Obiective turistice din Punta Cana

 

Cine nu isi doreste sa plece in capitala vacantelor dominicane? Punta Cana este definitia a tot ce inseamna divertisment si recreere, oferind nenumarate activitati in aer liber si oportunitati variate de explorare a mediului inconjurator. Este un mic paradis pentru iubitorii de sport care vor sa isi testeze limitele, parcurgand junglele pline de provocari in drumul lor catre atractiile regiunii. Vazut ca un tezaur national al faunei si florei, Punta Cana promite zile insorite pe toata durata anului, necesare in cunoasterea frumusetii naturale a parcurilor si in redobandirea starii de bine. Iata principalele obiective turistice din Punta Cana care constituie o reala incantare pentru toti turistii:

 

Casa Ponce de Leon

Poate ca deja cunosti povestea exploratorului Ponce de Leon care a pornit in calatoria sa spre Florida in cautarea fantanii tineretii. Potrivit legendei, fantana avea puterea miraculoasa de a reda vigoarea si nemurirea celor care gustau din apele sale. Casa celebrului conchistador spaniol are rolul de a rescrie si reconstitui etapa de cucerire a unui nou teritoriu, prin intermediul arhitecturii medievale si artefactelor unice. Construita in anul 1505, aceasta a servit drept resedinta de plantatie pentru Leon, sotia si cei patru copii ai sai, care au dezvoltat o afacere de succes in exportul de lemn. Muzeul, aflat intr-o gradina, este deschis publicului in intervalul orar 10-13:00 si ofera informatii pretioase despre trecutul insotitorului lui Columb. 

 

Manati Park

Familiile cu copii ar trebui sa isi indrepte atentia catre unul dintre cele mai frumoase parcuri tematice din Bavaro, Manati Park. Aici nu numai ca vor ramane surprinsi de diversitatea pasarilor tropicale, reptilelor si pestilor multicolori, dar vor avea ocazia de a inota cu delfinii in piscina parcului. In acest cadru natural au fost amenajate gradini structurate pe zonele de flora ale tarii, care alterneaza cu spatii de activitati recreative, restaurante, baruri, magazine si ateliere mestesugaresti. Parcul sta la dispozitia vizitatorilor zilnic, intre orele 09-18:00, si organizeaza frecvent spectacole folclorice si culturale.

 

Pestera Fun Fun

Putina adrenalina si aventura nu strica, asa ca o vizita la Pestera Dun Fun din Parcul Haitises este mai mult decat binevenita. Natura s-a dovedit extrem de generoasa deoarece a lucrat cu minutiozitate aspectul pesterii, modeland-o din roci calcaroase provenite din resturile de corali marini si diferite organisme. Situata in inima padurilor pluviale, pestera fascineaza prin tunelele sale colorate, coridoarele gigantice, formatiunile spectaculoase, in care se gasesc o multitudine de petroglife proprii culturii hispanice.

 

Scape Park

Obiectivul principal al parcului nu este doar de a impresiona vizitatorul prin activitatile de agrement si de divertisment desfasurate, ci si de a-l familiariza cu traditiile si cultura din Caraibe. O plimbare lunga pe faleza Farallon, ce se intinde de-a lungul coastei, si o excursie in jungla luxurianta catre pesterile si crovurile ascunse te vor aduce mai aproape de natura. In parc vei gasi cateva replici de case ale indienilor Taino, care au ocupat acest tinut inainte de venirea exploratorilor spanioli.

 

Hoyo Azul

Cea mai buna modalitate pentru a experimenta natura din Punta Cana este de a-i admira peisajele spectaculoase. Iar unul dintre cele mai fascinante locuri este Hoyo Azul (Gaura Albastra), un bazin natural care a luat nastere in urma prabusirii tavanului unei grote. Acest ochi de apa se afla in Scape Park si poate fi vizitat in doua moduri: o drumetie prin padurile salbatice din Punta Cana, apeland la ajutorul agentiei Hoyo Azul Cave Explorer, sau o serie de trasee cu tiroliana deasupra padurii, prin agentia Hoyo Azul Zip Lane. Indiferent de alegerea pe care o faci, vei avea parte de clipe memorabile si de o calatorie initiatica pe tarmurile latine!

 

Choco Museum

Asa cum sugereaza si numele sau, muzeul urmareste sa invete vizitatorii despre procesul fabricarii ciocolatei in diferite zone din lume. Acesta este amplasat in aceeasi incinta cu fabrica de trabucuri din Bavaro, Don Luca’s Cigar Factory, si are mai multe locatii in Caraibe si America de Sud. Aici vei invata cum se produce ciocolata, vei degusta diferite sortimente si vei avea posibilitatea de a achizitiona suveniruri. De asemenea, vei afla istoria ciocolatei, de la arborele de cacao, pana la obtinerea produsului finit, dar si despre modul in care acest ingredient a ajuns pe primele locuri in topul celor mai exportate produse. La final, vei fi rasplatit cu bucati de ciocolata alba, neagra sau cu lapte.

 

Indigenous Eyes Ecological Park

Acoperind o suprafata de 1.500 de acri, Indigenous Eyes Ecological Park este o rezervatie privata, detinuta de Fundatia Ecologica din Punta Cana, o organizatie non-profit, infiintata in anul 1994, care se ocupa de conservarea resurselor naturale ale regiunii. Parcul gazduieste diverse specii de animale salbatice, peste 500 de plante exotice, pasari endemice, reptile si 12 lagune naturale cu apa dulce. De asemenea, dispune de o gradina zoologica cu animale domestice, o ferma cu iguane rinocer si o expozitie cu trestie de zahar. Parcul este deschis zilnic, intre orele 09:00-19:00, membrilor comunitatii si turistilor.

Cere o oferta!