Conditii calatorie Coreea de Sud | Republica Coreea

 
Coreea este o peninsula lunga de 1200 de km, situata in partea cea mai de est a continentului asiatic. Astazi, tara este impartita in Coreea de Sud si Coreea de Nord.
Teritoriul Coreei de Sud prezinta multi munti, insa de altitudini reduse, majoritatea sub 1000 de metri. De-a lungul a milioane de ani, varfurile au fost macinate de ploaie si vant. Peninsula este, de asemenea, inconjurata de aproximativ 3000 de insule vulcanice. Pe Insula Jeju, si de-a lungul unei fasii inguste din sud, umiditatea crescuta si precipitatiile sporite dau nastere junglelor tropicale vesnic verzi. 
 
Oamenii locuiesc in Coreea de cel putin 10.000 de ani. Arheologii considera ca stramosii locuitorilor din prezent au sosit din Mongolia si Siberia. Primul regat al Coreei a fost Joseon, dinastie ce a condus nord-vestul si parti ale Chinei timp de mai mult de 2000 de ani. In 108 i.Hr., armatele chineze au preluat conducerea, impartind teritoriul in trei regate - Koguryo, Paekche si Silla. In 936 d.Hr., un puternic nobil, Wang Kon, a unificat tara sub numele de Koryo. Acest regat a durat pana in 1392, cand familia Yi preluat conducerea, sub numele dinastiei Choson, ce a domnit pana in 1910. Primii europeni care au ajuns in Coreea au fost marinari pe o nava comerciala olandeza ce a acostat pe Insula Jeju in 1656. Au fost tinuti prizonieri timp de 13 ani, cand unul dintre accestia reusit sa scape si s-a intors acasa. Povestirile lui au inspirat comerciantii sa mearga spre Coreea, insa accesul nu le-a fost permis. Japonia si aliatii sai, China si Rusia au luptat ani de-a randul pentru cucerirea teritoriului, fapt pentru care astazi Coreea ramane divizata.
 
Inca de la intrarea in tara, poti observa aglomeratia; Coreea de Sud are 500 de locuitori pe kilometru patrat. Viata coreenilor este puternic influentata de confucianism, o filosofie chineza ce pune un pret deosebit pe respect si moralitate.
Ca urmare a nevoii de spatiu locativ, multe dintre habitatele naturale ale tarii au fost restranse. Exista 21 de parcuri nationale, insa singurele zone cu adevarat pustii si rupte de urban sunt padurile de munte. Va recomandam sa va aventurati in natura, respectand conditiile de calatorie. Tigrii obisnuiau sa colinde peninsula, insa astazi sunt pe cale de disparitie. In timp, acestia au fost vanati pentru ca oasele lor sa fie folosite in leacurile traditionale.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Coreea de Sud?

Vremea ideala:
Mai, Octombrie
Primavara scalda tot tinutul in flori - ciresi, azalee si multe altele, apoi in verde proaspat, ce abunda pe masura ce vremea se incalzeste. 
Toamna puteti experimenta vizual nuantele de galben si portocaliu, in timp ce caldura verii este lasata in urma.
Vreme buna:
Noiembrie - Aprilie
Zapada cade si temperaturile scad simtitor. 
Este cel mai bun sezon pentru schiat si vizitarea muzeelor si galeriilor.
Fotografii iubitori de peisaje idilice se vor afla in al noualea cer.  
De evitat:
Iunie - Septembrie
Fiti pregatiti pentru o caldura sufocanta si un sezon ploios in toata peninsula.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Coreea de Sud? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta