Conditii calatorie Noua Zeelanda

 
Noua Zeelanda este un grup indepartat de insule din sud-estul Oceanului Pacific. Cele doua insule principale, de Nord si de Sud, sunt separate de stramtoarea Cook. Australia, cea mai apropiata dintre vecini, se afla la o distanta de 1600 km.
 
Insulele au fost create cu 23 de milioane de ani in urma, cand pamantul a fost ridicat din ocean prin miscari tectonice. Pe suprafata sa, Noua Zeelanda are peste 50 de vulcani, dintre care unii activi si astazi. Varfurile ascutite, acoperite cu zapada, tarmurile stancoase si pasunile concep un cadru maiestos, unic pentru turistii ce sosesc de departe si respecta, in prealabil, conditiile de calatorie. Neozeelandezii, porecliti „kiwi”, au fost marcati de izolare. Astazi, cei mai multi dintre acestia nu mai sunt fermieri, iar 86% traiesc in mediul urban. Orasul Auckland de pe Insulade  Nord are mai multi locuitori decat intregul teritoriu al Insulei de Sud. Maori au denumit tara Aotearoa, care prin traducere insemna „Tara norului alb si lung”.
 
Poporul Maori a sosit aici pe apa din Polinezia de langa Tahiti in jurul anului 1000. In anii 1600, exploratorul olandez Abel Tasman a vizitat insulele, dar a trebuit sa se retraga, alaturi de formatia sa, indata ce a fost atacat. Teritoriul a fost denumit Nieuw Zeeland, dupa o regiune din Olanda. In 1769, capitanul James Cook a ajuns in aceasta zona iar britanicii, stabilind asezari, au semnat un tratat cu maori in 1840. Dupa ce pamanturile le-au fost confiscate, maori au inceput un razboi de 12 ani cu britanicii pentru conducerea Insulei de Nord. In 1893, Noua Zeelanda a devenit prima tara care a acordat femeilor dreptul la vot. Si-a castigat independenta in 1947.
 
Inca de la intrarea in tara, realizezi ca, datorita locului in care se gaseste, Noua Zeelanda este bogata in animale salbatice neobisnuite, de negasit in alt loc de pe Pamant. Aproape toate animalele terestre sunt pasari, iar multe dintre aceste specii si-au pierdut capacitatea de a zbura. In ultimul mileniu, jumatate dintre animalele de pe insule au disparut. Defrisarea si drenarea terenurilor ameninta, de asemenea, alte specii ramase, inclusiv pasarea kiwi, unica in lume. Mai exista aproximativ 75.000 de exemplare. Multe dintre acestea sunt protejate, inclusiv kakapo (denumit si pasarea bufnita), ce traieste la sol, kokako (din Insula de Nord) si reptila tuatara, ce in limba maori s-ar traduce prin „varfuri pe spate”. Liliecii sunt singurele mamifere ce au traversat oceanul. Weta este o insecta uriasa, ce cantareste mai mult decat un soarece; ruda a greierilor, este considerata una dintre cele mai grele insecte din lume.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Noua Zeelanda?

Vremea ideala:
Decembrie - Februarie
In Noua Zeelanda in aceasta perioada este anotimpul vara. Astfel, plajele sunt aglomerate, vremea superba si au loc foarte multe festivaluri si evenimente sportive, cu precadere meciuri de rugby, sportul preferat.
Tarifele sunt crescute la majoritatea unitatilor de cazare, astfel ca recomandarea noastra este rezervarea din timp a acestora.
Sezonul de schi se intinde pe toata iarna, adica in lunile Iunie - August.
Vreme buna: 
Martie - Aprilie
Confortul termic este atins, vremea este placuta, culorile tomatice, oceanul cald si serile lungi.
Aglomeratia se reduce.
Primavara (Septembrie - Noiembrie) inseamna sfarsitul sezonului cu zapada.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Noua Zeelanda? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!