Conditii de calatorie Polonia

 
 
Polonia este casa multor munti majestuosi si a deosebitilor Munti Stolowe. In partea de sud a tarii se intinde muntii medii polonezi, muntii Beskidy, Carpatii Padurosi si Sudetii cu Muntii Karkonosze. Singurii munti inalti din Polonia sunt Carpatii cu Tatra Mare. Aici se afla si cel mai inalt varf din Polonia, Rysy (2499 m). Tatra mare si Muntii Karkonosze sunt foarte adecvati pentru practica sporturilor de iarna.
 
Partii de schi
Schiul in Polonia inseamna domenii schiabile de calitate la preturi reduse. Deschiderea acestei tari pentru turism si acest nivel de pret relativ mic duc la o crestere constanta ajutata si de reteaua de autostrazi extinsa si imbunatatita. Pentru sporturi de iarna Tatra Mare si Muntii Karkonsze sunt destinatii potrivite. In triunghiul alcatuit de cele trei tari - Polonia, Republica Ceha si Germania - se afla cea mai faimoasa statiune de schi poloneza, Sklarska Poreba, are un domeniu schiabil foarte atractiv si este laolalta cu Karpacz si una din cele mai populare. Dintre cele doua zone in care este impartit, prima se afla in localitate, cu partii mici si usoare. A doua parte a zonei de schi se afla pe muntele Szrenica (1362 m) si asigura conditii foarte bune de zapada, care sunt de obicei gasite doar in regiunile alpine - la care se adauga si una din cele mai mari instalatii de producere artificiala a zapezii din Europa. Si domeniile schiabile din jurul faimosului oras Zakopane va ofera partii versatile, de mentionat in special domeniul schiabil Kasprowy. Schiorii cu ceva experienta vor gasi in egala masura cu incepatorii coborari potrivite pentru a se bucura din plin de sporturile de iarna.
 
Cultura
In ceea ce priveste turismul Polonia este o adevarata bijuterie - pe langa peisajele naturale unice exista de asemenea o serie de orase cu mare patrimoniu cultural.
Cine viziteaza de exemplu metropola Cracovia, poate face excursii la magnifica piata medievala, Kraków Wawel, fosta resedinta a regala sau cartierul evreiesc Kazimierz. La cativa kilometri in afara orasului, vizitatorii pot experimenta de aproape istoria mineritului: mina de sare Wieliczka atrage mai ales cu Capela Sf. Kinga, situata la impresionanti 101 m adancime.
Cel mai mare oras si capitala Poloniei este Varsovia. O prima impresie v-o faceti cel mai bine de pe platforma de observatie a Palatului Culturii - reperul principal al orasului si cu 230 m si cea mai inalta cladire din Polonia. Alte locuri de interes in Varsovia sunt cu siguranta orasul vechi, Palatul de Apa, Muzeul de Istorie si Muzeul Chopin.
Al doilea oras ca marime este Lodz, unul dintre centrele culturale ale Poloniei. La urma urmei, aici este situata faimoasa scoala de film, printre ai carei absolventi se numara si regizorul Roman Polanski. Lodz are chiar si propriul sau "Walk of Fame". Strada Piotrkowska acopera 4 km de lungime si este cea mai lunga strada comerciala din Europa - si cea mai frumoasa din Łódź.
Una dintre cele mai vechi orase - si de asemenea unul dintre cele mai frumoase - Wroclaw este situat la poalele Muntilor Sudeti si atrage in special cu orasul vechi si cladirile gotice ale acestuia. Universitatea este una din cele mai importante cladiri si din punct de vedere arhitectural - si din cauza barocei "Aula Leopoldina".
Turistii interesati de religie si capodoperele acesteia vor gasi in Polonia multe destinatii interesante: Wadowice, locul de nastere al lui Karol Józef Wojtyla a - Papa Ioan Paul al II-lea. Sau cel mai important loc de pelerinaj din Polonia, manastirea Paulista pe dealul Jasna Gora in Czestochowa. Orasul are de asemenea una dintre cele mai mari statui ale unui papa, un Ioan Paul al II-lea de 14 m inaltime.
 

Despre vreme si sezon. Cand hotarasti intrarea in Polonia?

Vremea ideala:
Mai - Septembrie
Turistii se pot bucura de cerul insorit din Iunie si Iulie. Toate atractiile turistice sunt deschise.
Vremea buna:
Martie, Aprilie, Octombrie
Unele atractii turistice pot fi inchise sau pot avea program prescurtat. 
Aprilie si Octombrie sunt luni cu temperaturi scazute, dar cu zile insorite.
Weekendul pascal este foarte aglomerat.
De evitat: 
Noiembrie - Februarie
Zapada de la munte ii aduce pe schiori in statiunile pline din Sud. 
Saptamana dintre Craciun si Revelion este aglomerata.
Muzeele si castelele din orasele mici pot fi inchise.
 
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Polonia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta