Vacanta schi Cehia 2023

De ce iubim Cehia?

 

Descriere destinatie

Cehia oferă iubitorilor de excursii, pe lângă Orasul de Aur - Praga, o mulţime de alte destinaţii interesante, printre care şi o gamă variată de destinaţii pentru vacanţele la schi! Munţii de altitudine medie de aici, precum Šumava, Krušné hory (Munţii Metaliferi) sau Krkonoše (în munţii Sudeţi) oferă iubitorilor de schi garanţia distracţiei pure şi a unei vacanţe la schi de neuitat! Ţara lui Krakonoš - spiriduşul munţilor Krkonoše - oferă începătorilor sporturilor albe o multitudine de posibilităţi. Centrele de schi - echipate la cel mai modern nivel, oferă pe lângă pârtiile de schi şi pârtiile pentru schi de fond de cea mai bună calitate, şi pârtii pentru săniuţe şi frumoase poteci prin zăpadă, special amenajate pentru plimbări.
 
 
Partii de schi
 
Cehia a devenit în ultimii ani o destinaţie foarte populară pentru iubitorii de schi! Ospitalitatea localnicilor, precum şi calitatea pârtiilor şi condiţiile moderne pentru schiat, fac din Cehia una dintre cele mai iubite destinaţii ale schiorilor şi snowboarderilor. Pârtiile de schi cu toate gradele de dificultate sunt de foarte bună calitate şi foarte îngrijite. Destinaţiile din Cehia pentru iubitorii de schi sunt in domeniile schiabile ale Munţilor Adler, Iser, Erzgebirge (Munţii Metaliferi), Böhmerwald şi Riesengebirge (Munţii Sudeţi). Cea mai mare regiune de schi din Cehia este Riesengebirge (Munţii Sudeţi), cu o varietate mare de pârtii de schi şi pârtii pentru schi de fond. Iubitorii de schi vin aici din toate ţările. Întreaga regiune oferă peste 60 de km de pârtii! Cele mai cunoscute zone de schi sunt Harrachov, Špindlerův Mlýn şi Pec pod Snezkou, cu cel mai înalt vârf Schneekoppe. Centrul sporturilor de iarnă al Cehiei este Špindlerův Mlýn. Această zonă de schi, cea mai iubită pentru sporturile de iarnă din Cehia, are aproape 17 km de pârtii, majoritatea cu grad de dificultate mic spre mediu. Staţiunea cea mai cunoscută de aici este Harrachov. Dispune de pârtii în lungime de 7,4 km, dispuse pe o altitudine între 670-1.020 m. Harrachov a devenit foarte cunoscut datorită concursurilor de sărituri cu schiurile care se desfăşoară în mod regulat în această staţiune!
 
 
Cultura
 
Republica Cehă atrage în special cu orașele sale frumoase și clădirile istorice impresionante. Mai presus de toate este desigur capitala Praga, un absolut magnet pentru turişti. Vizitați aici Castelul Praga, un complex monumental de biserici, cetăţi, clădiri rezidenţiale şi de birouri înconjurate de numeroase grădini. Plimbați-vă prin orașul vechi, cu străduţele sale întortocheate și clădiri în fiecare stil arhitectural imaginabil. Exploraţi Cartierul evreiesc Josefov sau mergeţi "Zlatá ulička" - "Aleea Aurită" din cartierul artiştilor, unde a locuit odată şi Franz Kafka. Locul său de naştere este în schimb la "Staroměstské náměstí", piaţa centrală de 9000 de metri pătraţi din centrul vechi. Sau admiraţi Podul Carol, unul dintre cele mai vechi poduri de piatră din Europa.
Dar şi alte orașe vă vor delecta cu frumoase centre și clădiri istorice. Telč de exemplu, a cărui piaţă înconjurat de iazuri frumoase, a fost declarată site Patrimoniu Mondial UNESCO. Sau Litomyšl, care punctează cu castelul său renascentist, unul dintre cele mai vechi teatre de palat din Europa și deoarece este locul de naştere al celebrului compozitor ceh Bedrich Smetana. Numeroase edificii religioase, un oraș vechi pitoresc și o biserică construită din aproximativ 40.000 de oase vă aşteaptă în schimb la Kutna Hora. În Pădurea Boemiei merită mai ales făcută o vizită la Cesky Krumlov, pentru primăria sa în stil renascentist, castelul și grădina castelului baroc numit şi "Perla Pădurii Boemiei". Urme muzicale urmează cine face o excursie la Olomouc - în Palatul Hauenschild a compus a 6-a lui simfonie Wolfgang Amadeus Mozart.
Castele şi palate demne de vizitat sunt însă multe în Republica Cehă. Castelul Častolowitz la poalele muntelui Orlické hory, de exemplu, reşedinţa regală în Krivoklat, unul dintre cele mai vechi castele de acest tip din Boemia, castelul baroc din Mikulov, castelul în stil francez de la Namiescht, castelul Hazmburk în Munții Centrali și Castelul Karlstejn, construit de Carol IV ca trezorerie regală şi care adăposteşte şi azi bijuteriile coroanei - sunt doar cele mai importante de pe listă.
Şi pentru refacere aveţi de unde alege! Teplice este cea mai veche staţiune balneară din Boemia și de asemenea una dintre cele mai vechi din Europa. Karlovy Vary este cel mai mare din țară și una dintre cele mai importante.
Un alt pont pentru fanii berii: în centrul vechi al Plzen puteți vizita una dintre cele mai renumite fabrici de bere din lume. Pilsner Urquell este preparată aici din 1842!
 
Cere o oferta!