Indonezia

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

Data ultimului update: 03.03.2021. Data ultimelor modificari: 02.03.2021 Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

STARE DE URGENȚĂ: NU (frontierele sunt închise)

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 9 februarie 2021, este interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Indoneziei, cu următoarele excepții:

 

  • deținătorii următoarelor tipuri de vize și permise de ședere: viză de serviciu (oficială), viză diplomatică, viză de vizitator, permis de ședere oficial, permis de ședere diplomatic, permis de ședere temporar și permis de ședere permanent;
  • deținătorii de permise speciale de intrare emise de ministerele sau instituțiile indoneziene;
  • personalul navigant;
  • cetățenii și rezidenții statelor care au încheiat acorduri speciale de călătorie cu Indonezia (Emiratele Arabe Unite, Republica Populară Chineză, Republica Coreea și Singapore).

Cetățenii străini exceptați de la interdicția intrării pe teritoriul Indoneziei sunt obligați să efectueze trei teste tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: unul cu cel mult 72 de ore înainte de ziua plecării spre Indonezia, unul într-un interval de 24 de ore de la sosire și încă             unul într-un interval de 5 zile de la sosire.

Imediat după intrarea în Indonezia, cetățenii străini sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 5 zile într-un hotel autorizat de guvernul indonezian, cu suportarea personală a cheltuielilor de cazare.

Sunt exceptați de la obligativitatea măsurii de carantină membrii delegațiilor oficiale la nivel de ministru și superior, deținători de vize diplomatice sau oficiale, precum și cetățenii străini care provin din statele care au încheiat acorduri speciale de călătorie cu Indonezia.

La finalul perioadei de 5 zile de carantină, cetățenii străini vor fi retestați. În situația obținerii unui rezultat negativ, persoanele în cauză își pot continua călătoria.

Dacă rezultatul primei retestări efectuate la sosirea în Indonezia este pozitiv, cetățenii străini vor fi internați în spital pentru a beneficia de tratament, cu suportarea personală a costurilor de spitalizare. Aceeași măsură se aplică și în situația obținerii unui rezultat pozitiv al testului efectuat după 5 zile de la sosire.

 

Datele de contact ale Ambasadei României în Republica Indonezia – AICI.