Conditii calatorie Norvegia

 
 
Norvegia este un teritoriu ingust din nordul Europei. Imparte Peninsula Scandinava cu Suedia si Finlanda. Linia de coasta a Norvegiei este renumita pentru fiordurile sale, care sunt intrari marine printre stanci abrupte. Fiordurile, alaturi de muntii tarii, au fost sculptate de ghetari. Norvegia are multi munti, iar unele varfuri sunt atat de abrupte si periculoase, incat nu a incercat nimeni sa ajunga la ele. Pe langa aceasta suprafata, Norvegia detine lantul de Insule Svalbard si alte trei insule din Antarctica.
 
In acest spatiu, oamenii au trait inca din anii 9000 i. Hr. Primii locuitori au trait in pesteri si corturi. Ulterior, triburile germanice s-au mutat in zona, iar locuitorii au inceput sa cultive, in loc sa vaneze. Asezarile agricole s-au organizat in mici formatiuni independente. Dupa sute de ani in care Danemarca si Suedia au condus, pe rand, Norvegia, tara a devenit independenta in 1905. In cadrul Primului Razboi Mondial, aceasta a ramas neutra, insa in cel de Al Doilea, Germania a invadat tara in aprilie 1940 si a ocupat Norvegia pana la finalul razboiului.
 
Majoritatea norvegienilor se aseamana cu fratii danezi si suedezi. Norvegia gazduieste o minoritate numita Sami, un popor de pastori cunoscut candva sub numele de Laponi. Membrii acesteia sunt mai scunzi si cu tenul mai inchis la culoare, comparativ cu majoritatea norvegienilor. Ei pastoresc reni. 
Norvegienii sunt mandri de traditiile lor, de ideea de egalitate pe care o promoveaza. Tara primeste deseori refugiati si persoane ce solicita azil din alte tari. Locuitorii tarii au unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume. 
 
Animalele arctice, cum ar fi renii sau glutonii, traiesc pe intreg teritoriul Norvegiei. Stancile marine sunt pline cu pasari, inclusiv cormorani, pescarusi si pufin. Exista aproximativ 2000 de specii de plante, cateva fiind unice in lume. Fructele de padure se gasesc peste tot.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Norvegia?

Vremea ideala:
Iunie - August
Pregatiti-va pentru o multime considerabila de turisti ce sosesc in Norvegia, respectand conditiile de calatorie.
Recomandam ca transportul si unitatea de cazare dorita sa fie rezervata din timp. Tarifele sunt reduse, exceptand districtul Lofoten.
Vremea nu este stabila, poate fi cald si insorit sau racoros si ploios.
Vreme buna: 
Mai - Septembrie
Temperaturile sunt placute, iar vizitatorii sunt mai putini, astfel ca aceasta este o perioada buna pentru vacanta.
Tarifele la cazare pot fi ridicate, cu exceptia weekendurilor.
Daca doriti sa participati la festivaluri, recomandam rezervarea din timp a camerelor.
De evitat:
Octombrie - Aprilie
 
Multe dintre atractiile turistice sunt inchise, iar temperaturile pot cobori simtitor sub pragul inghetului.
In nordul indepartat are loc sezonul turismului pentru surprinderea aurorelor boreale. In aceasta zona, zilele sunt scurte.
 
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Norvegia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta