Cuba - O simfonie exploziva de culori

Situata in nordul Americii Centrale, la intrarea in Golful Mexicului, Cuba se prezinta ca fiind cea mai mare si mai frumoasa insula din Caraibe. Este binecuvantata cu plaje spectaculoase, lanturi muntoase si campii fertile, o istorie bogata si o cultura contrastanta, ce imbina mai multe stiluri si influente. Cuba este un melanj de traditii, obiceiuri si specialitati culinare, iar muzica cubaneza este recunoscuta oriunde in lume, avand un impact major asupra dezvoltarii jazului, salsei, tangoului si a noului flamenco.

Capitala Cubei, Havana, este un oras care merita vizitat pentru ospitalitatea localnicilor, ambianta placuta, arhitectura in stil art deco a cladirii Bacardi si a fortului impozant Castillo de la Real Fuerza, construit in trecut cu scop defensiv impotriva atacurilor piratilor.

Varadero, situat pe sinuoasa Peninsula Hicacos, se afla in prim-planul industriei principale din Cuba, turismul. Fiind cea mai mare statiune din Caraibe, stapaneste o arie larga, remarcabila, cu o evolutie continua a hotelurilor (peste 60 la numar), magazinelor, dar si a activitatilor acvatice si de divertisment. Atuul orasului este plaja, o intindere de peste 20 de km de nisip auriu, sub forma unei mega-statiuni prietenoase cu turistii, esenta economiei cubaneze.

Restaurante

Restaurante

Varietatea gastronomiei cubaneze rezulta dintr-un ansamblu complex de interactiuni ale culturii spaniole, africane si asiatice. Avalansa de texturi, arome si culori dezvaluie simplitatea bucatariei cubaneze si gustul nemaintalnit al ingredientelor proaspete si pline de savoare. Restaurantele de top ale orasului Havana nu doar ca iti vor oferi o experienta culinara autentica, ci te vor tine conectat in permanenta cu atmosfera locala si cu spiritul creativ al cubanezilor. O trasatura dominanta a mesei traditionale cubaneze este servirea in acelasi timp a tuturor tipurilor de mancare, fie ca sunt gustari sau feluri principale.
Atractii

Atractii

Cea mai mare insula din Caraibe, Cuba, picura cu istorie, cultura si realizari arhitecturale admirabile, transferand vizitatorului un contrast de stari si sentimente. Masinile de epoca insirate pe strazile pietruite, cladirile coloniale pline de culoare, ecoul notelor de salsa, aromele de trabuc si rom reprezinta un amalgam irezistibil de experiente total diferite de ceea ce ai trait pana acum! Acestea sunt completate de caldura localnicilor, peisajele marine si farmecul istoric al cladirilor care te invita sa te intorci in timp pentru a vizualiza toate evenimentele cu impact major in construirea identitatii cubaneze.
Experiente

Experiente

Situata in provincia Matanzas, la doar 144 km de Havana, statiunea Varadero sau Playa Azul (plaja albastra), asa cum mai este denumita, nu numai ca ademeneste prin plajele sale scaldate de ape limpezi si umbrite de palmieri impunatori, ci si prin varietatea de optiuni de petrecere a timpului liber. Ravnita atat de aventurierii insetati de adrenalina, cat si de cuplurile de indragostiti in cautarea unui refugiu intim si romantic, Varadero acopera un conglomerat extins de obiective: de la pesteri legendare ce dezvaluie trecutul omenirii, parcuri naturale pline de mister, pana la lumea nevazuta a adancurilor si intalniri de neuitat cu delfinii.
Cere o oferta!