Egipt

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

 
Piramide si mult mai mult
Cu morminte acoperite cu nisip, piramide austere si temple faraonice deosebit de inalte, Egiptul expune personalitatea exploratului, aflata latenta in fiecare turist. Vizitati Valea Regilor, unde a fost descoperit mormantul lui Tutankhamon. Urcati la bordul unei nave pe Nil pentru a vizita Dendara, Edfu sau unul dintre temple, traversati Lacul Nasser pentru a admira capodopera lui Ramses al II-lea din Abu Simbel, ori pentru a calca in desert, pe urmele taberelor comperciale romane. Nu stii niciodata cand magarul pe care esti ar putea sa se poticneasca intr-o alta descoperire arheologica, intrucat asa au fost realizate multe dintre descoperirile anterioare.
 
Plaje si soare
Acea plaja linistita, libera, in mijlocul careia se afla doar o masa plina cu lumanari si stralucirea coralilor in apele marii,va asteapta aici. Coasta, de-a lungul Marii Rosii, are o frumusete specifica deasupra valurilor, iar in adancuri, o vibratie continua – ce alegi: plimbari lungi de explorare sau snorkelling de-a lungul unui zid de corali? Exista si mai mult spatiu incantator in desertul vast al Egiptului. Fie ca va uitati la soare dintre dunele Desertului Alb, ori priviti orizontul stralucitor din confortul rasaritului fierbinte al Siwa Oasis, veti constata faptul ca peisajele Egiptului sunt de o fascinatie fara sfarsit.
 
In randul lumii
O vorba veche spune ca Egiptul este darul Nilului. Argumentele sunt firesti: fara un rau, nu exista teren fertil, nici mancare si mult mai putina energie electrica. Desi vietile oamenilor se desfasoara fizic in departarea apei, Nilul inca exercita un rol unic si puternic. Din fericire pentru turisti, raul este, de asemenea, locul ideal pentru observarea celor mai spectaculoase monumente antice. Acesta este si unul dintre motivele pentru care croazierele pe Nil raman activitatea indragita de vizitatorii Egiptului.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Egipt?

Vremea ideala:
Octombrie - Februarie
„Iarna Egiptului” este in mare parte insorita si calda, cu ploi ocazionale. 
Vreme buna: 
Martie, Mai, Septembrie, Octombrie
Primavara adduce furtuni de praf ocazionale ce perturba zborurile. Caldura se extinde pana spre finalul toamnei, cand temperatura marii este inca potrivita pentru baie.
De evitat:
Iunie - August
Soarele este arzator, temperaturile ridicate pot fi greu de suportat. 
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Egipt? Toate informatiile AICI