Conditii calatorie Israel

 
 
Un amalgam de experiente
Putine locuri in lume starnesc pasiunea si curiozitatea precum Israel: o frumusete covarsitoare a dealurilor si vailor, linistea asurzitoare a Marii Moarte, coloritul unic al canionului Makhtesh Ramon si drumurile stravechi din Nazaret, ori Ierusalim. Inca de la intrarea in tara, fiecare pas inspira profunzimea credintei simtita in egala masura atat de musulmani, cat si de crestini si evrei – chemarea muezinului se confunda cu rugaciunile in tihna ale evreilor ortodocsi de la Zidul Plangerii. Acest devotament religios atat de divers trece prin toate aspectele vietii din Israel.
Pe de alta parte, exista o multime de moduri de relaxare: barurile si plajele din Tel Aviv si Haifa, vinariile din Galileea, ori mesele incarcate cu meze. Pentru turistii activi si curiosi, Israel este locul care provoaca si incanta, lasand in suflet amprente greu de sters chiar si dupa mult timp de la aterizarea avionului spre casa.
 
Spiritualitate si cultura
Dincolo de incarcatura spirituala si conotatiile biblice pe care le are, Israel fascineaza prin multe alte elemente identitare, precum diversitatea culturala, istoria marcanta si un mozaic de influente orientale. Privita de majoritatea popoarelor ca pamantul sfant unde minunile infaptuite de divinitate nu intarzie sa apara, Israel este o destinatie care merita explorata, simtita si experimentata in orice moment, putin cate putin. Constructiile islamice, bisericile bizantine in stil Bauhaus, alaturi de minaretele, cupolele ortodoxe si zgarie-norii, toate formeaza arhitectura tarii, care impleteste eleganta stilului modern cu simplitatea clasica.
 
Fiecare oras are specificitatea sa
Combina rafinamentul bucatelor traditionale israeliene cu efectele tamaduitoare ale Marii Moarte si rataceste de-a lungul magazinelor milenare pentru achizitionarea unui suvenir. Daca iti mai ramane timp, verifica programul anual al evenimentelor si participa la concertele tinute de artistii locali si la cele mai colorate petreceri de strada din lume! Aici exista cate ceva pentru fiecare turist, in functie de preferintele si asteptarile sale. Fie ca vorbim de centrul de pelerinaj Nazaret, de peisajele desertice ale portului Eilat sau de colectia de artefacte ale orasului cosmopolit Tel Aviv, acestea ne initiaza in universul credintei si ne produc tot soiul de emotii si senzatii intense. In Tiberias te poti scufunda in apele Iordanului, acolo unde s-a desfasurat botezul Domnului, iar in Haifa vei urca pe versantii muntelui Carmel pentru a descoperi religia Bahá’í. Asadar, Israel este locul in care te vei intoarce, respectand conditiile de calatorie, cu fiecare ocazie pentru a-ti gasi linistea sufleteasca si echilibrul interior, dar si pentru a colectiona povesti si amintiri durabile.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Israel?

Vremea ideala:
Iulie, August
Cald la Ierusalim, vreme instabila la Tel Aviv, aproape de nesuportat in Eilat, Tiberias si Marea Moarta. In aceasta perioada sunt sarbatori evreiesti importante care atrag multi turisti.
Vreme buna: 
Septembrie – Noiembrie, Martie - Iunie
Cald si insorit, cu ploi sporadice. 
Florile salbatice de primavara fac din Martie si Aprilie luni ideale pentru drumetii. 
De asemenea, cresteri ale turismului local datorate sarbatorilor de Paste si Sukkot.  
De evitat:
Decembrie - Februarie
Este frig in Nord, mai ales la inaltimi ridicate. Aceasta perioada este propice calatoriilor in Eilat si Marea Moarta.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Israel? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta