Conditii calatorie Finlanda

 
 
Finlanda face parte din Scandinavia, o regiune geografica din nordul Europei, avand granite terestre cu Norvegia, Suedia si Rusia. La sud si sud-vest tara are iesire la Marea Baltica. Linia de coasta din aceasta parte e Finlandei este impanzita cu aproape 180 000 de insule mici. Provincia din nordul indepartat al tarii, cunoscuta drept Laponia, se afla deasupra Cercului Polar Arctic. Suprafata tarii este in mare parte plata, desi Muntii Scandinaviei se intind in partea de nord-vest a tarii. Finlanda este verde, cu peste 70% din tara acoperita de paduri dese. Numita si „Tara celor o mie de lacuri”, Finlanda are, de fapt, un numar de 187.888 dintre acestea.
 
Primii locuitori ai teritoriului actual au ajuns in jur a 9000 de ani in urma. Acei oameni au fost stramosii actualilor Sami din Laponia. In cea mai mare parte a existentei vikingilor, multe tari au luptat pentru controlul Finlandei. Ulterior, din secolul al XI-lea, atat rusii, cat si suedezii au incercat sa revendice teritoriul Finlandei. Conflictul a evoluat intr-o rivalitate religioasa, iar in anul 1120 Finlanda a fost declarata teritoriu suedez. In 1809, Rusia a castigat controlul asupra tarii. Dupa mai mult de un secol, in 1917, Finlanda si-a declarat independenta.
 
Majoritatatea locuitorilor sunt finlandezi de la nastere, iar aproape 90% din populatie vorbeste finlandeza. Tara gazduieste si poporul sami, pastori cunoscuti candva sub numele de laponi. Locuiesc in Laponia, unde pastoresc reni. Multe obiceiuri culturale locale se reflecta in peisajul impadurit. In timp ce, istoric, alte culturi europene considerau padurile intunecate si amenintatoare, finlandezii le considera locuri de adapostit si aventura. Astazi, multi dintre cei ce locuiesc la oras, au o a doua casa in padure, unde scapa de agitatia urbana. Sauna este o alta traditie populara iubita in Finlanda - o camera supraincalzita, construita din lemn de mesteacan. O mare parte din populatie are sauna acasa, in timp ce multe companii mari pun la dispozitie camere de sauna pentru angajati. Finlandezii se mandresc cu faptul ca sunt capitala mondiala a muzicii heavy metal. Sunt aproximativ 50 de trupe la 100.000 de oameni. Tara gazduieste pe an o serie de festivaluri pentru acest gen de muzica, mai ales in timpul verii.
 
Padurile din Finlanda sunt compuse din pini, molizi norvegieni si mesteceni. Ursii bruni, elanii, lupii cenusii, glutonii si rasii cutreiera padurile. Insulele de coasta ale Finlandei gazduiesc numeroase specii de pasari, cum ar fi pescarusul negru si chira arctica. Ratele si alte pasari de apa traiesc cu miile in lacurile imprastiate in toata tara. 
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Finlanda?

Vremea ideala:
Iulie
Atractiile turistice au usile larg deschise, iar multimea turistilor, ce respecta in prealabil conditiile de calatorie, este insemnata.
Unitatile de cazare din afara Helsinki sunt mai ieftine decat in oras.
Vasele de croaziera sunt pline.
Festivalurile se organizeaza in toata tara.
Vreme buna: 
Iunie si August
Temperaturile sunt placute, iar zilele sunt lungi.
Cele mai multe dintre atractiile turistice sunt in continuare deschise, insa vizitatorii sunt intr-un numar mai redus.
Septembrie - Mai
In afara oraselor, multe puncte turistice sunt inchise.
Unitatile de cazare au tarife bune, exceptand perioada weekendurilor.
Sansele de a surprinde aurorele boreale sunt mai mari in lunile Octombrie, Noiembrie si Martie.
Din Decembrie si pana in Aprilie, activitatile preferate sunt sporturile de iarna.
Zilele sunt scurte, iar temperaturile scad dramatic.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Finlanda? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta