Conditii calatorie Statele Unite ale Americii

 
 
Statele Unite ale Americii este a treia tara ca marime din lume si a patra ca populatie. Situata in America de Nord, se margineste la Vest cu Oceanul Pacific si la Est cu cel Atlantic. De-a lungul granitei de Nord se afla Canada, iar la cea de Sud este Mexicul. In cadrul acesteia exista 50 de state si districtul Columbia.
Inca de la intrarea in Statele Unite, realizezi grandoarea: cu o dimensiune peste dublul Uniunii Europene, relieful Statelor Unite prezinta munti inalti in Vest si o vasta Campie Centrala. Cel mai scazut punct se afla in Valea Mortii, la -86 metri fata de nivelul marii, iar cel mai inalt punct este in Denali, la 6198 metri altitudine.
De-a lungul istoriei sale, tara a fost o natiune de imigranti. Populatia este diversa, cu oameni din intreaga lume care calatoresc, respectand conditiile de calatorie, spre un refugiu si un trai mai bun.
 
Statele Unite ale Americii se imparte in sase regiuni: New England, Mid-Atlantic, South, Midwest, Southwest si West. 
Colonistii europeni au ales New England in cautarea libertatii religioase. Regiunea cuprinde statele: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island si Vermont. 
Mid-Atlantic (Statele Atlanticului Mijlociu) includ: Delaware, Maryland, New Jersey, New York , Pennsylvania si orașul Washington, DC. Aceste zone industriale au atras milioane de imigranți europeni si au dat naștere la unele dintre cele mai mari orașe de pe Coasta de Est: New York, Baltimore si Philadelphia.
Regiunea South cuprinde statele: Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee, Virginia si Virginia de Vest;  acestea au depus eforturi considerabile sa isi revina dupa Razboiul Civil dintre 1860-1865.
Midwest gazduieste baza agricola a tarii, denumita fiind „cosul de paine al natiunii”. Regiunea include statele: Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Dakota de Nord, Ohio, Dakota de Sud si Wisconsin.
In Southwest poti admira un peisaj superb, un amestec de preerie si desert. Statele Arizona, New Mexico, Oklahoma si Texas gazduiesc unele dintre cele mai mari minuni ale lumii, inclusiv Marele Canion si Parcul National Pesterile Carlsbad.
Regiunea West (Vestul American) este cunoscuta drept patria campiilor intinse si a cowboy-ului. Este un simbol al spiritului de pionierat al Statelor Unite. Vestul este divers, variind de la salbaticie nesfarsita pana la desert sterp, de la recife de corali si tundra arctica, de la Hollywood la Yellowstone. Cuprinde statele: Alaska, Colorado, California, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Utah, Washington si Wyoming.
 
Ca in cazul populatiei, peisajul variaza in intreaga tara, de la plajele tropicale din Florida si pana la varfurile Muntilor Stancosi (Rocky Mountains). Astfel, viata salbatica include mamifere precum bizonii, care candva calcau alene pe campii, insa acum traiesc doar in rezervatii. Printre cei mai mari carnivori enumeram ursii negri, ursii grizzly si pe cei polari. Exista peste 20.000 de specii de flori, majoritatea aduse din Europa. In ceea ce priveste zonle protejate, numarul acestora trece de 400, iar fiecare stat se mandreste cu nenumarate parcuri.
Vulturul plesuv este o specie protejata, fiind un simbol al Statelor Unite ale Americii.
 

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in SUA?

Intinderea deosebit de mare a Statelor Unite ale Americii atrage dupa sine variatia climatului si a vremii. Acestea pot diferi in functie de destinatia in care ajungeti, respectand, in prealabil, conditiile de calatorie, dar si de anotimp. 
In timpul verii (Iunie – August), statele din nord se bucura de zile calde, chiar fierbinti, de dimineti si nopti reci, in timp ce statele din sud si zonele tropicale experimenteaza temperaturi foarte ridicate.
Toamna (Septembrie – Noiembrie), temperaturile coboara in toata tara. Este un sezon binevenit pentru admirarea peisajului din regiunile nordice, unde frunzele capata nuante de rosu, galben si portocaliu.
Iarna (Decembrie – Februarie) este destul de blanda in statele nordice, in timp ce in zonele de munte se asterne zapada, iar temperaturile coboara simtitor.
In timpul primaverii (Martie – Mai), temperaturile cresc, iar incalzirea aduce dupa sine furturni frecvente in toata tara.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Statele Unite ale Americii? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta