Modificare date de calatorie pentru biletele de avion

TAROM

Update 09.04.2020

Informare TAROM:

 "In contextul epidemiologic actual si ca urmare a noilor restrictii impuse pentru limitarea raspandirii COVID - 19, Compania TAROM se aliniaza la reglementarile autoritatilor, respectiv la masurile impuse in Capitolul 2, art. 9 si art. 10 din Ordonanta Militara Nr. 7/04.04.2020.

Astfel, la nivelul Companiei TAROM se instituie urmatoarelele:

• Suspendarea operarii curselor catre/dinspre Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda in perioada 06 - 20.04.2020.

• Extinderea suspendarii operarii curselor catre/dinspre Franta si Germania in perioada 09 - 22.04.2020.

Vom continua sa operam zboruri de pasageri catre si dinspre destinatii considerate ca fiind cu risc redus, cu respectarea reglementarilor in vigoare si sub rezerva posibilitatii suspendarii si acestora daca situatia o va impune.

Se vor opera in continuare zborurile de tip charter pasageri sau marfa, de asemenea cu respectarea regulilor in vigoare, acestea din urma avand prin definitie un regim special."

Daca aveti programate zboruri pentru perioadele si destinatiile

sus-mentionate, va rugam sa contactati agentia Aerotravel / Fabrica de Vacante in care ati facut rezervarea.

Va multumim pentru intelegere!

______________________________________________________________________________


Compania TAROM acorda posibilitatea de a reprograma calatoriile pe date viitoare sau catre alte destinatii operate TAROM, fara a incasa taxa de modificare. Astfel, pasagerii nostri isi pot planifica cu incredere noile itinerarii deoarece indiferent de restrictiile tarifului achizitionat, acum au o optiune care le permite sa isi schimbe rezervarile pentru date ulterioare, doar cu incasarea diferentelor de tarif/ taxe de aeroport, daca cel initial nu este disponibil sau aplicabil pe noile date de calatorie.

Aceasta facilitate comerciala este valabila pentru bilete cu cel putin o data de calatorie programata pana la 31 mai 2020 – inclusiv, iar pasagerii au posibilitatea de a alege noua data si/sau destinatie, oricand in 12 luni de la data de emitere a biletului.

 

Sursa informatiei: www.tarom.ro

Data ultimului update: 09.04.2020

BLUE AIR

Pentru toate zborurile Blue Air anulate, pasagerii afectati sunt informati de catre compania aeriana, prin sms si email, cu privire la posibilitatile pe care le au, respectiv: creditarea intregii sume platite pentru zborul anulat, sub forma de voucher, care poate fi folosit la cumpararea altor bilete sau servicii de pe site-ul Blue Air si este valabil timp de 12 luni de la emiterea lui; schimbarea datei de calatorie fara costuri suplimentare, in limita locurilor disponibile; precum si optiunea de a solicita rambursarea sumei platite pentru zborul anulat, desi aceasta optiune va fi afectata de intarzieri in procesare, pe fondul situatiei create de COVID-19.

Pasagerii isi pot exprima optiunile cu privire la varianta cea mai potrivita nevoilor lor, contactand departamentul call-center-ul companiei aeriene, exceptie facand voucherul, unde a fost deja emis si transmis pe adresa de email folosita in momentul rezervarii.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: https://www.blueairweb.com/ro/ro/

Data ultimului update: 29.03.2020

WIZZ AIR

Pasagerii ai caror zboruri au fost anulate primesc o informare pe email despre aceste lucruri. Ei vor primi credit in contul Wizz in valoare de 120% din suma platita pe bilet (la 1000 de euro cheltuiti, primesti 1200 euro credit). Perioada de valabilitate a creditului este 2 ani. Exista si varianta de refund (restituirea in bani a sumelor aferente biletelor anulate), in valoare egala cu suma platita, pentru acest lucru fiind necesar sa fie completate anumite documente, disponibile pe site-ul companiei. 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.wizzair.com

Data ultimului update: 28.03.2020

EL AL

Compania israeliana suspenda temporar zborurile pentru majoritatea destinatiilor, dar asigura flexibilitatea schimbarii rezervarilor facute pana la data de 3 aprilie 2020 inclusiv, fara costuri aditionale. Pentru destinatii ca Beijing si Hong Kong se pot rezerva in aceleasi conditii pana la 2 mai 2020 inclusiv.

Pentru persoanele care doresc modificarea perioadei de zbor, exista posibilitatea modificarii gratuite pentru toate rezervarile existente zboruri pana la data de 30 martie 2020.

Sursa informatiei si mai multe detalii: https://www.elal.com/

Data ultimului update: 28.03.2020

 

 

CZECH AIRLINES

Compania suspenda zborurile din si inspre Praga pentru perioada 16 martie – 11 aprilie 2020, din cauza starii de urgenta descretate in Cehia si a interdictiei de calatorie in si dinspre Cehia. Clientii care aveau bilete pentru zborurile anulate in aceasta perioada au posibilitatea de a schimba calatoria cu un zbor ulterior, utilizand sectiunea My Bookings din site-ul www.csa.cz , sa isi contacteze agentul de vanzari sau sa sune la serviciul de Relatii cu Clientii: +420 284 000 601.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.csa.cz/ro-ro/

Data ultimului update: 01.04.2020

TURKISH AIRLINES

Turkisk Airlines aplica politici de taxa zero pentru schimbare si schimbarea biletului pentru cursele domestice si internationale, astfel calatoriile se pot planifica mai flexibil, confortabil si linistit.

Astfel, toate biletele cumparate pana la 20 martie 2020 pentru zboruri cu compania turca pot fi reprogramate pentru pentru curse planificate pana pe data de 28 februarie 2021, la fel si in cazul curselor domestice in Turcia.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.turkishairlines.com

Data ultimului update: 02.04.2020

QATAR AIRWAYS

Cei afectati de anularea zborului pot sa:

- rezerve un alt bilet cu alta data de calatorie sau chiar si alta destinatie;

- primeasca un vocher cu o valoare de 110% din valoarea zborului achizitionat deja (voucherul se primeste automat prin email); 

- primeasca o rambursare a sumelor deja platite. 

Aceasta politica se aplica tuturor biletelor emise pana la data de 30 septembrie 2020. 

Daca zborurile pentru care ati achizitionat deja bilete se desfasoara normal (cu data zborului pana la data de 30 septembrie 2020), dar doriti sa modificati biletul, puteti face acest lucru fara costuri aditionale sau sa primiti un voucher pentru alte zboruri ulterioare, facand o solicitare in acest sens pana cu maximum 3 zile inainte de data programata a zborului rezervat initial. 

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.qatarairways.com

Data ultimului update: 02.04.2020

AIR FRANCE

Pasagerii care au achizitionat bilete pentru zboruri programate inainte de 31 mai 2020 isi pot amana calatoria fara taxe aditionale, termenul pana la care pot fi facute modificari fiind 30 septembrie 2020. Noile zboruri trebuie sa fie programate pana la cel tarziu 30 noiembrie 2020.

De asemenea, in cazul in care zborul pentru care aveati bilete achizitionate a fost anulat, puteti fie sa amanati calatoria pentru o data ulterioara fie sa beneficiati de rambursarea pretului platit, sub forma unui voucher, valabil pentru o perioada de 1 an, in acest caz fiind necesara completarea unui formular online pe site-ul companiei aeriene. 

Compania AirFrance isi incurajeaza clientii sa nu ezite sa rezerve bilete pentru date ulterioare, mentionand ca toate regulile de amanare / anulare vor fi aplicabile si acestor rezervari. 

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.airfrance.fr

Data ultimului update: 02.04.2020

LUFTHANSA/ SWISS/ AUSTRIAN AIRLINES

Avand in vedere situatia exceptionala cauzata de raspandirea noului coronavirus, grupul de companii Lufthansa Airlines (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines si Air Dolomiti), ofera o flexibilitate sporita planurilor de calatorie ale clientilor.

In cazul in care detineti un bilet pentru un zbor anulat sau pentru un zbor viitor, dar nu mai doriti sa calatoriti, biletul poate fi pastrat, existand posibilitatea de a reprograma calatoria pentru o alta data, cu acelasi tarif, pana la 31 decembrie 2020.

Exista si posibilitatea schimbarii de destinatie, cu conditia ca noua rezervare sa fie facuta pana la data de 31 august 2020.

Pentru viitoarele rezervari, facute pana la 31 martie 2020, ofera prima schimbare a datei in mod gratuit.  Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea sa isi schimbe datele rezervarilor pentru o viitoare calatorie, pana la 31 decembrie 2020, fara costuri aditionale.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.lufthansa.com ; www.swiss.comwww.austrian.com.

Data ultimului update: 02.04.2020

 

KLM

Clientii care au rezervat un zbor al companiei cu plecare pana in 31 mai 2020 primesc urmatoarele optiuni:

1) Schimbarea datei calatoriei, fara costuri aditionale, daca schimbarea este facuta pana la 30 noiembrie 2020 inclusiv, la aceeasi clasa ca zborul initial, daca este disponibila. Dupa 1 decembrie 2020 se mai poate modifica data zborului fara costuri doar daca vor mai exista oferte la acelasi pret, in cazul unui pret mai mare, se va plati diferenta.

2) Schimbarea destinatiei, astfel vei putea sa folosesti intreaga valoare a biletului initial, pentru alte destinatii operate de KLM sau Air France, Delta Air Lines sau Virgin Atlantic. Nu vor exista costuri aditionale generate de aceasta modificare.

3) Solicitarea unui voucher, care va fi valabil 1 an de zile si va putea fi folosit pentru zboruri KLM sau Air France, Delta Air Lines sau Virgin Atlantic. In urma alegerii acestei solutii nu veti putea solicita rascumpararea voucherului si primirea valorii lui in bani.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.klm.com

Data ultimului update: 02.04.2020

BRITISH ARWAYS

Daca doriti sa anulati o rezervare pentru un zbor rezervat avand plecarea pana la data de 31 mai 2020, va trebui sa completati un formular online pe site-ul companiei British Airways. Biletul va fi anulat fara costuri aditionale si veti prin e-mail un voucher cu valoarea biletului aferent zborului respectiv. Voucherul este valabil 12 luni de la data zborului anulat, aplicandu-se zborurilor anulate incepand cu 14 martie 2020. 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.britishairways.com

Data ultimului update: 01.04.2020

AIR MOLDOVA

Air Moldova a suspendat toate zborurile operate de acesta in perioada 17 martie – 1 aprilie 2020, cu posibilitatea de extindere a perioadei. Pentru problemele cauzate de aceste anulari de zboruri, compania pune la dispozitie clientilor afectati o linie de call-center (+373 022 830 830), cu rugamintea de a insista, deoarece operatorii sunt foarte aglomerati, existand si pobilitatea trimiterii de sesizari in pagina de contact a site-ului: https://www.airmoldova.md/headofice-ro/ 

De asemenea, a fost sistata, pentru aceeasi perioada, si activitatea punctelor de vanzare a biletelor companiei din Chisinau.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.airmoldova.md

Data ultimului update: 02.04.2020

AEROFLOT

Clientii care au achizitionat bilete pentru zboruri cu data decolarii dupa 21 martie 2020 pot opta pentru modificarea datei de zbor sau pentru a fi rambursate total. 
Compania mentioneaza ca liniile telefonice sunt ocupate permanent, fiind necesar ca in anumite momente ale zilei sa fie nevoie de insistente din partea clientilor.  

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.aeroflot.ru

Data ultimului update: 02.04.2020

FLY DUBAI

In cazul in care zborul pentru care aveti o rezervare valabila este anulat:
 
In situatia in care zborul dumneavoastra este anulat, FlyDubay ofera urmatoarele alternative:
1. Rambursare  integrala conform metodei de plata.
2. Reprogramare: 
-  gratuita (calatoria trebuie sa aiba loc in maxim 60 zile de la data initiala )
-  daca doriti reprogramarea in afara acestui interval, nu se va aplica taxa de modificare, vor fi colectate doar diferentele de tarif  daca acestea exista.
*reprogramarea trebuie efectuata cu cel putin 24 ore inainte de inceperea calatoriei initiale.
 
In cazul in care zborul este operabil:
 
In situatia in care zborul dumneavoastra nu este anulat, compania ofera urmatoarele alternative:
1. Rambursare conform termenilor si conditiilor.
2. Reprogramare:
-  se poate procesa fara taxa de penalizare, pentru orice alta data de calatorie in viitor cu conditia ca reprogramarea sa fie solicitata pana la 15 mai 2020. Vor fi colectate doar diferentele de tarif  daca acestea exista.
-  orice solicitare de reprogramare dupa data de 15 mai 2020 va putea fi efectuata conform termenilor si conditiilor biletelor emise.

 Data ultimului update: 22 aprilie 2020

 

------------------------------------

Pot fi facute modificari rezervarilor, pentru o data ulterioara, fara costuri suplimentare, adaugandu-se numai diferentele de pret. Noile rezervari trebuie sa fie facute pana la 31 martie 2020, dupa aceasta data urmand sa se aplice costuri pentru schimbarea rezervarilor.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.flydubai.com

Data ultimului update: 02.04.2020

AEGEAN AIR

Toate biletele rezervate pana in data de 30 aprilie, cu data calatoriei pana la 20 octombrie, pot fi schimbate online pe site-urile aegeanair.com si olympicair.com in sectiunea My booking, fara costuri suplimentare, cu exceptia diferentei de pret.

De asemenea, pentru a veni in intampinarea clientilor ale caror zboruri au fost anulate, si mai ales ale celor care nu vor mai dori sa rezerve imediat o alta cursa, compania ofera un voucher cu valoarea biletului cumparat, care va avea o valabilitate de 12 luni, pentru oricare alt zbor doresc acestia.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: en.aegeanair.com/

Data ultimului update: 02.04.2020

AIR SERBIA

Clientii ale caror rezervari au fost afectate de anularea zborurilor vor fi imediat instiintati de optiunile acetora. Cei care au rezervat direct  de pe airserbia.com, prin Centrul de Contact sau in magazine, vor primi un email de notificare in care vor putea alege, printr-o platforma de self-service, cea mai buna optiune dintre urmatoarele: a crea o noua rezervare a calatoriei pana la sfarsitul anului; schimbarea gratuita a destinatiei; rambursarea pretului intreg al biletului.

Apoi clientii trebuie sa faca noua rezervare sau sa ceara banii pe bilet prin Centrul de Contact sau in magazine, pana in data zborului de pe biletul pe care il au.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.airserbia.com

PEGASUS

Toate rezervarile facute pentru zboruri internationale si pentru zona de nord a Ciprului facute de la  data de 9 pana la 31 martie, primesc optiunea de a schimba apoi biletul, fara penalizari. Se vor plati numai diferentele de cost dintre bilete. Schimbarea poate avea loc si pana la 2 ore inaintea zborului dorit.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.flypgs.com

Data ultimului update: 02.04.2020

CORENDON

Compania a anulat toate zborurile in perioada 24 martie – 30 aprilie 2020. Momentan, compania asigura clientii afectati ca va gasi solutii pentru cei afectati de aceasta decizie luata in contextul epidemiei de coronavirus.

 

Sursa informatiei si mai multe detalii: www.corendonairlines.com

Data ultimului update: 02.04.2020

Cere o oferta!