Conditii calatorie Estonia

 
 
Poti zbura, naviga sau conduce pana in Estonia, de oriunde din Europa, respectand conditiile de calatorie. Situata in nord-estul continentului, aceasta mica tara de coasta se afla la mica distanta cu feribotul de Finlanda si Suedia, la cateva ore cu autocarul de capitalele Varsovia sau Berlin si la o noapte pe tren de la Sankt Petersburg. Aeroportul din Tallinn si portul sunt situate in imediata apropiere de centrul orasului, ceea ce face ca escapadele de tipul city break să fie deosebit de convenabile.
 
Estonienii tind sa fie cel putin bilingvi si, potrivit studiilor recente, se numara printre cei mai buni vorbitori de limba engleza din Europa. Exista o legenda ilara despre faptul ca limba materna a estonienilor este limba elfilor. In timp ce tinerii tind sa vorbeasca, in medie, doua limbi fluent, generatiile in varsta cunosc adesea, pe langa estona, limbile finlandeza si rusa, alaturi de engleza.
 
Locuitorii Estoniei isi iubesc mediul natural ce ii inconjoara, padurile, mlastinile si pe toate vietuitoarele din aceste habitate, cum ar fi rasii, ursii bruni, lupii, vulpile, iepurii si caprioarele. In anotimpurile primavara si toamna, localnicii au ca activitate preferata observarea pasarilor. Obiceiul s-a desprins si a acaparat si turistii. Fiind una dintre cele mai putin populate tari din Europa, Estonia este o destinatie excelenta pentru iubitorii de natura, liniste si relaxare. 
 
Estonia este singura tara baltica ce isi pastreaza adanc inradacinata cultura insulara. Desi in mare parte nelocuite, insulele tind sa se pastreze rurale, cu urme ale vikingilor si culturii medievale specifice.  Festivalul Eston al Cantecului este unul dintre cele mai mari evenimente corale din lume si un motiv pentru care, adesea, estonienii sunt denumiti „natiunea cantatoare”. Unicitatea acestui  eveniment fascinant a castigat un loc pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO. In ceea ce priveste patrimoniul arhitectural, Estonia se poate mandri cu o multime diversa de biserici istorice. Cu toate acestea, doar un sfert din populatie este afiliata unei religii, luteranismul fiind printre cea mai raspandita printre estonieni.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Estonia?

Vremea ideala:
Mai - Septembrie
Aproape toate festivalurile organizate in Estonia au loc pe parcursul verii, sarbatorile importante fiind la inceputul anotimpului.
Vremea este placuta, calda, iar multimea turistilor devine considerabila. 
Chiar daca in Tallinn si Parnu (in special in lunile Iulie si August) temperaturile pot fi ridicate, iesind din zona confortului, aceasta ramane perioada cea mai buna pentru vizitarea tarii, respectand in prealabil conditiile de calatorie.
Vreme buna: 
Decembrie - Martie
Fanii schiului de fond ar trebui sa ajunga la Otepää, capitala neoficiala in timpul iernii.
Festivalul Yuletide din Tallinn, ce incepe cu solstitiul de iarna si se termina cu prima zi din noul an, este de neratat.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Estonia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta