50px

Atractiile turistice ale Insulei Lesbos

Explorează peisajele diversificate și bogata moștenire culturală!

 

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

De neratat pe Insula Lesbos

Padurea Pietrificata
Se afla in partea nord-estica a insulei Lesbos, in apropierea satului Sigri. Aceasta padure a fost formata acum aproximativ 20 de milioane de ani, in timpul perioadei geologice a Miocenului, cand insula era acoperita de o bogata vegetatie de conifere si alte plante. Un fenomen vulcanic a îngropat aceste plante sub cenusa vulcanica si sedimente, iar sub presiunea si temperatura ridicate, lemnul a fost in cele din urma petrificat, transformandu-se intr-un material mineral numit silicat de calciu. Printre cele mai spectaculoase exemplare se numara trunchiurile imense de sequoia, care pot atinge lungimi de pana la 25 de metri si diametre de peste un metru. Padurea Pietrificata este un loc popular pentru turisti si cercetatori, oferind posibilitati de explorare a peisajului unic si a fosilelor. Exista un muzeu dedicat intelegerii acestui fenomen geologic, care ofera informatii detaliate si expozitii despre procesul de pietrificare si fauna si flora fosilizate. Datorita valorii sale stiintifice si estetice, Padurea Pietrificata este protejata ca monument natural si este gestionata de autoritatile locale si de organizatii de conservare pentru a asigura pastrarea ei in conditii optime pentru generatiile viitoare.
Orasul Mytilene
Orasul Mytilene este cel mai mare oras de pe insula Lesbos si una dintre cele mai importante destinatii turistice si culturale din regiunea Egeei de Est. Mytilene se afla in partea sud-estica a insulei Lesbos, pe coasta de nord a Golfului Ghera. Orasul are o istorie indelungata si bogata, fiind un important centru comercial si cultural in antichitate. Mytilene este renumit pentru frumusetea sa arhitecturala si pentru numeroasele sale atractii. Printre cele mai importante se numara Castelul Mytilene, o fortareata impresionanta construita pe un deal deasupra orasului in secolul al XIV-lea de catre venetieni. Ofera vederi spectaculoase asupra orasului si a Golfului Ghera. Este una dintre cele mai importante atractii turistice si puncte de referinta ale insulei. De asemenea, este unul dintre cele mai mari castele din Mediterana. Istoria sa se intinde pe parcursul mai multor secole. Constructia sa a inceput in perioada bizantina, in secolul al VI-lea, dar a fost extinsa si consolidata in perioada medievala de catre venetieni si otomani. De asemenea, Mytilene este cunoscut pentru bucataria sa delicioasa, inclusiv specialitati locale precum sardinele la gratar, fructele de mare proaspete si delicioasele dulciuri orientale. 
 
Manastirea Agios Rafael
Este o manastire ortodoxa situata pe coasta de nord-est a insulei Lesbos, in apropiere de satul Thermi. Este dedicata Sfantului Arhanghel Rafael si este considerata un loc sacru si o destinatie importanta de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi deoarece aici au fost descoperite moastele unor mucenici crestini. Istoria manastirii se pierde in vremurile indepartate, fiind asociata cu numeroase legende sau traditii. Se spune ca manastirea a fost întemeiata in secolul al IX-lea de catre Sfantul Rafail, un calugar crestin ortodox care a trait in aceasta zona. Se spune ca acesta s-a aratat de-a lungul timpului, mai multor sateni, invaluit intr-o aura de lumina. Apoi, cateva decenii mai tarziu, pe 3 iulie 1959, muncitorii implicati in construirea unei mici biserici au descoperit, in timpul sapaturilor lor, un mormant in care erau moaste ce miroseau a mir. Cladirile manastirii sunt de obicei construite in stil traditional, iar interiorul bisericii este adesea decorat cu icoane si fresce religioase. Manastirea Agios Rafael ofera o atmosfera linistita si ocazia de a te reculege si de a te ruga intr-un cadru natural frumos.

 

Skala Kallonis

Este un sat pescaresc pitoresc situat pe coasta de nord-est a insulei Lesbos din Grecia. Este un loc fermecator, cu o atmosfera linistita si autentica, care ofera vizitatorilor o incursiune in viata si cultura pescarilor traditionali. In antichitate, aceasta asezare era una dintre cele mai bogate din insula, datorita agriculturii si a pescuitului. Și astazi, economia se bazeaza pe aceleasi componente, Kalloni fiind supranumita ”capitala sardinei”. Zona umeda,  Kalloni, care o include si pe cea de coasta a golfului, este considerata una dintre cele mai importante din Europa deoarece este habitat pentru aproximativ 1500 de specii de plante, inclusiv orhidee, si 311 specii de pasari. Se spune ca aici a luat nastere biologia ca stiinta, atunci cand filosoful grec Aristotel a calatorit in Lesbos. El a studiat animalele si plantele din Golful Kalloni, lasand prima scriere despre biologie. In plus, a lasat si celalalt nume al acestei zone: "Laguna lui Aristotel". Satul pescaresc Skala Kallonis este un ”cartier” al lui Kalloni si una dintre destinatiile turistice cele mai populare de pe insula. Are o plaja frumoasa, larga, cu multe taverne, cafenele si magazine, care iti ofera tot ce-ti doresti!

Orasul Plomari
Plomari este un oras situat pe coasta de sud-vest a insulei Lesbos din Grecia. Este al doilea cel mai mare oras de pe insula si este cunoscut in special pentru productia sa de ouzo, un lichior traditional grecesc. Plomari a fost construit în mijlocul secolului al XIX-lea, cand perioada atacurilor piratilor a luat sfarsit si locuitorii regiunii Megalohori s-au mutat aici, datorita pamanturilor fertile. In prezent, Plomari are mori de ulei si distilerii de ouzo care sustin economia locala.
Orasul Plomari este considerat capitala ouzo-ului grecesc. Aici se gasesc multe distilerii traditionale care produc acest lichior anasonat iconic. Vizitatorii au oportunitatea de a explora distileriile locale si de a invata mai multe despre procesul de productie a ouzo-ului, precum si despre istoria si cultura acestui lichior. In apropierea orasului Plomari se afla cateva plaje frumoase si linistite, cu nisip fin si ape cristaline. Plaja Agios Isidoros este una dintre cele mai populare plaje din zona, oferind o oportunitate perfecta pentru relaxare si înot. In plus, zona inconjuratoare este bogata in peisaje naturale spectaculoase, cu munti pitoresti si peisaje rurale.
Orasul Molyvos
Molyvos, cunoscut si sub numele de Mithymna, este situat pe coasta de nord-vest a insulei Lesbos. Este una dintre cele mai bine conservate asezari vechi din Grecia, care a trecut cu succes testul timpului. Orasul Molyvos este alcatuit din case si magazine de piatra, care inconjoara castelul si urmeaza coasta catre unul dintre cele mai pitoresti porturi din Grecia. Molyvos este pozitionata in amfiteatru, pe o mica colina in partea de nord a insulei. In varful acesteia, se afla castelul Mithymna, construit de bizantini la inceputul secolului al XIV-lea si renovat de familia Gattelousi in 1373. Castelul initial, inlocuit de acesta, a fost cucerit de nimeni altul decat Ahile in timpul razboiului troian. Orasul Molyvos este cunoscut pentru arhitectura sa traditionala bine conservata. Casele traditionale, unele dintre ele cu peste sase secole vechime, adauga farmecul istoric al orasului. Portul pitoresc al orasului Molyvos este un loc animat, unde se desfasoara activitatea zilnica a pescarilor si a comerciantilor locali. Tavernele si cafenelele de-a lungul falezei ofera o atmosfera placuta pentru a savura preparate din peste proaspat si alte specialitati locale.
Insula Lesbos O evadare spre soare, relaxare si aventura
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Cere o oferta!