Thailanda

Informatii despre conditiile speciale de calatorie, in contextul COVID19

 

Data ultimului update: 03.03.2021. Data ultimelor modificari: 03.03.2021. Sursa: Ministerul Afacerilor Externe 

STARE DE URGENȚĂ: DA

Urmare instituirii st─ârii de urgen┼ú─â, au fost organizate puncte de control ale traficului rutier atât în Bangkok, cât ╚Öi în restul ╚Ť─ârii în vederea prevenirii accidentelor, infrac╚Ťiunilor, adun─ârilor publice care prezint─â riscul de r─âspândire a SARS-CoV-2, precum ╚Öi pentru protejarea persoanelor care ar putea s─â fie expuse infect─ârii cu acest virus.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autorit─â╚Ťile thailandeze au decis, începând cu data de 1 aprilie 2020, instituirea st─ârii de urgen╚Ť─â ╚Öi interzicerea intr─ârii cet─â╚Ťenilor str─âini pe teritoriul thailandez, pân─â la o notificare ulterioar─â.

În contextul evolu╚Ťiei la nivel global a pandemiei de COVID-19 ╚Öi a demersurilor întreprinse de autorit─â╚Ťi în vederea gestion─ârii ╚Öi prevenirii r─âspândirii acesteia, m─âsuri ce pot afecta inclusiv traficul aerian care poate suferi modific─âri de la o zi la alta, MAE recomand─â tuturor cet─â╚Ťenilor români care se afl─â ca turi╚Öti în Thailanda s─â depun─â demersuri pentru scurtarea ╚Öederii ╚Öi revenirea în ╚Ťar─â în cel mai scurt timp.

Autorit─â╚Ťile thailandeze au decis s─â suspende acordarea vizelor „on arrival” începând cu data de 13.03.2020 pân─â la o nou─â notificare primit─â din partea autorit─â╚Ťilor thailandeze pentru cet─â╚Ťenii din 18 state, printre care ╚Öi România. Cet─â╚Ťenii români care doresc s─â c─âl─âtoreasc─â în aceast─â perioad─â în Thailanda trebuie s─â ob╚Ťin─â, în prealabil, o viz─â de la Ambasada Thailandei la Bucure╚Öti, aceasta fiind singura modalitate de ob╚Ťinerea a vizei care s─â le permit─â intrarea în Thailanda începând cu data de 13.03.2020, pân─â la noi dispozi╚Ťii. Informa╚Ťii generale privind categoriile de persoane a c─âror intrare este permis─â, precum ╚Öi procedura de urmat, se reg─âsesc pe pagina de internet a Ambasadei Thailandei la Bucure╚Öti: Announcement : Non-Thai national who wish to enter Thailand.

În contextul pandemiei de COVID-19 ╚Öi a restric╚Ťiilor de c─âl─âtorie impuse în aceast─â perioad─â, se recomand─â cet─â╚Ťenilor români s─â contacteze Ambasada Thailandei la Bucure┼čti pentru ob╚Ťinerea de informa╚Ťii specifice referitoare la:

  • categoriile de persoane exceptate de la interdic╚Ťia de a intra pe teritoriul thailandez;
  • procedura de ob╚Ťinere a vizei thailandeze;
  • condi╚Ťii de intrare pe teritoriul statului ╚Öi revenirea în Thailanda a persoanelor care de╚Ťin un drept de ╚Öedere în acest stat.

Aten╚Ťie! Unele informa╚Ťii privind viza special─â pentru turi╚Ötii care doresc s─â c─âl─âtoreasc─â în Thailanda r─âmân înc─â neclare. Se recomand─â contactarea Ambasadei Thailandei la Bucure╚Öti înainte de a v─â face planuri sau rezerv─âri.

Date de contact ale Ambasadei Thailandei la București:

Adresa: 020953 Bucure┼čti, Str. Vasile Conta nr. 12, Sector 2

Telefon: (0040-21) 311 00 31; 311 00 67; 311 00 78

Fax: (0040-21) 311 00 44

E-mail: thaibuh@outlook.com

Pagina de internet: www.thaiembassy.org/bucharest

Dep─â┼čirea termenului de ┼čedere în Thailanda acordat prin viz─â va fi sanc┼úionat─â conform legisla┼úiei in vigoare!

Aten╚Ťie! La intrarea în Thailanda, c─âl─âtorii sunt obliga╚Ťi s─â se supun─â m─âsurii de carantin─â timp de 14 zile în centrele institu╚Ťionalizate puse la dispozi╚Ťie de c─âtre autorit─â╚Ťile locale, iar cet─â╚Ťenii str─âini trebuie s─â suporte cheltuielile generate de ╚Öederea în aceste centre.

 

EXCEP╚ÜII ╚śI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

  • De la regula interzicerii intr─ârii ╚Öi tranzit─ârii în/prin Thailanda pentru to╚Ťi cet─â╚Ťenii str─âini, sunt exceptate persoanele care de╚Ťin autoriza╚Ťie special emis─â de c─âtre prim-ministrul sau persoana împuternicit─â în acest sens, transportatorii de bunuri (care îns─â au obliga╚Ťia de a p─âr─âsi teritoriul imediat dup─â finalizarea cursei), pilo╚Ťii ╚Öi membrii echipajului de zbor care au un program de plecare bine stabilit, diploma╚Ťii, personalul de serviciu, personalul organiza╚Ťiilor interna╚Ťionale, precum ╚Öi membrii acestora de familie, persoanele care au permis de munc─â, cet─â╚Ťenii str─âini care sunt c─âs─âtori╚Ťi cu un cet─â╚Ťean thailandez, cet─â╚Ťenii str─âini care au permis de reziden╚Ť─â sau care urmeaz─â s─â primeasc─â permisul de reziden╚Ť─â în acest stat, cet─â╚Ťenii str─âini care sunt studen╚Ťi la una din institu╚Ťiile acreditate de autorit─â╚Ťile thailandeze ╚Öi p─ârin╚Ťii sau tutorii legali ai acestora, cet─â╚Ťenii str─âini care au nevoie de tratament medical în Thailanda ╚Öi înso╚Ťitorii lor, cu condi╚Ťia ca tratamentul s─â nu fie pentru COVID-19, sau cazuri urgente ╚Öi temeinic justificate.
  • Transportul intern aerian, rutier ╚Öi feroviar este afectat.

Tranzitarea aeroportului interna╚Ťional Suvarnabhumi Airport - BKK din Bangkok, pentru o durat─â maxim─â de 12 ore, este permis─â începând cu data de 01.03.2021, urmare a anun╚Ťului publicat de autorit─â╚Ťile thailandeze. Cu toate acestea, recomand─âm contactarea companiei aeriene pentru confirmarea acestei informa╚Ťii inainte de a achizitiona biletul de avion.

 

M─éSURI PE PLAN INTERN:

Guvernul thailandez relaxeaz─â m─âsurile restrictive interne

╚ścolile ╚Öi cl─âdirilor educa╚Ťionale au reînceput activitatea, cu excep╚Ťia celor situate în zona de control maxim, Samut Sakhon.

  • Samut Sakhon este, în prezent, singura provincie clasificat─â ca „zon─â  aflat─â sub control maxim”.
  • Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani, Tak, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Prakan ╚Öi Samut Songkhram sunt clasificate ca „zon─â de control”.

În aceste provincii, restaurantele sunt deschise pentru servire pân─â la ora 23:00, dup─â aceast─â ora doar în regim de take-away, pân─â la o notificare ulterioar─â.

Stadioanele sportive pot g─âzdui meciuri, dar cu un num─âr limitat de spectatori.

În provinciile clasificate drept „zone de supraveghere înalt─â”, puburile, barurile ╚Öi restaurantele pot func╚Ťiona pân─â la ora 23:00.

 

Sa Kaeo

Kanchanaburi

Chanthaburi

Chachoengsao

Chumphon

Chonburi

Songkhla

Trat

Nakhon Nayok

Prachinburi

Rayong

 

Lopburi

Si Ayutthaya

Yala

Phetchaburi

Ang Thong

Ranong

Suphanburi

Naradhiwat

Saraburi

Singburi

 

Celelalte 54 de provincii ale ╚Ť─ârii au fost clasificate ca „zon─â verde”.

Pentru informa╚Ťii specifice regiunii în care v─â afla╚Ťi, se recomand─â consultarea paginilor de internet ale autorit─â╚Ťilor regionale thailandeze. Informa╚Ťii actualizate privind m─âsurile restrictive impuse în regiunea metropolitan─â Bangkok pot fi consultate pe pagina de internet a Bangkok Metropolitan Administration: https://prbangkok-eng.com/, iar ultimul anun╚Ť poate fi accesat aici: Announcement BMA No.20 + Measures. 

Guvernatorul fiec─ârei provincii are posibilitatea de a adopta m─âsuri mai restrictive pentru acea provincie, în func╚Ťie de necesit─â╚Ťi ╚Öi de evolu╚Ťia epidemiologic─â.

Se recomand─â verificarea periodic─â a m─âsurilor impuse în localitatea de domiciliu/re╚Öedin╚Ť─â ╚Öi respectarea distan╚Ť─ârii sociale ╚Öi a regulilor de purtare a m─â╚Ötii!

 

Pentru informa╚Ťii oficiale actualizate pute╚Ťi consulta:

Pagina de internet a Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii din Thailanda: https://ddc.moph.go.th/viralpneumonia/eng/index.php

Pagina de internet a Bangkok Metropolitan Administration (BMA): https://prbangkok-eng.com/

Pagina de internet a autorit─â╚Ťii de turism thailandez (TAT): https://www.tatnews.org/category/thailand-tourism-updates/

 

Date de contact ale misiunilor României în Thailanda – AICI.