Cuba, situata in inima Caraibelor, este o insula plina de farmec si istorie. Cu arhitectura sa coloniala impresionanta, strazi pline de muzica si dansuri senzuale, Cuba ofera o experienta unica in lume. Havana, capitala tarii, te imbie cu cladirile sale vechi, masini clasice, si atmosfera sa nostalgica. De-a lungul coastelor, vei gasi plaje cu nisip fin si apa turcoaz, iar in interiorul tarii, poti explora peisaje montane si plantatii de tutun. Cuba este o destinatie cu adevarat speciala, unde timpul pare sa se fi oprit.
<h1 style="color: #286a06; font-weight: bold;">Cuba | Vacanta charter 2025</h1>
Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.
Cea mai mare insula din Caraibe, Cuba, picura cu istorie, cultura si realizari arhitecturale admirabile, transferand vizitatorului un contrast de stari si sentimente. Masinile de epoca insirate pe strazile pietruite, cladirile coloniale pline de culoare, ecoul notelor de salsa, aromele de trabuc si rom reprezinta un amalgam irezistibil de experiente total diferite de ceea ce ai trait pana acum! Acestea sunt completate de caldura localnicilor, peisajele marine si farmecul istoric al cladirilor care te invita sa te intorci in timp pentru a vizualiza toate evenimentele cu impact major in construirea identitatii cubaneze. Am trecut in revista cateva atractii turistice pe care sa le iei in considerare in lunga ta vacanta in Cuba:
Castillo del Morro
Fortareata del Morro sau Castelul Celor trei Crai de la Rasarit de pe Promontoriu a avut un rol esential in viata cubanezilor, fiind construita cu scopul de a apara orasul Havana de atacurile piratilor, in timpul stapanirii coloniale spaniole. Aceasta a fost proiectata de inginerul italian Bautista Antonelli in anul 1587, insa din cauza problemelor de natura economica, lucrarile s-au prelungit pana la sfarsitul secolului al XVII-lea. Din anul 1997, cladirea este un sit mondial UNESCO, fiind una dintre cele mai bine conservate cetati spaniole si un simbol reprezentativ pentru arhitectura militara hispano-americana. Inconjurat de santuri cu apa si avand forma unui poligon neregulat, castelul a servit drept inchisoare inainte de a fi transformat din nou in cetate. In prezent, fortareata este un muzeu unde poti afla povesti despre pirati si despre istoria fortului, in timp ce admiri privelistile, care se astern in fata ta, cu imaginea portului si cu soldatii rebeli care trag din nou cu turnul.
Muzeul Hemingway
Iubitorii literaturii lui Ernest Hemingway ar trebui sa se opreasca pret de cateva minute la Finca Vigia, fosta resedinta a scriitorului, unde acesta si-a petrecut o buna parte a vietii sale, aflata la 15 km de centrul orasului Havana. In timpul sederii sale in aceasta locuinta primitoare, cu aer placut si copaci umbrosi, Hemingway a scris o parte din romanele sale clasice, inclusiv “Pentru cine bat clopotele” si “Batranul si marea”, ultima fiind cea mai cunoscuta lucrare a sa pentru care a primit premiul Pulitzer si Nobel pentru literatura. Muzeul adaposteste mobila originala a scriitorului, operele sale, fotografii, scrisori, carti si multe alte obiecte personale.
Havana Veche (Habana Vieja)
O calatorie in Havana nu ar fi completa fara o vizita in centrul vechi, care inca mai pastreaza din atmosfera trecutului – un melanj autentic de cladiri in stil baroc si neoclasic, cu strazi pietruite si inguste, delimitate de case pitoresti. Construita in secolul al XVII-lea si inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO incepand din anul 1982, datorita fortificatiilor din piatra de pe teritoriul Americilor, aceasta zona istorica se mandreste cu cladiri coloniale, un aer perpetuu de sarbatoare, picturi cu peisaje tropicale si havane vandute la colt de strada. Alege sa simti nuantele spiritului cubanez in timp ce te plimbi pe bulevardul emblematic Malecon si admira apusul de soare de pe faleza Havanei, cand razele de lumina se reflecta jucaus pe suprafata apei si valurile marii se izbesc alene de zidul digului. Nu uita de fosta resedinta oficiala a guvernatorilor din Havana, Palacio de los Capitanes Generales si Catedral de San Cristobal, o cladire baroca care sta sub semnul legendei si despre care se spune ca a pastrat candva ramasitele celebrului Cristofor Columb. Savureaza un cocteil in restaurantul Bodeguita del Medio, pe care scriitorul Hemingway obisnuia sa il frecventeze, si imagineaza-ti etapele istoriei in cea mai veche cetate militara, denumita Castillo de la Real Fuerza.
Capitolio
In centrul capitalei cubaneze se afla El Capitolio (Cladirea Capitoliului National), o copie fidela a Casei Albe din Washington, care dateaza din anul 1929. Pana la revolutia din 1959, cladirea a gazduit Parlamentul, devenind, in prezent, sediul Academiei stiintei, tehnologiei si mediului inconjurator. Aici vei vedea una dintre cele mai mari statui interioare din lume, Estatua de la Republica, monumentul eroului national Jose Marti cazut in lupta cu spaniolii.
Muzeul Revolutiei
Muzeul Revolutiei spune povestea revoltei victorioase conduse de Fidel Castro care a rasturnat dictatura presedintelui Batista in anul 1959. Aflat in fostul palat prezidential, muzeul cuprinde o colectie interesanta de exponate, lucruri personale ce au apartinut lui Che Guevara, arme, obiecte folosite de soldatii cubanezi, precum si un avion de lupta construit in SUA.
Varadero
Situata in provincial Matanzas, Varadero, cunoscuta si ca Playa Azul, este un oras-statiune care gazduieste zeci de km de plaje lungi acoperite de nisip alb si apa cristalina, pesteri fascinante, gradini luxuriante si o multime de atractii istorice si culturale. De asemenea, este un paradis al naturii neatins de influenta vietii moderne, unde iubitorii de adrenalina si aventura au ocazia de a practica in voie snorkeling, scufundari, golf, parasutism si pot porni pe urmele vietatilor marine din adancurile oceanului.
TRANSPORT
UNITATI DE CAZARE
Majoritatea turistilor aleg sa se cazeze in hotelurile de lux, situate in apropierea plajei, pentru a se asigura ca vor avea parte de o vacanta lipsita de griji si neplaceri, in care predomina clipele de rasfat si confort. Cele mai multe dintre hoteluri indeplinesc cerintele si nevoile turistilor pentru ca le completeaza vacanta prin facilitatile pe care le pun la dispozitie: sporturi nautice (windsfuring, caiac, scufundari), terenuri de tenis, volei, billiard, polo, aerobic, posibilitati de divertisment si recreere: lectii de dans, mini-discoteca, servicii de masaj, spa si o selectie impresionanta de restaurante si baruri.
GASTRONOMIA CUBANEZA
Varietatea gastronomiei cubaneze rezulta dintr-un ansamblu complex de interactiuni ale culturii spaniole, africane si asiatice. Preparate specifice ca ajiaco, tocanita bazata pe legume, carne de porc si usturoi, desertul guenguel preparat din porumb, zahar si scortisoara, alaturi de cocktailul Mojito sau bautura nonalcoolica, guarapo, vor crea meniul complet al unei experiente culinare autentice. O trasatura dominanta a mesei traditionale cubaneze este servirea in acelasi timp a tuturor tipurilor de mancare, fie ca sunt gustari sau feluri principale.
Cand planificam un sejur in Cuba?
Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×