Coreea de Sud

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 26.10.2020. Data ultimelor modificari: 23.10.2020 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

 

STARE DE ALERT─é:

În Republica Coreea termenul utilizat nu este alert─â, ci distan╚Ťare social─â. Distan╚Ťarea social─â are 3 niveluri – de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict). În prezent este instituit nivelul 1 (cel mai relaxat) pe întregul teritoriul Republicii Coreea.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Regimul vizelor:

 • Guvernul Republicii Coreea a decis unilateral suspendarea temporar─â a Acordului între Guvernul României ╚Öi Guvernul Republicii Coreea privind desfiin╚Ťarea reciproc─â a vizelor. Decizia de suspendare a programelor visa waiver a vizat mai multe SMUE. Suspendarea a fost decis─â în contextul eforturilor Republicii Coreea de prevenire a r─âspândirii COVID-19. M─âsura suspend─ârii nu se aplic─â posesorilor de pa╚Öapoarte diplomatice ╚Öi de serviciu. Având în vedere aceste reglement─âri, cet─â╚Ťenii români care doresc s─â intre în Republica Coreea începând cu luna aprilie trebuie s─â ob╚Ťin─â o viz─â de intrare de la ambasadele / oficiile consulare ale Republicii Coreea. Aceste m─âsuri vor r─âmâne în vigoare pân─â la notificarea ulterioar─â.
 • Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Coreea a notificat, la data de 10 aprilie, suspendarea temporar─â a tuturor vizelor de scurt─â ╚Öedere emise pân─â la 5 aprilie (inclusiv). M─âsura suspend─ârii a intrat în vigoare la 13 aprilie, la ora 00.00. Cet─â╚Ťenii români c─ârora li se aplic─â m─âsura men╚Ťionat─â ╚Öi care doresc s─â intre în Republica Coreea dup─â data de 13 aprilie trebuie s─â ob╚Ťin─â o nou─â viz─â de la misiunile diplomatice ╚Öi oficiile consulare ale Republicii Coreea.

 Perioada de carantin─â:

 • Începând cu data de 1 aprilie, a fost introdus─â m─âsura carantinei obligatorii pentru to╚Ťi c─âl─âtorii, indiferent de na╚Ťionalitate, care sosesc în Republica Coreea:
 • Începând cu 12 iunie a.c., toate persoanele asimptomatice rezidente/nerezidente care doresc s─â intre în Republica Coreea vor fi testate pentru COVID-19 în primele 3 zile din perioada de auto-izolare/carantin─â de 14 zile. Str─âinii care nu dispun de o re╚Öedin╚Ť─â ╚Öi cei care vin în vizit─â pe termen scurt vor intra în carantin─â într-o loca╚Ťie asigurat─â de autorit─â╚Ťi, îns─â sunt obliga╚Ťi s─â suporte costurile (aprox.1800 USD pentru 14 zile de carantin─â);
 • To╚Ťi c─âl─âtorii simptomatici sunt testa╚Ťi în aeroport.
 • Navigatorii, indiferent de na╚Ťionalitate, sunt testa╚Ťi la intrarea în ╚Ťar─â (în portul de debarcare) dup─â care vor intra în carantin─â într-o loca╚Ťie asigurat─â de autorit─â╚Ťi, costul este de aprox.1800 USD pentru 14 zile de carantin─â;
 • Începând cu 14 mai a.c., de╚Ťin─âtorilor de vize A1(diplomatic─â), A2(oficial─â) ╚Öi A3(tratate) le este permis─â intrarea în Republica Coreea ╚Öi deplasarea la re╚Öedin╚Ť─â, dup─â efectuarea testului COVID-19 pe aeroport în timpul zilei (09: 00-19: 00) sau la o unitate autorizat─â din centrul Seoul-ului pe timpul nop╚Ťii (19: 00-09: 00). Ace╚Ötia nu vor mai fi nevoi╚Ťi s─â a╚Ötepte rezultatul testului în aeroport (comunicarea rezultatului poate dura pân─â la 2 zile). Dup─â testare, persoanele în cauz─â trebuie s─â se deplaseze direct la re╚Öedin╚Ť─â cu autoturismul propriu sau cu un vehicul al ambasadei ╚Öi vor a╚Ötepta rezultatul testului. Hotelurile ╚Öi pensiunile nu sunt considerate adecvate ca loca╚Ťii pentru autoizolare pân─â la comunicarea rezultatului test─ârii. Dac─â rezultatul testului este negativ, persoanele în cauz─â vor fi supuse unei „monitoriz─ârii active” (prin desc─ârcarea unei aplica╚Ťii pentru telefoane inteligente „smartphone”), cu recomandarea autoizol─ârii voluntare la re╚Öedin╚Ť─â pentru o perioad─â de 14 zile.
 • To╚Ťi c─âl─âtorii au obliga╚Ťia de a desc─ârca pe telefonul personal, la intrarea în Republica Coreea,  aplica╚Ťia de Auto-Carantin─â ╚Öi Protec╚Ťie. Informa╚Ťii suplimentare se pot ob╚Ťine prin accesarea paginii de internet a Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii al Republicii Coreea:  http://www.mohw.go.kr/eng/index.jsp (fiind disponibil─â ╚Öi în limba englez─â) sau https://mohw.go.kr/ . 

