Conditii calatorie Croatia

 
 
Situata in sud-estul Europei, Croatia este unica din punct de vedere geografic. In forma de semiluna, prezinta munti josi si dealuri inalte langa Coasta Adriaticii, campii plane ce imbratiseaza granita cu Ungaria si o multitudine de insule.
 
Primii croati s-au stabilit pe teritoriul prezent in jurul anului 500 d.Hr. Au decis sa devina parte a Imperiului Ungar in 1091. Cand Imperiul Otoman a inceput sa se extinda in secolul al XV-lea, locuitorii au devenit ingrijorati de o viitoare subjugare, astfel ca s-au alaturat Imperiului Habsburgic. In 1868, Croatia a reintrat sub stapanirea Ungariei, fapt ce a durat pana in cel de-Al Doilrea Razboi Mondial, cand a devenit parte a Iugoslaviei. La inceputul anilor 1990, comunismul s-a prabusit in toata Europa de Est, astfel ca tara si-a declarat independenta fata de Iugoslavia – a urmat un razboi civil. In 1995 s-a semnat Acordul de la Dayton, fapt ce a adus pacea in zona.
 
In regiunile muntoase iernile sunt reci si pline de zapada, iar verile sunt blande. Zonele de coasta ale tarii au un climat mediteranean, cu veri calde si insorite si ierni blande. Peste o mie de insule se gasesc in larg. Aici se afla multe zone de interes turistic pe care va recomandam sa le vizitati, respectand in prealabil conditiile de calatorie,  inclusiv Coasta Dalmata.
 
Multe grupuri etnice diferite pot fi descoperite in cadrul Republicii. Croatii sunt majoritari, sarbii find cea mai numeroasa minoritate. Pe langa croati si sarbi, exista grupuri mici de musulmani, bosniaci, maghiari, italieni si sloveni, precum cateva mii de albanezi, austrieci, bulgari, cehi, germani si alte nationalitati.
 
Regiunile georgragice variate ale Croatiei – campii, paduri montane si zone de litoral – se reflecta in fauna deosebit de bogata. Iepuri, vulpi, mistreti, pisici si oi salbatice se gasesc in zonele de campie, in timp ce lupii si ursii se gasesc in paduri. Viata acvatica in Marea Adriatica este, de asemenea, abundenta – multe recife de corali si pesteri servesc drept habitate.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Croatia?

Vremea ideala:
Iulie - August
Varful de sezon turistic aduce cea mai placuta vreme. Insula Hvar, urmata de Split, primesc cel mai mult soare. Nici Insula Korčula si Dubrovnik nu se lasa mai prejos.
Preturile sunt ridicate, iar multimea turistilor ce respecta conditiile de calatorie este una considerabila.
Vreme buna: 
Mai, Iunie, Septembrie
Un moment minunat din an in care poti vizita coasta - Marea Adriatica este suficient de calda pentru inot si sporturi acvatice, iar turistii sunt mai putini. Tariful unitatilor de cazare scade.
Primavara si la inceputul verii, mistralul (un vant specific zonei, puternic) face ca navigarea sa fie excelenta. 
De evitat:
Octombrie - Aprilie
Iernile sunt reci, iar tarifele unitatilor de cazare scad considerabil. De asemenea, programul de functionare a feriboturilor este redus.
Craciunul si Anul Nou sunt sarbatorite cu mult zgomot si lumini in orasele mari. De asemenea, sunt practicate sporturile de iarna.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Croatia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 
 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta