Oferte vacanta Japonia

 
Japonia este un arhipelag aflat la marginea estica a Asiei. Teritoriul cuprinde patru insule principale (Hokkaido, Honshu, Shikoku, Kyushu) si aproape 4000 de alte insule mai mici. Cei mai apropiati vecini continentali ai tarii sunt regiunea siberiana a Rusiei in nord si Correa si China spre sud.
 
 
  

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Din istoria Japoniei s-a descoperit ca

Japonia
Japonia

Dovezile existentei umane pe acest teritoriu dateaza de acum 30.000 de ani. Prima societate, numita cultura Jomon, a aparut aproximativ 15.000 de ani mai tarziu. Cam in acelasi timp, poporul Ainu au ajuns cu barca din Siberia. Jamon si Ainu au coexistat mii de ani, vanand, pescuind si cultivand. In 300 i.Hr., poporul Yayoi a ajuns pe Insula Honshu din Coreea si China. Membrii acestuia erau tesatori priceputi, producatori de unelte si fermieri, ce au inceput sa cultive orez pe campiile inundate. In 660 i.Hr., primul imparat al Japoniei, Jimmu Tenno, a venit la putere. Imparatii au controlat Japonia pana in secolul al XII-lea d.Hr., cand conducatorii militari, numiti shoguni, au preluat controlul. Europenii au sosit pentru prima data in Japonia in 1543, aducand cu ei arme si credinta crestina. In 1635, conducatorii au inchis granitele tarii. Dupa doua secole de izolare, in 1868, imparatii au prelaut din nou conducerea. Acesta a fost un moment de mare schimbare si modernizare a Japoniei.

Stiati ca..?

gastronomia japoneza
gastronomia japoneza

Japonezii sunt renumiti pentru harnicie si dedicare, iar mentalitatea se transmite intre acestia de la varste fragede. Copiii sunt invatati sa respecte autoritatea (parinti, profesori, sefi) si sa isi neglijeze nevoile pentru aparea intereselor celor apropiati.
 Gastronomic, Japonia este diferita de Occident. Ca elemente importante pentru preparate enumeram orezul, pestele si legumele, alaturi de lactate. Acest tip de alimentatie i-a ajutat sa traiasca, in medie, mai mult decat oricare alta natie.
 

Frumusetea naturala japoneza

Munte
Munte

Aproape 4/5 din spatiul terestru al Japoniei este muntos. Alpii Japonezi strabat cea mai mare dintre insule, Honshu. Cel mai inalt munte este Fuji, un vulcan considerat sacru de catre multi locuitori ai tarii. Aici se afla aproximativ 200 de vulcani, 60 dintre acestia fiind activi. Geografic, Japonia pare un loc periculos. Trei dintre placile tectonice care formeaza scoarta Pamantului se intalnesc in apropiere, provocand cutremure puternice. Anual, au loc peste o mie de seisme. Japonezii au o profunda admiratie pentru frumusetea peisajelor, in special a florilor. Vechea religie, shinto (sintoismul), transmite ca trasaturile naturale, cum ar fi muntii, cascadele si padurile, au propriile spirite, precum sufletele oamenilor  - in fapt, acestea reprezinta zeii kami.  Inca de la intrarea in tara, observi ca Japonia, in cea mai mare parte a sa, este acoperita de zone rurale. Dar cu peste 100 de milioane de oameni care traiesc pe o surprafata redusa, viata salbatica a avut de suferit. Poluarea este acum strict controlata, insa constructia drumurilor si alte activitati umane au afectat habitatele naturale. In Japonia, aproximativ 136 de specii sunt pe lista celor cu risc de disparitie. 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Japonia?

Vremea ideala:
Aprilie - Mai, August
Sezonul florilor de cires (inceputul lunii Aprilie), Saptamana de Aur (Ōgon Shūkan, inceputul lui Mai) si Obon (mijlocul lui August) sunt perioadele in care multimea turistilor, ce au respectat in prealabil conditiile de calatorie, este considerabila; obiectivele turistice sunt aglomerate, iar unitatile de cazare in majoritate ocupate si la tarife ridicate. Zonele muntoase sunt cele mai populare in luna August, perioada in care au loc multe festivaluri.
Vreme buna: 
Iunie, Iulie, Septembrie - Noiembrie
In functie de altitudine, culorile toamnei atrag multi vizitatori.
Plimbarile si activitatile in aer liber sunt recomandate.
Decembrie - Martie
Unitatile de cazare au tarife reduse, iar punctele de interes turistic sunt lipsite de inghesuiala din vara.
Exceptia care intareste regula o reprezinta statiunile de schi, care acum sunt pline.
Multe dintre companii inchid in perioada Anului Nou, una dintre cele mai iubite sarbatori.
 
Regimul climatic anual in Japonia
Daca vrei sa calatoresti in Japonia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Japonia, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie   5°C   55mm
Februarie   5°C   65mm
Martie   8°C   90mm
Aprilie 14°C  112mm
Mai 18°C  110mm
Iunie 20°C 193mm
Iulie 26°C 148mm
August 26°C 120mm
Septembrie 11°C 140mm
Octombrie 18°C 120mm
Noiembrie 13°C   65mm
Decembrie   5°C
  52mm
Avion + Cazare in orice oras din Japonia
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!