Mamaia - Perla litoralului romanesc

 

Denumita si Perla litoralului romanesc, Mamaia este cea mai mare si renumita statiune din tara, situata in nordul municipiului Constanta, pe malul vestic al Marii Negre. Pe langa particularitatea sa de a fi o fasie de plaja cu nisip fin si intrare lina in mare, statiunea este o sursa inepuizabila de distractie, fiind presarata cu piscine in aer liber, parcuri de agrement, terenuri de sport, restaurante elegante, fantani arteziene, zone de promenade, terase si gradini, toate acestea conferind statiunii un aer modern si nou, care garanteaza odihna si relaxarea. In ceea ce priveste contributia pe care o are in imbunatatirea sanatatii, statiunea beneficiaza de un bioclimat marin excitant, bogat in aerosoli salini si in radiatie solara, ce ajuta la tratarea hipotiroidismului, anemiilor, rahitismului si afectiunilor reumatismale.

Statiunea a fost conceputa special pentru a satisface nevoile familiilor cu copii, completandu-le vacantele cu o multitudine de posibilitati de amuzament si facilitati sportive: sporturi nautice, tenis, bowling, minigolf, billiard, plimbari cu barca si locuri de joaca amenajate. Una dintre principalele atractii ale statiunii este Aqua Magic, cel mai modern parc de pe litoralul Marii Negre, destinat tuturor categoriilor de turisti care vor sa atinga adrenalina la cote maxime, experimentand senzatii intense de la inaltimea trambulinelor si a toboganelor. Ringul de dans in aer liber, recent construit, ofera un spectacol vizual desavarsit, cu sonorizare, lumini ultraperformante si jocuri de apa care tasnesc in ritmul muzicii, mentinand viu spiritul vizitatorului.

In zona Perlei se afla Teatrul de vara, care organizeaza in fiecare seara pe parcursul verii diferite spectacole de divertisment (teatru, muzica), printre cele mai cunoscute fiind Festivalul de la Mamaia, desfasurat sub forma unui concurs. Tot aici functioneaza de mai bine de 54 de ani postul de radio local, Radio Constanta Vacanta, care emite stiri in cinci limbi straine, in toate statiunile de pe coasta romaneasca a Marii Negre.

Telegondola, simbolul statiunii, poarta vizitatorul de-a lungul unei calatorii deasupra marii, imortalizand vederi panoramice spectaculoase, care vor ramane intiparite mult timp in suflet, chiar si dupa desfacerea bagajelor. Insula Ovidiu din lacul Siutghiol, in jurul careia se impletesc numeroase legende, este singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala, punand la dispozitie 20 de locuri de cazare pentru turisti.

In Satul de vacanta vei gasi magazine cu suveniruri, galerii comerciale, terase, restaurante traditionale romanesti, decorate in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare. Parcul de distractii Luna este o alegere inspirata atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, punand la dispozitie o explozie de lumini si culori si o serie de jocuri captivante. 

Cere o oferta!