Egipt

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 26.10.2020. Data ultimelor modificari: 07.10.2020 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

 

Stare de urgen╚Ť─â: DA

La data de 20 iulie a.c., Parlamentul egiptean a aprobat decretul preziden╚Ťial de prelungire a st─ârii de urgen╚Ť─â pentru o perioad─â de trei luni, începând cu data de 27 iulie 2020, pe fondul situa╚Ťiei de securitate ╚Öi a m─âsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Arab─â Egipt.

 

Restric╚Ťii de intrare pe teritoriul na╚Ťional:

Începând cu data de 1 iulie 2020, autorit─â╚Ťile egiptene au adoptat m─âsura redeschiderii spa╚Ťiului aerian ╚Öi, implicit, ridicarea restric╚Ťiilor de intrare în Republica Arab─â Egipt.

 

Recomand─âri pentru cet─â╚Ťenii români care efectueaz─â deplas─âri c─âtre/dinspre România:

 • Începând cu data de 1 septembrie, to╚Ťi pasagerii curselor aeriene care intr─â în Republica Arab─â Egipt, prin orice aeroport, trebuie s─â prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infec╚Ťia COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de c─âl─âtorie.
 • Aceast─â norm─â se aplic─â ╚Öi pasagerilor afla╚Ťi în tranzit pe aeroporturile din Republica Arab─â Egipt, chiar dac─â destina╚Ťia final─â nu impune prezentarea testului molecular negativ (PCR) pentru infec╚Ťia COVID-19.
 • Este necesar ca testul s─â fie de tipul RT-PCR, efectuat de c─âtre un laborator specializat, autentificat prin ╚Ötampil─â, f─âr─â a fi aplicate pe document corec╚Ťii ╚Öi/sau modific─âri. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorit─â╚Ťilor egiptene trebuie s─â con╚Ťin─â data ╚Öi ora recolt─ârii probei biologice ╚Öi s─â fie tradus în limba englez─â sau arab─â.
 • Copiii sub vârsta de 6 ani sunt excepta╚Ťi de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.
 • La data de 30.08.2020, autorit─â╚Ťile egiptene au anun╚Ťat c─â cet─â╚Ťenii str─âini care sosesc pe cale aerian─â direct pe aeroporturile din Hughada, Marsa Matrouh, Sharm El Sheikh ╚Öi Taba pot efectua testul molecular tip PCR pe aceste aeroporturi, contracost (30 USD/persoan─â).
 • La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor ╚Öi Aswan turi╚Ötii români sunt scuti╚Ťi de ob╚Ťinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (pân─â la 31 octombrie 2020). Cet─â╚Ťenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viz─â de intrare, care se ob╚Ťine de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la Bucure╚Öti sau direct de la autorit─â╚Ťile de frontier─â din aeroport.
 • În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate m─âsuri de protec╚Ťie speciale, iar în cazul depist─ârii unei infect─âri cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinat─â în camere special amenajate în hotel iar în cazul agrav─ârii bolii va fi spitalizat─â (situa╚Ťie care va genera condi╚Ťii speciale de tratament – în sarcina p─âr╚Ťii egiptene - ╚Öi întoarcerea în ╚Ťar─â pe cheltuiala turistului).

 

M─âsuri pe plan intern

 • În prezent, marea majoritate a restric╚Ťiilor impuse de autorit─â╚Ťile egiptene au fost ridicate cu respectarea normelor de protec╚Ťie COVID-19 (masca de protec╚Ťie este obligatorie în locurile publice).
 • R─âmân în continuare închise zonele de agrement, plajele publice ╚Öi parcurile.
 • Localuri publice (cafenele ╚Öi restaurante) ╚Öi cinematografele pot func╚Ťiona doar la capacitatea de 50%, cu respectarea unui program strict de func╚Ťionare.
 • Toate activit─â╚Ťile de turism pe teritoriul Egiptului se vor derula la o capacitate de 50%.
 • Toate mijloacele de transport destinate turi╚Ötilor vor opera la o capacitate de 50%, cu respectarea distan╚Ť─ârii sociale; pentru categoria de autoturisme tip limuzin─â se prevede o capacitate de maxim 2 persoane.
 • Pasagerii ╚Öi ╚Öoferii au obliga╚Ťia de a purta m─â╚Öti de protec╚Ťie. Toate mijloacele de transport sunt prev─âzute cu dezinfectant, iar înainte de efectuarea unei c─âl─âtorii se procedeaz─â la efectuarea unei opera╚Ťiuni complete de dezinfectare.
 • De la 1 septembrie 2020, toate muzeele ╚Öi siturile arheologice primesc turi╚Öti locali ╚Öi str─âini. Înainte de începerea programului cu publicul, se va proceda la opera╚Ťiuni de dezinfectare. Sunt acceptate grupuri de turi╚Öti de maxim 25 persoane. Ghizii turistici sunt obliga╚Ťi s─â poarte m─â╚Öti de protec╚Ťie ╚Öi s─â foloseasc─â mijloace audio de comunicare (care vor fi dezinfectate dup─â folosire). Companiile turistice sunt obligate s─â pun─â la dispozi╚Ťia turi╚Ötilor ╚Öi ╚Öoferilor m─â╚Öti de protec╚Ťie. La intrarea în obiectivele turistice, este luat─â temperatura corporal─â, inclusiv a angaja╚Ťilor. Este necesar─â respectarea distan╚Ť─ârii sociale de cel pu╚Ťin un metru.
 • Num─ârul maxim de vizitatori în cadrul muzeelor ╚Öi a siturilor arheologice este de 100 de persoane în toate muzeele, cu excep╚Ťia Muzeului Na╚Ťional Egiptean din pia╚Ťa Tahrir, care permite 200 de vizitatori/or─â.
 • Se permite accesul a 10-15 vizitatori în cadrul oric─ârui obiectiv turistic - piramide sau sit arheologic mortuar (în func╚Ťie de dimensiuni).
 • Croazierele cu vase care g─âzduiesc hoteluri pe fluviul Nil nu sunt permise mai devreme de începutul lunii octombrie 2020.

 

Date de contact ale misiunilor României în Egipt - AICI.