 

Permisul de reintrare:

 • Guvernul Republicii Coreea a decis, în contextul pandemiei COVID-19, s─â suspende temporar renun╚Ťarea la Permisele de reintrare pentru de╚Ťin─âtorii de vize de lung─â ╚Öedere. M─âsura se aplic─â de la 1 iunie a.c. ╚Öi va r─âmâne în vigoare pân─â la notificarea ulterioar─â.
 • Începând cu 1 iunie 2020, to╚Ťi cet─â╚Ťenii str─âini reziden╚Ťi în Republica Coreea vor trebui s─â solicite un Permis de reintrare prin intermediul birourilor locale de imigr─âri de pe întreg teritoriul statului, inclusiv cele aflate în incinta aeroporturilor ╚Öi porturilor. Ace╚Ötia vor depune un formular de aplicare ╚Öi o scrisoare explicativ─â (conform procedurii de pe pagina de internet a Ministerului de Justi╚Ťie sud-coreean), înainte de a p─âr─âsi Republica Coreea, pentru a putea p─âstra statutul de rezident ╚Öi perioada de ╚Öedere. Serviciul este taxat cu suma de 30 000 woni. P─âr─âsirea ╚Ť─ârii f─âr─â ob╚Ťinerea prealabil─â a Permisului de reintrare va atrage pierderea statutului de rezident, fiind necesar─â ob╚Ťinerea unei noi vize de lung─â ╚Öedere pentru a intra în Republica Coreea.
 • Procedura de ob╚Ťinere a Permisului de reintrare poate fi realizat─â ╚Öi prin intermediul unei aplica╚Ťii online pus─â la dispozi╚Ťie de Ministerul Justi╚Ťiei, , aceasta fiind disponibil─â pe pagina de internet  www.hikorea.go.kr.
 • M─âsura suspend─ârii renun╚Ť─ârii la Permisele de reintrare nu se aplic─â de╚Ťin─âtorilor de vize A-1 (diplomatice), A-2 (oficiale), A-3 (tratate) ╚Öi F-4 (cet─â╚Ťeni de origine coreean─â care domiciliaz─â în afara ╚Ť─ârii).
 • Cet─â╚Ťenii str─âini care au ob╚Ťinut Permisul de reintrare ╚Öi doresc s─â reintre în Republica Coreea se vor supune unei examin─âri medicale cu cel mult 2 zile lucr─âtoare înainte de deplasarea c─âtre Republica Coreea iar, în situa╚Ťii excep╚Ťionale, cu cel mult 3 zile lucr─âtoare ╚Öi vor de╚Ťine o adeverin╚Ť─â medical─â în acest sens. Adeverin╚Ťa medical─â trebuie s─â fie redactat─â în limba englez─â sau coreean─â ╚Öi va fi prezentat─â la cererea operatorului de transport ╚Öi a autorit─â╚Ťii pentru imigr─âri. În cazuri excep╚Ťionale, adeverin╚Ťa medical─â scris─â în alt─â limb─â decât englez─â sau coreean─â poate fie acceptat─â, dac─â este înso╚Ťit─â de traducerea în coreean─â sau englez─â ╚Öi înso╚Ťit─â de un certificat de traducere, în acest caz nemaifiind necesar─â o traducere legalizat─â. Adeverin╚Ťa medical─â trebuie s─â fie eliberat─â de o institu╚Ťie medical─â autorizat─â, semnat─â de medic, ╚Öi trebuie s─â con╚Ťin─â: data examin─ârii, prezen╚Ťa sau absen╚Ťa unor simptome (tuse, febr─â, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, dificult─â╚Ťi de respira╚Ťie ╚Öi alte simptome pulmonare). Nu este obligatoriu ca adeverin╚Ťa s─â includ─â radiografii sau rezultatul unui test COVID-19 (îns─â nu se exclude posibilitatea anex─ârii / includerii unui rezultat negativ COVID-19). Lipsa adeverin╚Ťei medicale atrage refuzul îmbarc─ârii pe navele ╚Öi aeronavele cu destina╚Ťia Republica Coreea. Falsificarea adeverin╚Ťei medicale sau prezentarea de documente false sau falsificate conexe adeverin╚Ťei va duce la refuzul permiterii reintr─ârii în Republica Coreea, expulzare ╚Öi alte m─âsuri .
 • Cet─â╚Ťenii str─âini reziden╚Ťi care p─âr─âsesc Republica Coreea pentru mai pu╚Ťin de trei s─âpt─âmâni, în scop de afaceri, activit─â╚Ťi jurnalistice sau academice, sunt eligibili pentru a primi un Certificat de scutire de examinare medical─â. Acesta se solicit─â de la un birou local de imigr─âri anterior plec─ârii din Republica Coreea, fiind necesar─â depunerea de documente justificative: delega╚Ťie/ordin de serviciu, cu detalierea pozi╚Ťiei în cadrul campaniei/organiza╚Ťiei, scopul ╚Öi durata c─âl─âtoriei, Certificate of Employment (adeverin╚Ť─â de angajat) sau legitima╚Ťia de serviciu, precum ╚Öi copie a Business License (Certificat de Înregistrare), eliberat─â de un birou fiscal.

 

EXCEP╚ÜII ╚śI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Tranzitul aeroportuar este permis doar pe durata a maxim 24 de ore cu dovada continu─ârii c─âl─âtoriei (bilet de avion). Pentru schimbarea terminalului/aeroportului (trecerea pe la biroul de imigr─âri) este necesar─â viza de intrare.  
 • Transportul interna╚Ťional intermodal (transshipment) nu este restric╚Ťionat. 

 

M─éSURI PE PLAN INTERN:

 • Purtatul m─â╚Ötii de protec╚Ťie este obligatoriu în spa╚Ťii publice închise sau deschise .
 • A fost modificat─â legisla╚Ťia în cazul nerespect─ârii termenelor carantinei/auto-izol─ârii (pân─â la un an de închisoare sau 9 000 USD amend─â).
 • A fost adoptat un sistem de distan╚Ťare social─â pe trei niveluri în func╚Ťie de num─ârul de noi cazuri ap─ârute, de la 1 (cel mai relaxat) la 3 (cel mai strict).
 • Începând din data de 12.10.2020, s-a revenit la  nivelul 1 (cel mai relaxat, pe o scar─â de la 1 la 3) de distan╚Ťare social─â pentru întreg teritoriul Republicii Coreea.  S-au redeschis restaurantele, barurile ╚Öi cluburile, îns─â cu respectarea strict─â a normelor de securitate sanitar─â (clien╚Ťii trebuie s─â poarte m─â╚Öti atunci când nu m─ânânc─â, iar proprietarii localurilor au obliga╚Ťia de a înregistra digital identit─â╚Ťile clien╚Ťilor prin utilizarea codurilor QR - identificarea dup─â num─ârul de telefon - în Republica Coreea nu exist─â cartele tip pre-paid, toate numerele de telefon au un titular). ╚ścolile ╚Öi-au reluat cursurile cu prezen╚Ť─â fizic─â (2/3 din efectivul elevilor) ╚Öi cursuri online (1/3 din efectivul elevilor).
 • Cet─â╚Ťenii coreeni ╚Öi str─âini pot apela call center-ul pentru consiliere ╚Öi suport, disponibil în 20 de limbi, la num─ârul 1345, de pe telefonul mobil sau fix.

 

Date de contact ale misiunilor României în Republica Coreea – AICI.