Statiunea Pamporovo | Ski Bulgaria
 
Alege ofertele noastre de cazare Bulgaria la tarife speciale pentru o vacanta in siguranta, aproape de casa!
 
Pamporovo este una dintre cele patru statiuni de schi importante din Bulgaria, fiind apreciata de peste 85 de ani. Situata in partea centrala a Muntilor Rodopi, la poalele Varfului Snezhanka, are drept vecini orasele: Smolyan (15 km), Chepelare (30 km), Plovdiv (90 km). Clima din regiune este submediteraneana, definita printr-un climat bland. Temperatura medie anuala in statiune este de 5,5 °C.
 
Aproape toate partiile incep de la Varful Snezhanka, iar altitudinea lor variaza de la 1926 km, la 1400 km. Sezonul de schi incepe la inceputul lunii decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii aprilie. In timpul iernii, stratul de zapada atinge peste 2 metri.
 
Printre cele mai mari avantaje ale statiunii Pamporovo se numara lipsa pericolului natural, de vanturi puternice si avalanse. Ionizarea cu incarcatura negativa la un nivel ridicat face ca statiunea sa fie potrivita in tratarea bolilor respiratoria, ale sistemului nervos si in echilibrarea metabolismului.
 
Zona de schi din Pamporovo pune la dispozitie turistilor 9 teleschiuri si 5 telescaune, alaturi de 25 km de piste (cele mai lungi au peste 4 km), majoritatea potrivite pentru schiorii incepatori sau de nivel mediu. In plus, cei ce prefera schiul fond vor gasi aici 30 km de trasee.  
 
Vezi harta statiunii AICI.
 
Informatiile legate de conditiile de calatorie spre Bulgaria pot fi accesate AICI.
 
Cere o oferta!