Conditii calatorie Olanda | Regatul Tarilor de Jos

 
 
Olanda (Regatul Tarilor de Jos) este o tara mica, situata intre Belgia si Germania, in Europa de Vest. Data fiind deschiderea la Marea Nordului, aici vantul bate permanent. De-a lungul secolelor, olandezii au construit o serie de canale, diguri si statii de pompare pentru a proteja pamantul de mare si raurile care ar putea sa il inunde. Astazi, mai mult de 2400 km de diguri protejeaza terenul plat, din care aproape jumatate se afla la o altitudine sub nivelul marii. Fara aceste diguri, 65% din suprafata ar fi inundata zilnic.
 
Deoarece Regatul Tarilor de Jos nu are lanturi muntoase sau alte granite naturale, nu a putut sa se protejeze de la invaziile vecinilor. Strainii au ocupat tara o mare parte din istorie acesteia. Romanii, triburile celte, grupurile germanice, vikingii scandinavici, francezii, austriecii si spaniolii au condus secole de-a randul zone ale Olandei. La sfarsitul anilor 1500, olandezii au incercat sa ii indeparteze de la conducere pe spanioli. Au luptat in Razboiul de Optzeci de Ani, denumita si Revolutia Olandeza, castigandu-si independenta in anul 1648. In 1806 Napoleon I a infiintat  aici un regat, aflat sub conducerea lui Louis, fratele sau. In 1814, oamenii au pretins independenta fata de Franta si, timp de 25 de ani, Belgia, Luxemburg si Tarile de Jos au fost unite sub denumirea de Regatul Tarilor de Jos. 
 
Inca de la intrarea in tara, observi ca multi dintre localnici aleg bicicleta ca principal mijloc de transport in Amsterdam, Rotterdam, Utrcht si alte orase. In Olanda, numarul bicicletelor il depaseste de trei ori pe cel al masinilor.
Turismul este important pentru tara, iar multi vizitatori, ce respecta conditiile de calatorie, vin sa admire arta olandeza, arhitectura specifica si florile. Lalelele sunt o industrie foarte importanta, iar olandezii produc miliarde de bulbi anual, mai mult decat orice alta tara din lume.
Cu cea mai mare densitate a populatiei din Uniunea Europeana, animalele au fost nevoite sa isi schimbe habitatul – unele specii de pasari au gasit un paradis in zonele de mlastina. Guvernul a creat zone special amenajate pentru protejarea plantelor, pasarilor si animalelor mici.
Morile de vant din lemn, un alt simbol al tarii, au contribuit timp de peste 600 de ani la scurgerea apei de pe uscat. Astazi, exista metode de control al inundatiilor mult mai avansate tehnologic, dar si metode de generare a energiei. Tara si-a propus sa furnizeze 10% din necesarul energetic al tarii prin energie regenerabila, inclusiv turbine eoliene, pana in 2020.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Olanda?

Vremea ideala:
Iunie - August
Totul este deschis turistilor care respecta, in prealabil, conditiile de calatorie.
Vremea este placuta, astfel ca va recomandam activitatile in aer liber - savurarea unei cafele la terasa, ori o plimbare cu bicicleta.
Celebrele muzee sunt acaparate de multimi, iubitori ai celor mai celebre opere.
Tarifele sunt ridicate, iar rezervarea din timp a camerei de cazare este o prioritate.
Vreme buna: 
Aprilie, Mai, Septembrie, Octombrie
Cele mai multe obiective turistice sunt deschise.
Preturile sunt moderate, iar numarul turistilor se restrange.
Vremea poate fi usor umeda si rece. Luati-va haine calduroase pentru terasele cafenelelor.
De evitat:
Noiembrie - Martie
Multe dintre obiectivele turistice din afara marilor orase isi inchis usile, ori isi limiteaza programul.
Vremea poate fi neprietenoasa, rece si cu zapada. Mersul pe bicicleta devine o activitate pentru cei cu experienta si rezistenta la frig.
Tarifele sunt printre cele mai scazute. 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Olanda? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta