Conditii calatorie Cuba

 
 
Situata in nordul Americii Centrale, la intrarea in Golful Mexicului, Cuba se prezinta ca fiind cea mai mare si mai frumoasa insula din Caraibe. Este binecuvantata cu plaje spectaculoase, lanturi muntoase si campii fertile, o istorie bogata si o cultura contrastanta, ce imbina mai multe stiluri si influente. Cuba este un melanj de culori, traditii si specialitati culinare, iar muzica cubaneza este recunoscuta oriunde in lume, avand un impact major asupra dezvoltarii jazului, salsei, tangoului si a noului flamenco.
 
Este o destinatie minunata de vacanta, unde ai ocazia de a te relaxa pe plajele cu ape cristaline din Varadero, de a vizita pesterile si insulele virgine aflate deasupra recifelor din corali si de a descoperi atractiile culturale din apropiere, cum ar fi Cárdenassi Matanzas, Peninsula Zapata si statiunea San Miguel de los Baños. Mai mult de atat, ai posibilitatea de a practica sporturi nautice interesante, ca scuba diving, yachting, chiar si pescuitul la mare adancime. Capitala Cubei, Havana, este un alt oras care merita vizitat, respectand conditiile de calatorie, pentru a va bucura de caldura localnicilor, ambianta placuta, arhitectura in stil art deco a cladirii Bacardi si a fortului impozant, Castillo de la Real Fuerza, construit in trecut cu scop defensiv impotriva atacurilor piratilor.
 
Varadero, situat pe sinuoasa Peninsula Hicacos, se afla in prim-planul industriei principale din Cuba, turismul. Fiind cea mai mare statiune din Caraibe, stapaneste o arie larga, remarcabila, cu o evolutie continua a hotelurilor (peste 60 la numar), magazinelor, dar si a activitatilor acvatice si de divertisment.
 
Atuul orasului este plaja, o intindere de peste 20 de km de nisip auriu, sub forma unei mega-statiuni prietenoase cu turistii, esenta economiei cubaneze.
 
Varietatea gastronomiei cubaneze rezulta dintr-un ansamblu complex de interactiuni ale culturii spaniole, africane si asiatice. Preparate specifice ca ajiaco, tocanita bazata pe legume, carne de porc si usturoi, desertul guenguel preparat din porumb, zahar si scortisoara, alaturi de cocktailul Mojito sau bautura nonalcoolica, guarapo, vor crea meniul complet al unei experiente culinare autentice. O trasatura dominanta a mesei traditionale cubaneze este servirea in acelasi timp a tuturor tipurilor de mancare, fie ca sunt gustari sau feluri principale.
 
Majoritatea turistilor aleg sa se cazeze in hotelurile de lux, situate in apropierea plajei, respectand conditiile de calatorie in prealabil, pentru a se asigura ca vor avea parte de o vacanta lipsita de griji si neplaceri, in care predomina clipele de rasfat si confort. Cele mai multe dintre hoteluri indeplinesc cerintele si nevoile turistilor pentru ca le completeaza vacanta prin facilitatile pe care le pun la dispozitie: sporturi nautice (windsfuring, caiac, scufundari), terenuri de tenis, volei, billiard, polo, aerobic, posibilitati de divertisment si recreere: lectii de dans, mini-discoteca, servicii de masaj, spa si o selectie impresionanta de restaurante si baruri.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Cuba?

Vremea ideala:
Noiembrie – Martie, Iulie si August
Vreme buna: 
Aprilie, Octombrie
Temperaturile sunt placute, confortabile.
De evitat:
Mai, Iunie, Septembrie
Exista un risc mai ridicat de aparitie a uraganelor si sunt sanse mari de ploaie.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Cuba? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta