Conditii calatorie Serbia

 
 
Inca de la intrarea in tara, Serbia se dovedeste un tinut cu o bogata mostenire culturala. Multe manastiri medievale sarbesti apar pe lista siturilor Patrimoniului Mondial UNESCO, printre care: Manastirea Studenica, Maica Domnului din Ljeviš, Manastirea Dečani, Gračanica, Sopoćani si Manastirea Patriarhala din Peć. De asemenea, Serbia a fost locul de origine a Evangheliei lui Miroslav, unul dintre cele mai vechi manuscrise care au supravietuit istoriei.
 
Pe teritoriul actualei Serbia s-au nascut nu mai putin de 17 mari imparati romani. Celebrul imparat Constantin cel mare s-a nascut in orasul actual Nis. El a fost cel care a declarat crestinismul ca religie oficiala.
 
Serbia este al doilea cel mai mare exportator de zmeura din lume. Pe langa aceasta, Serbia este principalul exportator de prune, mere si pere din Europa.
 
Multe sondaje realizate la nivel international au desemnat Serbia ca fiind cea mai ospitaliera natiune din lume. Standardele lor sunt impecabile si par a fi trase din vechea credinta slava conform careia zeii se razbuna pe gazda care nu si-a omenit oaspetele. Astfel, nu ezitati sa alegeti un pachet turistic spre Serbia si respectand conditiile de calatorie, sa va bucurati de cea mai calduroasa primire.  
 
Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase de pe continent. Sapaturile arheologice au dovedit ca pe acest teritoriu au existat asezari umane de mai bine de 7000 de ani. Cu toate acestea, aspectul actual al orasului ii confera dinamism, o economie infloritoare si un scor ridicat in topul oraselor cu viata de noapte.
 
Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Serbia?
 
Mai si Septembrie
Este momentul ideal pentru activitatile in aer liber, catarasi si mountain biking in parcurile nationale.
Iulie si August
Este sezonul festivalurilor, iar multimea turistilor devine considerabila. Pentru racorire, recomandam relaxarea in apripierea lacurilor si a raurilor.
Decembrie - Martie
Unitatile de cazare de la munte asteapta turistii iubitori de aventuri in zapada. De asemenea, este momentul anului in care va puteti bucura de calendarul cultural al Belgradului.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Serbia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta