Slovacia este in adevaratul sens al cuvantului "Inima Europei"- are granite cu Austria, Republica Ceha, Polonia, Ucraina si Ungaria. Aici se afla exista noua parcuri nationale - este greu de gasit un munte care sa nu se afle sub o forma de protectie a naturii. Slovacia este o tara predominant muntoasa, iar acest fapt, impreuna cu climatul de interior, creeaza conditii favorabile pentru schi. Conditii naturale ideale au in primul rand Muntii Tatra, unde infrastructura pentru sporturile de iarna a inceput sa se dezvolte chiar de la sfarsitul secolului XIX. Astazi exista pe langa popularele statiuni de schi din Tatra si Fatra, multe resorturi mai mici, cu partii foarte bune, astfel incat puteti schia in practic toate regiunile Slovaciei.
 
 
 
 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

La pas pe meleagurile poporului slovac

Slovacia
Slovacia

In Slovacia sunt cunoscute aproximativ 5350 pesteri. 1000 dintre ele sunt situate in carsticul Parc National Slovac. Impreuna cu Parcul National ungar Aggtelek acopera una dintre cele mai mari zone carstice din Europa Centrala. Acces publicului ofera de exemplu Pestera Jassauer, o pestera cu depuneri de calcar si cea mai veche accesibila din Slovacia. In Valea Demänovská vizitatorii pot explora o pestera de gheata si o pestera co stalagmite si stalactite.
Respectand conditiile de calatorie, puteti calatori chiar si in trecut, vizitand satele agricole Vlkolínec si Bardejov. In Vlkolínec timpul pare intr-adevar sa fi stat in loc. In satul situat pe un platou intre Tatra Mica si Tatra MareNiederer si High Tatras, nu exista nici un drum, nici electricitate, nici conducte de apa. Casele si biserica sunt in intregime din lemn. Casele din centrul istoric al Bardejov nu sunt facute din lemn, dar au in schimb fatade foarte frumoase. O mare parte a fost renovat.
Cine vrea sa programeze si timp pentru relaxare, trebuie sa faca o oprire in una din numeroasele statiuni balneare din Slovacia. In Thermal Park Bešeňová, de exemplu sau in Parcul Acvatic Tatralandia bazine de inot cu sare, cu apa termala sau simpla si o lume a saunelor celtica si tratamente spa.
 
 

Descopera comorile medievale ale Slovaciei

Castel Slovacia
Castel Slovacia

Multe castele si cetati, un numar impresionant de pesteri, terme pentru refacere si cladiri istorice - toate acestea contribuie la farmecul exercitat de Slovacia asupra turistilor care o viziteaza, respectand conditiile de calatorie. In capitala veti intalni, inca de la intrare, mai multe dintre acestea la un loc: in primul rand Castelul Bratislava, pe un deal cu vedere la oras, primaria istorica, catedrala gotica Sf. Martin, Orchestra Filarmonicii Slovace si diverse palat, care atrag multi vizitatori.
Pe lista patrimoniului mondial UNESCO se afla Castelul Spiš, in Žehra. Este unul dintre cele mai mari castele din Europa Centrala si a fost complet renovat in 1970. O situare deosebit de pitoreasca o are Castelul Červený Kameň, tronand pe partea de est a Carpatilor Mici. In muzeul castelului gasiti exponate de arta, arme si mobilier din trecut, si chiar si o mica farmacie in stil rococo. Din Castelul Teba din Bratislava nu mai exista din pacate decat ruine, acestea au fost insa acum transformate intr-un muzeu in aer liber.

Hai la sanius in Slovacia

Peisaj
Peisaj

Faptul ca Tatra ofera conditii naturale ideale pentru practicarea sporturilor de iarna este cunoscut intre timp si in afara granitelor din Slovaciei. Dar nu multi stiu ca iarna se pate schia in practic toate regiunile din Slovacia - intr-un total de 100 de statiuni de schi! In prezent exista, pe langa centrele renumite din Tatra si Fatra, centre ceva mai mici cu partii bine ingrijite din vest pana la Muntii Beskydy in est.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa decizi intrarea in Slovacia?

Vremea ideala:
Iulie - August
Toate traseele de drumetii si terasele restaurantelor sunt deschise, iar festivalurile culturale sustin bucuria dansului, alaturi de promovarea produselor de artizanat.
Vremea buna:
Septembrie – Octombrie, sfarsit Decembrie - Februarie
Este perioada festivalurilor muzicale. Mai putin aglomerat, iar temperaturile sunt placute pentru plimbarile lungi prin natura.
Pietele de Craciun sclipesc de la distanta, iar schiorii sunt asteptati la Tatra Mare si Jasna.
 
Regimul climatic anual in Slovacia
Daca vrei sa calatoresti in Slovacia si vrei sa te asiguri ca vremea este cea mai potrivita, gasesti mai jos temperatura medie si nivelul de precipitatii pentru fiecare luna in Slovacia, astfel incat sejurul tau sa fie unul cat mai placut din punct de vedere al temperaturilor si riscul de ploaie sa fie unul redus.
 
Luna
Temperatura
medie
Cantitate
precipitatii
Ianuarie   3°C 39mm
Februarie   5°C 40mm
Martie 12°C 44mm
Aprilie 18°C 50mm
Mai 21°C 53mm
Iunie 25°C 70mm
Iulie 28°C 77mm
August 26°C 66mm
Septembrie 21°C 52mm
Octombrie  5°C 48mm
Noiembrie  8°C 49mm
Decembrie  3°C
48mm
 
Unitati de cazare in orice oras din Slovacia
Destinatie
Nume hotel
Cere o oferta!