func╚Ťie de circumstan╚Ťe.
 • În regiunile cu nivel de distan╚Ťare 2 sau mai mare, testarea se poate face gratuit, f─âr─â a fi necesar─â o recomandare sau simptomatologie specific─â COVID-19.
 • Cet─â╚Ťenii coreeni ╚Öi str─âini pot apela call center-ul pentru consiliere ╚Öi suport, disponibil în 20 de limbi, la num─ârul 1345 (de pe telefonul mobil sau fix).

 

Date de contact ale misiunilor României în Republica Coreea – AICI.