Wadi Rum | Iordania

Bijuteria de foc a Iordaniei

 

Esti pregatit pentru o vanatoare de aventuri extreme? Wadi Rum ti-a pregatit numeroase surprize spectaculoase pentru a mai completa o pagina din albumul tau de calatorii si experiente inedite.

Fie ca alegi o plimbare linistita cu camila sau o plimbare zbuciumata cu jeep-ul printre dunele sangerii ale desertului iordanian, adrenalina momentului te va purta intr-o poveste de basm.

Wadi Rum este mai mult decat un simplu desert ruginiu. Wadi Rum este despre cunoasterea lumii si culturii antice, despre peisaje inedite cu munti sangerii si vai nisipoase, imagini parca desprinse din filmele science-fiction.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Un gram de istorie desertica - Wadi Rum

Beduin Wadi Rum
Beduin Wadi Rum

Cu mult timp inainte de a fi una dintre destinatiile de vis ale Iordaniei, Wadi Rum a fost casa multor popoare preistorice, cum ar fi poporul nabatean, cunoscut pentru darul cultural lasat in urma: Petra, unul dintre cele mai fermecatoare situri arheologice din lume. Poate parea de necrezut, insa exista si acum locuitori ai desertului, beduinii, parte ai tribului Zalabia. Acestia locuiesc in satul Rum, la doar cativa kilometri de desert, iar principala activitate de lucru este ecoturismul, ceea ce a ajutat foarte mult in dezvoltarea turismului din Iordania. Chiar daca oferă o imagine dura la prima vedere, beduinii sunt sociabili si prietenosi. Te vor conduce catre lumea antica, de mult uitata, pentru a cunoaste o alta cultura, traditii si obiceiuri din vremuri trecute. Poti observa ca bijuteria de foc a Iordaniei nu este numai despre nisip viu colorat si plimbari cu jeep-ul sau camilele, ci chiar despre o calatorie in timp unde poti avea contact cu lumea preistorica a stramosilor, dincolo de confortul si tehnologia de astazi.

Wadi Rum - relaxare, aventura, amintiri

Activitati Wadi Rum
Activitati Wadi Rum

Esti un calator aventurier? Iti plac senzatiile extreme si adrenalina? Fa turul intinderii nisipoase cu jeep-ul pentru a avea parte de cele mai puternice sentimente de adrenalina printre stancile rosiatice. In cazul in care iti doresti o plimbare linistita ca sa te bucuri din plin de frumusetea oferita, poti opta pentru un tur cu camile. Poate suna ciudat, insa poti avea parte de activitati ce in desert par ar fi imposibile, de exemplu alpinismul. Exact, aventurierii sporturilor extreme sunt asteptati pentru una dintre cele mai neobisnuite experiente: escaladarea muntilor in nisipul inflacarat al Iordaniei. Ia-ți bocancii, rucsacul si sus pe munte! Pentru o oaza de liniste la sfarsitul zilei aglomerate, te asteapta Wadi Rum Night Camp pentru un camping in stil beduin. Zona de camping din desertul Wadi Rum este alcatuita din corturi in forma de igloo, cu design modern ce iti ofera tot confortul necesar pentru a petrece nopti magice sub stelele Orientului Mijlociu.

Perioada perfecta de vizita - Wadi Rum

Sezonul turistic wadi-rum
Sezon turistic Wadi-Rum

Iti poti planifica vacanta in Iordania pe tot parcursul anului. Perioada preferata de turisti este primavara sau toamna atunci cand temperaturile sunt favorabile, iar activitatile se pot desfasura in conditii bune. Desigur, aceste perioade vin la pachet cu aglomeratie si cozi mai lungi insa Iordania merita toata asteptarea din lume. Nu mai sta pe ganduri! Wadi Rum te asteapta sa-i calci pe dune si sa pornesti pe urmele stramosilor.

 

Cere o oferta!