Oferta vacante Portugalia

 
 
Portugalia atinge cel mai vestic punct al Europei si se afla pe coasta de vest a Peninsulei Iberice. Lunga coasta atlantica este populara atat in randul turistilor ce respecta conditiile de calatorie, cat si al localnicilor. Surferii sunt atrasi de vantul puternic, iar plajele calde si nisipoase sunt un paradis pentru iubitorii de soare si relaxare. Populatia este dispusa in majoritate de-a lungul coastei, in timp ce doar o treime locuieste in marile zone metropolitane din Lisabona si Porto.
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Putina istorie portugheza

Portugalia
Portugalia

Portugalia este una dintre cele mai vechi natiuni din lume. Ridicat in secolul al XII-lea, Imperiul Portugaliei va fi locul de inceput pentru explorarile maritime din anii 1400. In 1487-1488, Bartolomeu Dias a fost primul european care a inconjurat Capul Bunei Sperante. La randul lui, Magellan a condus prima calatorie in jurul lumii intre 1519 si 1522. In anii 1970, Portugalia si-a retras conducerea, oferind independenta Angolei, Mozambicului si a altor colonii. Portugalia include Insulele Azore si Insulele Madeira.

Design arhitectural portugheza

Lisabona, Portugalia
Lisabona, Portugalia

Inca de la intrarea in tara, observi ca orasele portugheze isi pastreaza aparenta istorica, iar multe dintre cladiri au ramas intacte. Lisabona nu s-a schimbat prea mult de la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Mediul natural este bine conservat, iar poluarea inregistrata se pastreaza in parametri scazuti. Pictarea faiantei, respectiv decorarea ceramicii, denumita azulejo, este una dintre cele mai populare forme de exprimare artistica din Portugalia. Tehnica a fost folosita pentru prima data de mauri si adoptata de rege in anii 1500. Ulterior, utilizarea  placilor albastre si albe in arhitectura, drept element izolat, pentru placarea suprafetelor interioare sau exterioare s-a raspandit pe intreg teritoriu si dincolo de acesta, fiind practicata de artizani si astazi.

Fauna si flora portugheza

Fauna portugheza
Fauna portugheza

In cea mai mare parte a spatiului, Portugalia a fost acoperita de paduri. In prezent, doar un sfert din tara este impadurita. In timp ce unele specii, cum ar fi stejarul de pluta, sunt native, multe plante si animale au fost introduse artificial in ecosistem. Agricultura si vanatoarea au redus numarul animalelor. Ca specii comune putem enumera mistretii, caprele salbatice, caprioarele, vulpile si iepurii de vizuina. Linxul iberic este o specie deosebit de rara, grav limitata ca raspandire si pe deplin protejata de lege. Litoralul este un habitat ideal pentru crabi, scoici si stridii, iar tonul si sardinele sunt captura obisnuita pentru pescarul portughez.

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Portugalia?

Vremea ideala:
Iulie - August
Tarifele de cazare cresc cu circa 30%.
In Algarve si in zonele de coasta multimea turistilor este semnificativa.
Temperaturile pot depasi confortul termic, devenind sufocante, insa apa oceanului este perfecta pentru activitati acvatice.
Vreme buna: 
Aprilie - Mai, Septembrie - Noiembrie
Florile salbatice si zilele cu vreme blanda sunt ideale pentru drumetii si activitati in aer liber.
Luna iunie este plina de festivaluri.
De evitat:
Decembrie - Martie
Zilele sunt mai scurte, ploioase, cu temperaturi la limita inghetului la altitudini ridicate.
Tarifele la cazare sunt reduse, iar aglomeratia dispare.
Atractiile turistice isi reduc program, iar unele unitati aflate pe plaja se inchid.
Apa oceanului este rece, insa valurile inca atrag impatimiti ai surfului.
 
Regimul climatic anual in Portugalia
Daca iti doresti o vacanta in Portugalia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna din an, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie 10°C 97mm
Februarie 12°C 68mm
Martie 14°C 54mm
Aprilie 16°C 41mm
Mai 18°C 30mm
Iunie 21°C 17mm
Iulie 25°C   2mm
August 25°C   3mm
Septembrie 21°C 16mm
Octombrie 19°C 54mm
Noiembrie 16°C 83mm
Decembrie 14°C
100mm
Avion + Cazare in Portugalia
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!