Conditii calatorie Letonia

 
 
Letonia se afla pe malul estic al Marii Baltice. Este o tara verde, cu un patrimoniu cultural bogat. O jumatate din teritoriul tarii este acoperita de copaci, astfel ca Letonia este in top 5 cele mai impadurite tari din Europa. Este un loc sigur si primitor, oferind spatiu si oportunitati pentru orice turist si personalitate, fie ca este vorba despre un impatimit al distractiei ajuns in marile orase, fie de un iubitor al prezentei naturii, din orasele mici si retrase.
 
Teritoriul leton si stramosii actualului popor au fost sub conducerea mai multor puteri europene de-a lungul secolelor. Din secolul al XIII-lea si pana in 1561, teritoriul era supus Germaniei. Apoi, Polonia a cucerit terioriul urmand ca, dupa un secol, Suedia sa ramana stapana pana in 1721. Din acest an si pana in 1918, teritoriul a apartinut Imperiului Rus, pastrandu-si, totusi, limba, obiceiurile si folclorul. Pe 18 noiembrie 1918 s-a proclamat Republica Letonia, urmand ca in Primul Razboi Mondial sa reintre sub stapanirea Uniunii Sovietice. In ciuda ocupatiei ruse si a Germaniei naziste (timp de 3 ani), Letonia a fost recunoscuta ca stat independent inca de la inceputul secolului. Totusi, la 21 august 1991, Letonia si-a declarat independenta. Este stat membru UE din 2004 si a aderat la zona euro incepand cu 2014.
 
Letonia are o viata culturala vibranta. Cu peste 800 de cladiri in stil Art Nouveau, Riga are una dintre cele mai mari galerii arhitecturale in acest stil din intreaga lume. Muzica populara si dansul specific joaca un rol important, din scoala si pana la festivaluri pe intreg teritoriul tarii. Letonii sunt, de asemenea, mari fani ai teatrului si muzicii contemporane; muzeele acopera subiecte cat mai diverse.
 
Mancarea este elementul central al aproapei orice sarbatori. Preparatele traditionale sunt satioase si hranitoare, dat fiind climatul nordic si a efortului depus de fermieri si pescari. Carnea, pestele, cartofii si produsele lactate sunt printre cele mai populare componente ale meselor principale. Letonii sunt pasionati de painea traditionala, din secara, si aleg bucataria de sezon, pentru aroma si pret. Multi se bucura sa isi cultive propriile fructe si legume, ori sa culeaga fructe de padure si ciuperci din paduri.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Letonia?

Vremea ideala:
Iunie, Septembrie
Zielele sunt lungi, iar temperaturile placute.
Multimea turistilor este considerabila.
Vreme buna: 
Iulie - August
Temperaturile ajung la 20°C, insa cantitatea de precipitatii este insemnata.
De evitat:
Noiembrie - Aprilie
Soarele se lasa asteptat, iar temperaturile raman sub 5°C. 
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Letonia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta