Conditii calatorie Lituania

 
 
Lituania este unul dintre statele baltice, avand iesire la Marea Baltica. Pozitia teritoriala este considerata a fi strategica, astfel ca Lituania devine din ce in ce mai atractiva pentru dezvoltarea afacerilor si investitii. Printre vecini, enumeram: Letonia, Belarus, Polonia si Rusia. Recent, Republicii Lituania i-a fost recunoscut statutul ca apartinand categoriei celor care se deosebesc prin nivelul ridicat de dezvoltare, puterea economica si, per total, bunastarea tarii. Din 2014, moneda sa nationala este euro.
 
Limba nationala a tarii este lituaniana; cu toate acestea, inca de la intrarea in tara, puteti gasi cu usurinta persoane care vorbesc engleza sau rusa. Majoritatea populatiei tarii este reprezentata de lituanieni - 83,7%, urmand polonezii si rusii - 6,6%, respectiv 5,3%. Lituania se intinde pe o suprafata redusa, de 65.000 km², iar populatia atinge, conform ultimului recensamant, un numar de putin peste 3.000.000 de oameni. Totusi, tara se mandreste cu o crestere considerabila a turistilor curiosi, ce au respectat in prealabil conditiile de calatorie.
 
Lituania este renumita pentru peisajele sale, zonele intinse si plane, padurile dese si lacuri. In plus, litoralul, cu plajele sale nisipoase unde poate fi gasita ambra si o portiune din Cordonul litoral al Curlandei, cu panoramele si dunele sale impresionante, atrag iubitorii de necunoscut. Principalele statiuni din Lituania includ: Palanga, Neringa, Druskininkai si Birštonas. Natura este foarte importanta pentru locuitorii tarii, astfel ca exista multe zone conservate si rezervatii peisagistice care merita vizitate. In prezent, exista 5 parcuri nationale in Lituania, printre care - Parcul National Istoric Trakai, Parcul National Aukštaitija, Parcul National Dzūkija, Parcul National Žemaitija.
 
Cele mai mari orase ale tarii (Vilnius, Kaunas si Klaipėda) au si multe atractii turistice. Sunt renumite pentru zonele istorice, traseele de ciclism, abundenta lacasurilor de cult si muzee. Old Town din Vilnius este inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO si este considerat unul dintre cele mai mari din Europa de Est. In Lituania, sunt organizate frecvent diverse evenimente culturale, concerte si expozitii, astfel ca plictiseala este ultimul sentiment care v-ar incerca in vacanta.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Lituania?

Vremea ideala:
Iunie - August
Temperaturile sunt placute, calde. 
Cantitatea de precipitatii este moderata, adesea sub forma de furtuni dup-amiaza, insa cerul se pastreaza senin intr-o pondere mai mare. 
Gradul de ocupare a unitatilor de cazare este ridicat, la fel ca tarifelel acestora.
Vreme buna: 
August - Septembrie 
Asa cum se intampla adesea in tarile nordice, zilele incep sa scada.
Ploile se indesesc, prelungindu-si durata.
Temperaturile inca sunt placute, iar tarifele unitatilor de cazare scad.
Februarie
Daca doriti sa vedeti tara invaluita in zapada, va recomandam o vacanta in luna Februarie, dat fiind faptul ca zilele sunt mai lungi.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Lituania? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta