Danemarca

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 18.01.2021. Data ultimelor modificari: 15.01.2021 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

STARE DE URGEN╚Ü─é: NU 
ÔÇő

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea pe cale aerian─â:

 În perioada 9 ianuarie - 7 februarie 2021 , toate persoanele care doresc s─â intre în Danemarca (inclusiv cet─â╚Ťenii danezi ╚Öi persoanele cu permis de ╚Öedere/munc─â în Danemarca), care au un motiv întemeiat s─â intre în Danemarca (consulta╚Ťi pagina de internet de mai jos), trebuie s─â prezinte un test negativ pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2, molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu maximum 24 de ore anterior îmbarc─ârii în avion, cu destina╚Ťia Danemarca. Rezultatul testului trebuie s─â fie într-una din limbile englez─â, german─â, francez─â, spaniol─â, italian─â sau în limbi scandinave. Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt excepta╚Ťi de la aceast─â m─âsur─â.

Mai multe informa╚Ťii aici: https://coronasmitte.dk/en/-/media/mediefiler/corona/engelsk/tightened-t...

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, se permite intrarea în Danemarca ╚Öi persoanelor care prezint─â un test pozitiv pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2, efectuat cu minimum 14 zile ╚Öi maximum 8 s─âpt─âmâni anterior îmbarc─ârii în avion, cu destina╚Ťia Danemarca.

La intrarea în Danemarca, autorit─â╚Ťile daneze recomand─â autoizolarea timp de 10 zile, oferind posibilitatea întreruperii acestei m─âsuri în situa╚Ťia ob╚Ťinerii unui rezultat negativ la testul molecular tip PCR pentru infec╚Ťia cu SARS-CoV-2,  efectuat în cea de a 4-a zi de la sosire.

Autorit─â╚Ťile daneze actualizeaz─â regimul de c─âl─âtorie ╚Öi pe paginile de internet: https://coronasmitte.dk/ ╚Öi https://um.dk/.../rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/. Informa╚Ťii privind situa╚Ťii specifice, inclusiv condi╚Ťiile de intrare prin punctele terestre ale frontierei, pot fi solicitate Poli╚Ťiei Daneze la num─ârul de telefon: +45 7020 6044.

Informa╚Ťii cu privire la tranzit sunt disponibile la: https://coronasmitte.dk/en/entry-into-denmark/persons-in-transit?fbclid=....

  

M─éSURI PE PLAN INTERN:

  • La 13.01.2021, s-a decis prelungirea m─âsurilor de tip lockdown: cursurile se ╚Ťin exclusiv online pentru toate ciclurile ╚Öcolare, limitarea num─ârului participan╚Ťilor la adun─ârile publice la 5 persoane, închiderea restaurantelor ╚Öi a centrelor comerciale (cu excep╚Ťia farmaciilor ╚Öi a magazinelor alimentare).
  • Începând cu data de 9 ianuarie 2021, potrivit autorit─â╚Ťilor daneze, toate c─âl─âtoriile în str─âin─âtate sunt considerate neesen╚Ťiale. M─âsurile sunt adoptate în contextul r─âspândirii accelerate în Danemarca a noii tulpini SARS-CoV-2 de provenien╚Ť─â britanic─â.
  • Având în vedere cre╚Öterea continu─â a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Danemarca, autorit─â╚Ťile daneze au decis prelungirea aplic─ârii m─âsurilor de lockdown pân─â la data de 17 ianuarie 2021, pe întreg teritoriul Danemarcei. Ini╚Ťial, acestea au fost impuse la data de 17 decembrie 2020: închiderea tuturor marilor centre comerciale ╚Öi a tuturor magazinelor, cu excep╚Ťia farmaciilor ╚Öi a magazinelor alimentare; suspendarea exercit─ârii anumitor profesii (frizerii, cabinete de fizioterapie, saloane de masaj ╚Öi tatuaj); închiderea unit─â╚Ťilor de înv─â╚Ť─âmânt pentru clasele 0 – XII, centrelor afterschool ╚Öi a ╚Öcolilor populare.
  • Începând cu data de 9 decembrie 2020, au fost instituite noi m─âsuri de tip lockdown în 69 din cele 98 de municipalit─â╚Ťi (cele mai multe din regiunea capitalei). Clasele V-XII ╚Öi studen╚Ťii vor continua cursurile în sistem online. Barurile ╚Öi restaurantele vor func╚Ťiona doar în regim de livrare (take away). Angaja╚Ťii publici care nu îndeplinesc func╚Ťii critice vor lucra de acas─â. Se vor închide cinematografele, teatrele, facilit─â╚Ťile sportive (cu excep╚Ťia celor pentru profesioni╚Öti), piscinele, centrele de fitness, s─âlile de jocuri, cazinouri. Se men╚Ťin, pân─â la data de 1 martie 2021, regulile în privin╚Ťa obligativit─â╚Ťii purt─ârii m─â╚Ötii de protec╚Ťie ╚Öi a limit─ârii la 10 persoane a adun─ârilor publice.

 

 

Date de contact ale misiunilor României în Danemarca – AICI.