Conditii calatorie Macedonia

 
 
Parte balcanica si mediteraneana, cu un patrimoniu bogat in influente – greaca, romana, otomana, Macedonia de Nord are un trecut fascinant si o identitate nationala complexa.
 
Republica Macedonia de Nord ocupa o parte din regiunea istorica si geografica a Macedoniei (in prezent impartita intre Macedonia, Grecia si Bulgaria). In ultimii 10.000 de ani, intreaga regiune a fost leaganul multor civilizatii, de la romani, huni si slavi, ce au dominat si schimbat zona din punct de vedere cultural si etnic. In secolul al IX-lea, regiunea a fost anexata de Imperiul Bulgar. In anii 970, Ohrid a devenit capitala Primului Imperiu Bulgar, dupa ce bizantinii si rusii au devastat regiunile de est ale tarii si au jefuit fosta capitala bulgara Preslav. Chiar si astazi, Ohrid are o semnificatie speciala, fiind un centru ecleziastic si cultural pentru intreaga lume slava. Imperiul Bizantin a reusit sa preia controlul zonei, un secol mai tarziu. A urmat o perioada lunga de trecere sub stapanirea Imperiului Bizantin, cel bulgar si sarb. La sfarsitul secolului al XIV-lea, Macedonia a devenit parte a Imperiului Otoman, iar identitatea culturala a regiunii s-a schimbat din nou. Dupa indelungi batalii si razboaie balcanice, chiar si in cadrul Razboaielor Mondiale, Macedonia de Nord a reusit sa isi declare independenta in 1992, in urma unui referendum.
Limba macedoneana este o limba indo-europeana, membra a grupului sudic al limbilor slave, foarte apropiata de bulgara si legata de sarba si croata. 
 
Muntii propun trasee de drumetie, lacuri si zone de calarie. Parcurile nationale, Mavrovo, Galica si Pelister cultiva initiative excelente de turism cultural si culinar – aceste regiuni superbe sunt putin explorate. Astfel ca, pentru turistii ce doresc sa iasa de pe cararea batatorita a Europei, respectand conditiile de calatorie, Macedonia de Nord este destinatia potrivita. Infrastructura este redusa, insa localnicii deosebit de prietenosi.
 
Centrul capitalei, Skopje, a suferit din cauza unei initiative guvernamentale de a reconstrui arhitectura. Astfel, multe dintre monumente au devenit un kitsch, o imagine groteasca pentru cladirile, fantanile si statuile din acest spatiu. Din fericire, partile vechi, otomane, si zonele recunoscute pentru dinamism si viata de noapte raman fermecatoare si autentice.
 
Bucataria locala tinde sa fie orientata spre carne si cartofi, iar unele dintre cele mai populare feluri de mancare sunt pe baza de lactate. In general, macedonenii consuma multe tipuri de salate. O gustare si un mic dejun binecunoscut este burek, produs de patiserie cu branza (si, uneori, praz sau spanac). Vinurile macedonene sunt renumite la nivel international, desemnand si unul dintre produsele principale exportate. De remarcat este si berea locala, precum Skopsko sau Zlaten Dab. Sufletul national, rakia, este un coniac tare, consumat in deosebi cu o varietate de aperitive. 
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Macedonia?

Vremea ideala:
Iunie - August
Vremea este minunata, propice activitatilor in aer liber.
Participati la Festivalul de Vara din Ohrid si racoriti-va in apa lacului.
Vreme buna: 
Septembrie, Octombrie
In Skopje se organizeaza Festivalul de Jazz, iar in regiunea Tikves are loc Sarbatoarea vinului si a recoltei.
Decembrie - Februarie
Statiunea Mavrovo asteapta cu nerabdare iubitorii sporturilor de iarna.
Alegeti confortul unei cabane cu semineu.
In afara sezonului de vara, Ohrid poate impresiona prin peisajele sale. 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Macedonia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta