Conditii calatorie Irlanda

 
 
Irlanda este o tara insulara, aflata la marginea de vest a Europei. Este a doua insula ca marime de pe continent, dupa Marea Britanie. Republica Irlanda ocupa circa 80% din aceasta suprafata, in timp ce o parte nordica apartine Regatului Unit. 
 
Irlanda este cunoscuta pentru intinderile sale de campuri verzi. Din acest motiv i se mai spune Insula de Smarald. Pe langa acestea, exista zone extinse de teren accidentat si stancos. Acum aproximativ 15.000 de ani, Irlanda era acoperita in totalitate de ghetari. Miscarea acestor straturi de gheata au eliberat solul, lasand portiuni uriase de calcar. Regiunea Midlands si coasta de vest a Irlandei sunt presarate cu turbarii, mlastini bogate in turba, ramasite ale lacurilor stravechi lasate de ghetari si uscate in timp. Muntii inalti ai tarii se ridica in zona de sud-vest, ajungand deseori la stanci ce se arunca in Oceanul Atlantic.
 
Arheologii cred ca primii oameni care s-au stabilit in Irlanda au sosit in jurul anului 6000 i.Hr. Pana in anul 3500 i.Hr., colonistii au folosit unelte de piatra pentru a curata terenurile agricole, urmand ca acest teritoriu sa fie stapanit de celti, mult avansati tehnologic, in jurul anului 700 i.Hr.. In secolul al IX-lea d.Hr, invadatorii vikingi au stabilit asezari care, mai tarziu, au devenit unele dintre principalele orase ale tarii, inclusiv capitala, Dublin. In 1170, tot ei au facut din Irlanda teritoriu englez. Dupa o conducere indelungata a Angliei, independenta Irlandei a fost proclamata in 1948, pe fondul unor tensiuni puternice, inclusiv de natura religioasa.
 
Inca de la intrarea in tara si primul contact cu locuitorii, observi ca Irlanda este o natiune de povestitori. Traditia dateaza de pe vremea celtilor. Multi scriitori renumiti provin de pe aceste meleaguri, inclusiv patru castigatori ai Premiului Nobel pentru literatura.
 
Irlandezii iubesc natura si viata rurala. Primele monede au avut gravate imagini cu animale, iar nivelurile reduse de dezvoltare urbana si poluare din tara au lasat majoritatea spatiilor neatinse. Nu exista serpi salbatici in Irlanda. Marea a impiedicat multe animale comune in Europa continentala sa ajunga pe insula. De asemenea, aici puteti gasi doar doua specii de soareci salbatici, un tip de soparla si doar trei tupuri de amfibieni. Zonele salbatice din irlanda sunt protejate si conservate. Pentru a fi pastrat habitatul natural, au fost infiintate sase parcuri nationale si sute de zone de patrimoniu national pe intreg teritoriul tarii.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Irlanda?

Vremea ideala:
Iunie - Septembrie
Vreme deosebit de placuta, cu temperaturi ridicate, propice activitatilor in aer liber.
Intrucat este varful ocuparii in orase ca Dublin, Kerry si pe coasta de sud, respectiv vest, tarifele la cazare sunt ridicate.
Vreme buna: 
Mai, Septembrie - Octombrie
Vreme placuta in continuare, cu precipitatii moderate.
Multimea turistilor este redusa, astfel ca si tarifele unitatilor de cazare scad. 
De evitat:
Noiembrie - Mai
Programul de lucru este redus. Punctele turistice isi inchid usile, asemenea unora dintre destinatii.
Atractiile din orasele mari isi pastreaza, totusi, programul.
Vremea este rece si umeda, iar ceata poate reduce considerabil vizibilitatea. 
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Irlanda? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta