Puglia - „calcaiul cizmei” italiene
City Break title City Break subtitle
Hotel title Hotel subtitle
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle

Puglia este un loc care merita descoperit pas cu pas, in orice moment, pentru a-i incredinta pe vizitatori de comorile sale, vegheate cu multa grija. Regiunea ocupa un loc important pe harta Italiei, fiind situata in partea de sud, imaginata drept calcaiul cizmei peninsulei. Dispune de o clima blanda, turism infloritor, o marturie istorica a perindarii unor mari popoare, duzine imense de masline, cartiere medievale si orase cu patrimonii culturale bogate.

Nu poti afirma ca ai cunoscut Puglia daca nu ai facut cunostinta cu capitala acesteia, Bari, un oras portuar, care isi intampina admiratorii de la inaltimea coastei Marii Adriatice. Pulsul orasului bate prin vibratia restaurantelor, tavernelor traditionale, arhitecturii gratioase a cladirilor si a centrului istoric, strabatut de-a lungul strazilor pavate, serpuitoare. Incursiunea istorica ne evoca trecutul tumultos al orasului, care a indurat multa vreme invazia grecilor, fiind cucerita, in final, de catre romani si bizantini, reprezentand o reala oportunitate de transformare a acestuia intr-un centru comercial, politic si militar. 

Alte orase la fel de pretioase sunt: Alberobello, evidentiat de designul architectural al acoperisurilor conice denumite “trulli”, orasul alb Ostuni, Florenta Barocului, Lecce, dominata de stilul baroc al cladirilor si monumentelor, dar si cel mai vechi oras subteran din lume, Matera, desemnat capitala culturala europeana in anul 2019.

 

Restaurante

Restaurante

Regiunea este recunoscuta pentru varietatea sa de peste si fructe de mare, pregatite sub cele mai neasteptate forme. Mancarea pugliesa ajunge sa fie apreciata de toti cei care calca pragul restaurantelor datorita aromelor imbietoare si ingredientelor naturale ale preparatelor. Contextul primitor si calduros, in care se desfasoara acest spectacol senzorial, redat de localurile insufletite si muzica pe fundal, dovedeste specificitatea stilului italienesc. Fie ca esti in cautarea unui cadru intim pentru o intalnire romantica sau vrei sa te bucuri de timpul petrecut cu familia, exista ceva pentru fiecare scop, buget si nevoi alimentare.
Atractii

Atractii

Puglia este un amestec omogen de cultura, plaje, traditii si obiceiuri, monumente istorice si arhitectura, toate adunate in orasele din sudul Italiei. Aici timpul curge mai lent, dupa alte reguli, si ofera sansa calatorilor sa admire taramurile de poveste intesate de pesteri fascinante, biserici rupestre, palate, muzee, care evoca epoci demult apuse. Rataceste de-a lungul strazilor inguste ale capitalei, participa la spectacolele de arta si la expozitiile prestigioase din Lecce si lasa-te invaluit de sonoritatea valurilor, care se izbesc de tarm, in Polignano a Mare. Cu siguranta, aceste amintiri nu vor fi uitate prea curand si te vor stimula sa continui calatoria in aflarea de noi teritorii.
Experiente

Experiente

Atat de diferita fata de alte zone ale Italiei, Puglia infatiseaza un tablou al naturii pictat in plaje albe, scaldate de apele azurii ale Marii Ionice si de valurile spumegande ale Marii Adriatice. Pe langa bogatia de necontestat a patrimoniului cultural si istoric, Puglia personalizeaza vacanta fiecarui vizitator in parte prin diversitatea sa de statiuni, cu trasaturi specifice: intrare lina in apa destinata familiilor cu copii, fiorduri spectaculoase si apusuri de soare vanate de cuplurile de indragostiti si intinderi nesfarsite de nisip pentru grupurile de prieteni. De asemenea, inotul intr-o piscina naturala si explorarea celui mai mare parc din regiune, sunt experiente care merita traite cel putin o data in viata.

Solicita o oferta personalizata

 

Este nevoie de un acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cere o oferta!