Conditii calatorie Republica Moldova

 
 
Cu toate ca Republica Moldova este o tara de dimensiuni modeste, vecina cu Romania la Vest si Ucraina la Nord, inca de la intrare sunt ascunse o multime de locuri de merita descoperite. Pana inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial, Moldova facea parte din Romania, iar mai apoi a apartinut Uniunii Sovietice pana in 1991 cand si-a obtinut in cele din urma independenta.
Retrase dar autentice, satele moldovenesti ofera o experienta grozava fiecarui vizitator ce respecta conditiile de calatorie, iar capitala si cel mai mare oras, Chisinau, este vizitat nu numai de romani, ci de catre toti cei care isi doresc sa exploreze o noua cultura din estul Europei.
 
In jurul capitalei
Chisinaul reprezinta un oras modern si prietenos care se lauda cu numeroase cladiri istorice, dar si cu parcuri, multa natura si spatii verzi. Pe langa galeriile de arta, restaurantele, cluburile si barurile din centru, cei care ajung aici nu trebuie sa rateze Parcul Memorial cu piramida sa faimoasa, Catedrala orasului, biserica Sf. Theodor sau Arcul sau Triumf.
Totusi cei care isi doresc sa iasa din Chisinau, respectand conditiile de calatorie, pot face un drum cu masina de doar 30 de minute pana la Crama Cricova, fiind organizate aici tururi speciale prin care vizitatorii au ocazia de degusta cele mai savuroase vinuri moldovenesti.
La circa 60 de km distanta de Chisinau se regaseste unul dintre cele mai faimoase situri culturale si istorice din Moldova, complexul arheologic fiind unic in toata tara. Valea este delimitata de Raul Raut, fiind inconjurata de peisaje naturale desprinse de pe cartile postale, unde pot fi explorate mai multe monumente antice si cladiri care dateaza din perioade diferite, incepand cu secolul al X-lea i.H. pana la secolul al XIV-lea. Aceste fortarete antice si manastiri crestine sunt neobisnuite pentru estul Europei, iar muzeul de aici ofera toate informatiile de care pot avea nevoie curiosii.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa decizi intrarea in Moldova?

Vremea ideala:
Iulie
Este perioada in care drumetiile, excursiile in zonele viticole si campingul sunt experientele favorite pentru turisti.
Vremea buna:
Mai – Iunie, Octombrie
Parcurile si terasele restaurantelor sunt impanzite de student, iar temperature este placuta.
Festivalul Vinului are loc in primul weekend al lunii Octombrie in capitala. Atrage turisti din toata lumea, iubitori ai savorii bahice.
De evitat: 
Decembrie - Aprilie
Confort termic redus. Vremea este rece, cu precipitatii. 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Moldova? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta