Conditii calatorie Grecia

 
 
Inca de la intrarea, Grecia se dovedeste a fi dovada unei indelungi istorii, luminata de soare, cu ape linistite ce imbiba coastele, o cultura vie cu muzica pasionala, delicii gastronomice si activitati care iti fac sufletul sa tresalte.
Atmosfera culturala
Radacinile culturii occidentale se afla in Grecia. Respectand conditiile de calatorie, intrati in arena in care olimpicii au concurat pentru prima data, urcati pe treptele de piatra spre Manastirile Meteorei cocotate pe stanci falnice, asistati la un spectacol dramatic intr-un teatru antic, sub stele, apoi admirati sculpturile masive din marmura. Urmeaza sa intalniti arta moderna indrazneata, ritmul melancolic al rembetika si artizanii care creeaza lucrari noi, folosind tehnici traditionale.
Priveste natura
Fie ca esti un impatimit al sporturilor extreme sau un iubitor de soare, Grecia este pentru tine. Zilele trec cu cerul senin si marea patata de insule cu plaje de nisip alb, in umbra pinilor. Respectand conditiile de calatorie, parcurgeti drumurile bizantine pietruite, urcati pe vulcani, urmariti dansul delfinilor sau mergeti cu bicicleta prin paduri luxuriante. Treceti prin plantatii de maslini, sate idilice si paduri dese. Descoperiti zonele speciale pentru kitesurfing, scufundari si alpinism. Sau, pur si simplu sariti intr-o barca si navigati in oaza de un albastru stralucitor.
Savoare locala
Ingredientele de baza ale preparatelor grecesti se gasesc in gradina bucatarului. Branza feta si uleiul de masline sunt indispensabile pe intreg teritoriul tarii, iar produsele regionale unice si stilul de gatit transforma calatoria intr-o aventura culinara. Gustati ierburi de munte nemaivazute, midii fierte in ouzo, paine coapta cu masline si peste direct din mare. Puteti  gasi influente italiene in modul de preparare a pastelor si condimentele turcesti valorificate.
Viata sociala
Socializarea este un mod de viata in Grecia. Cafenelele abunda de tineri vorbareti si localnici mai in varsta angajati in dezbateri aprinse. Restaurantele sunt pline de mese lungi pentru adunari mari, iar pietele constituie un element central al traiului colectiv. Grecii se dovedesc a fi pasionali, traiesc viata la maximum si ar sorbi bucurosi un pahar de ouzo in compania turistilor.  
 

Despre vreme si sezon. Cand sa decizi intrarea in Grecia?

 

Vremea ideala:
Iunie - August
Atractiile turistice, tururile si transportul sunt deschise.
Temperaturile sunt ridicate, iar multimea turistilor este considerabila. 
Vreme buna: 
Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie
Temperaturile sunt placute, confortabile.
Zborurile interne si feriboturile au orare reduse.
De evitat:
Noiembrie - Martie
Multe hoteluri, obiecte turistice si restaurante sunt inchise, in special pe insule.
Tarifele sunt reduse.
Programul feriboturilor este redus considerabil.
Temperaturile scad dramatic, iar in Atena si Creta se poate depune zapada.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Grecia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta