Hurghada Nestemata de la Marea Rosie
La inceputul anului 1980, Hurghada incepe sa fie cunoscuta in industria turistica, date fiind starea naturala a plajelor fine, recifele de corali, pestii colorati si razele puternice ale soarelui. Investitorii au inceput proiectele turistice in zona prin construirea statiunilor si hotelurilor, in prezent Hurghada ajungand la aproximativ 350 de unitati de cazare. De asemenea, exista numerosi ghizi, agenti de transport, scoli de scufundari, centre acvatice si organizatori de excursii care asteapta vizitatorii din intraga lume.
 
Hurghada se afla la 6h distanta de Cairo si la 4,5h de Luxor, fiind cel mai mare oras de la Marea Rosie. Aeroportul Hurghada face ca zona sa fie usor accesibila pentru multe orase importante din Egipt, prin intermediul zborurilor interne. Intre Hurghada si Sharm El Sheikh navigheaza un feribot, iar numeroase companii de transport fac legatura dintre orase importante pe cale terestra (Cairo, Luxor, Marsa Alam, Alexandria s.a.).
 
Chiar daca este cunoscuta ca fiind cea mai buna destinatie de scufundari de pe planeta, are ceva de daruit oricui, chiar si celor care nu se scufunda: distractie pe plaja, sporturi acvatice extreme si cluburi sunt doar cateva dintre optiunile din care aveti de ales. Va puteti bucura, de asemenea, de o vacanta uimitor de relaxanta rezervand tratamente la unul dintre cele mai bune SPA-uri din Hurghada
 
Hurghada este un oras turistic de lux impartit intre Sigala, El-Dahar si El-Memsha. Sigala este locul unde gasiti multe statiuni la malul marii, hoteluri medii si numeroase restaurante. La sud de Sigala, gasiti statiuni de lux. El-Dahar este partea veche si fermecatoare a orasului, cu un bazar plin. El Memsha, ceea ce inseamna „drumul satului”, este partea moderna a orasului. Exista numeroase locatii de lux in apropiere: vizitati Golful Soma, Golful Makadi si Sahl el Hashish
 
Temperatura este ideala pe tot parcursul anului. Cu un climat uscat al desertului Hurghada, ar trebui sa va asteptati la diferente mari de temperatura intre noapte si zi - zilele sunt fierbinti, in timp ce noptile pot deveni destul de reci, mai ales in lunile de iarna. 
Hurghada pe si sub apa
Hurghada pe si sub apa
Hurghada ofera o varietate de activitati pe care le puteti face in apa; fantasticele recife de corali din mare fac din scufundare si snorkeling principalele activitati din destinatie. In fiecare zi sunt organizate excursii cu barca de catre centrele de scufundari din hoteluri. Una dintre opriri este pe Insula Giftun, o oaza de frumuseti exotice, cu nisip fin alb, palmieri si apa de un verde smarald. Alte sporturi nautice pe care le puteti practica in Hurghada sunt windsurfing, kitesurf si schi nautic.
 
Plimbarea cu Submarinul Sindbad este una dintre excursiile fascinante din Hurghada. Submarinul se scufunda de doua sau trei ori pe zi impreuna cu 44 de pasageri la o adancime de 20 de metri sub apa, pentru a admira viata din Marea Rosie.
Hurghada in desert
Hurghada in desert
Maiestuosul desert din Hurghada este uimitor, precum plajele si recifele de corali. Cei carora le place aventura prefera sa faca excursii in desert, unde au ocazia sa calareasca camile sau sa afle despre viata beduinilor, locuitori ai desertului.
Din Hurghada in Cairo
Din Hurghada in Cairo
In timpul vacantei in Hurghada puteti descoperi istoria faraonilor – exista zboruri zilnice catre si din Cairo – vizitand Marea Piramida din Giza (necropola anticului Memphis) Piramida lui Khafra, Piramida Menkaura si Marele Sfinx. De asemenea, puteti vedea Sakkara si prima piramida cu trepte sau Dahshur, cu cele mai mari si bine conservate piramide din tara (construite intre 2613-2589 i.Hr.).
Din Hurghada in Luxor
Din Hurghada in Luxor
Intr-o alta zi puteti vizita Luxor, excursiile zilnice incepand de la 5 dimineata. Unul dintre punctele turistice favorite este Templul lui Luxor. Vizavi, pe malul de vest al Nilului, se afla Valea Regilor. Templul lui Amon din Karnak se remarca drept un edificiu remarcabil ramas din perioada de glorie a Egiptului Antic.

Alege orasul de plecare pentru vacanta in Hurghada

Recomandarile noastre de oferte vacanta Hurghada

Oferte personalizate de vacanta in Hurghada

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Solicita oferta