Conditii calatorie Marea Britanie

 
De la intrarea in Marea Britanie, observi ca este o tara vesnic verde, ce ofera un relief divers, de la campuri verzi, dealuri, campii, paduri si stanci, avand 2795 de mile de coasta inconjurata de plaje si fiind, astfel, una dintre cele mai lungi din Europa.
Remarcabil este faptul ca au 10 parcuri nationale si foarte multe zone de o frumusete naturala uimitoare, unele dintre ele facand parte din patrimonial UNESCO, cele mai cunoscute fiind StonehengeGreenwich din inima Londrei - punctul de reper pentru stabilirea fusului orar pe glob.
Din punct de vedere economic, Marea Britanie este unul dintre motoarele economiei pe plan mondial, avand si o impresionanta industrie de masini, iar lira sterlina ramane si azi una dintre cele mai puternice monede din lume.
Marea Britanie detine si unele dintre cele mai apreciate centre universitare din lume, OxfordChambridgeCanterburyStatford, care au format elite in toate domeniile inca din anul 1602. Universitatile britanice au dat unii dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta Isac NewtonMichel FaradayCharles Darwin dar si scriitori si romancieri celebri ca ShakespeareDickens sau JK Rowling.
Aceasta tara a lasat o mostenire culturala impresionanta lumii noastre, detinand 240 de muzee si 30 de teatre numai in Londra, Muzeul Britanic si Biblioteca Nationala fiind cel mai cunoscute, ramanand pana azi un centru al artelor, muzicii si modei la nivel international.
Marea Britanie a dat tonul si in cele doua sporturi -cricket si rugby-, care si azi sunt emblematice pentru aceasta. 
 
Despre vreme si sezon. Cand sa mergi in Marea Britanie, respectand conditiile de calatorie?
 
Vremea ideala:
Mai si Septembrie
Perioada cea mai buna de intrare in tara este din primavara pana in toamna, iernile fiind foarte reci si ploioase. Lunile cele mai bune sunt mai si septembrie.
 
Vreme buna: 
Aprilie - Octombrie
Iulie – August - Aglomeratie ridicata, multimea turistilor poate fi un impediment in respectarea conditiilor de calatorie.
 
De evitat:
Noiembrie – Februarie
Iernile sunt foarte reci si ploioase.
 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!