Conditii calatorie Suedia

 

 

Suedia este o reverie nordica ce ofera turistilor tot ce si-ar putea dori: de la arhipelaguri albastre si aurore boreale, pana la moda, arta gastronomica si design.

Design-ul ocupa un loc aparte printre cunostintele suedezilor. Gustul impecabil si atentia la detalii fac ca in mare parte din tara sa gasiti un cadru potrivit pentru a-l posta pe Instagram, ori sa il descoperiti printre paginile Revistei Wallpaper. In Stockholm mobilierul, textilele folosite si tipul de iluminat al cafenelelor, restaurantelor si caselor sunt de invidiat. Cu toate acestea, stilul suedez poate fi considerat foarte rar ca fiind ostentativ, forma si rolul fiind strans legate intr-o societate ce respecta simplitatea, utilitatea si simtul masurii. Chiar daca trebuie sa respectati conditiile de calatorie, lasati-va purtati de libertatea de exprimare!

Inca de la intrarea in tara, realizezi ca o calitate a Suediei este maretia naturii. Pentru a aprecia magnetismul acestei tari este nevoie sa lasati urbanul in urma. Indiferent daca decideti sa navigati catre o insula pustie sau sa faceti drumetii de-a lungul unor poteci pe munti acoperiti de zapada, veti simti ce inseamna libertatea. Suedia inregistreaza una dintre cele mai scazute densitati de populatie de pe continent, astfel orice modalitate ai alege de a te bucura de natura, o vei simti in totalitate.

Capatul nordic al tarii gazduieste poporul sami. Unul dintre putinii indigeni din Europa, traditiile lor bogate si bine inradacinate in timp ofera o traire diferita a experientei suedeze. Pentru sami, teritoriul nordic este cunoscut sub numele de Sapmi, iar salbaticia acestuia este locul ideal de a le intelege traiul. Puteti petrece o noapte sau doua intr-o tabara de reni sami, sa faceti un tur cu sania cu caini, ori doar savurati aromele locale intr-un restaurant specific. Toate ofera o perspectiva memorabila asupra acestui palc de cultura a Suediei.

Istoria este scrisa la fiecare pas. Ruinele antice se ridica din iarba parcurilor, in timp ce vase de piatra si movile funerare amintesc de conducatori de mult disparuti. In toata tara, orasele medievale cu ziduri, cetatile de pe malul apelor, palate si muzee valoroase atesta un trecut lung si complex al Suediei. Fiecare artefact, cladire si ruina este o piesa de puzzle. Asezati-le impreuna si veti intelege modul in care fiecare suis si coboras al istoriei a ajutat modelarea natiunii in cea din prezent: moderna si admirata in toata lumea pentru pastrarea valorilor ce au in mijlocul lor omul.

Despre vreme si sezon. Cand sa hotarasti intrarea in Suedia?

 
Vremea ideala:
Iunie - August
Sezonul cel mai placut incepe in mijlocul verii. Vremea este calda, iar cele mai multe obiective turistice si unitati de cazare au usile larg deschise pentru turistii care respecta conditiile de calatorie.
Unele restaurante si magazine inchid in aceasta perioada deoarece localnicii au propriile lor concedii.
Vreme buna: 
Septembrie, Octombrie
Vremea este inca una buna, chiar daca nimeni in jur nu pare sa se bucure de ea. 
Multe locuri turistice sunt inchise, insa cele deschise sunt libere, data fiind multimea turistilor care scade simtitor.
Noiembrie – Mai
Cea mai buna perioada pentru aventurile sporturilor de iarna, surprinderea aurorei boreale si vizitarea targurilor.
Va recomandam rezervarea din avans a unitatilor de cazare si a activitatilor.
Multe pensiuni de inchid in aceasta perioada.
 

Care sunt conditiile de calatorie spre Suedia? Toate informatiile despre intrarea in tara AICI

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Cerere oferta

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta