Budapesta
Bai termale

Afla mai multe

Bai termale
Fie ca sunteti un entuziast cu experienta, fie un incepator al acestei senzatii, va veti declara impresionat de ceea ce va pune la dispozitie Budapesta – in oras exista peste 120 de izvoare termale!
Cu aspectul unui Palat Baroc, Szechenyi este una dintre cele mai mari bai medicinale si, totodata, una dintre cele mai mari bai publice din Europa. Este un loc deosebit atat pentru relaxare, datorita apelor calde, cat si pentru distractie, date fiind cele 18 piscine pe care le include. 
Lukacs include 8 bazine, dintre care 5 sunt bazine termale. Izvoarele termale ce le alimenteaza sunt bogate in in calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat si sodiu, cu un continut semnificativ de ioni de flor. Apele sunt recomandate in tratarea naturala a bolilor degenerative ale articulatiilor, ale coloanei vertebrale si vindecarii ulterioare interventiilor chirurgicale. Totodata beneficiile nu sunt doar trupesti, ci si psihice si emotionale.
Cele mai bune vinuri

Afla mai multe

Cele mai bune vinuri
Vinul poate fi achizitionat la pahar sau la sticla aproape de oriunde si la preturi rezonabile: tarabe cu produse alimentare, baruri, restaurante, supermarketuri, magazine alimentare non-stop. Barurile de moda veche ofera vinurile la decilitru, insa daca sunteti degustatori specializati, va recomandam sa alegeti unul dintre barurile dedicate din Budapesta, cum ar fi DiVino Borbár, Doblo, Kadarka sau Palack Borbár. Printre restaurantele cu vinuri deosebite se numara: Klassz, Borkonyha si Fióka.
Atunci cand alegeti un vin maghiar, cautati cuvintele minőségi bor (vin de calitate) sau különleges minőségi bor (vin de inalta calitate, premium). Pe eticheta unei sticle de vin primul cuvant indica regiunea, al doilea soiul de struguri (de exemplu: Villányi kékfrankos) sau tipul de vin (de exemplu: Tokaji Aszú). Alte cuvinte importante pe care le puteti citi sunt: édes (dulce), félédes (demidulce), félszáraz (demisec), száraz (sec), pezsgő (spumant), fehér (alb) si vörös (rosu).
O privire in bucataria maghiara

Afla mai multe

O privire in bucataria maghiara
Bucataria maghiara inseamna mult mai mult decat gulas, chiar daca preparatul este un simbol culinar pentru turisti. 
In mod bizar, pare ca se face o usoara confuzie cu privire la ce este gulasul. Cu totii ne asteptam ca acest fel de mancare sa fie o tocana. Poate, din acest motiv, ceea ce numim pörkölt (o tocana delicioasa gatita lent) intra in aceeasi categorie; ingredientele de baza sunt aceleasi: ceapa si ardei unguresc de calitate superioara (paprika). Totusi, adevaratul gulas (gulyás) este, de fapt, o supa. Literal, numele preparatului se traduce prin „supa pastorului de vite”. Astfel, se gateste din carne, zarzavat, cartofi si chiar galuste. Avand in vedere ca este satios, poate constitui un pranz intreg.
Lacul Balaton

Afla mai multe

Lacul Balaton
Inconjurat de podgorii, munti vulcanici si statiuni balneare, Lacul Balaton este o intindere de apa din vestul Ungariei, ce atrage iubitorii de soare, preparate culinare, muzica si pe fanii sporturilor acvatice. Cel mai mare lac din Europa Centrala, este o destinatie excelenta pe tot parcursul anului.
Cunoscuta sub numele de Marea Ungariei, in lunile de vara, apa lacului atinge 25°C. Intrarea lina in apa face ca zona sa fie apreciata si de familiile cu copii. 
Pentru a explora lacul intr-un ritm linistit, relaxat, luati in considerare inchirierea unei barci sau a unui iaht, de la unul dintre marile porturi de agrement: Balatonfüred, Siófok sau Tihany Peninsula. Nu sunt permise sporturile motorizate pe lac, ceea ce permite ca windsurfing-ul si kitesurfing-ul sa se desfasoare intotdeauna in siguranta.

Recomandarile noastre minivacanta de Rusalii