Vacanta schi Franta 2023

De ce iubim Franta

Descriere destinatie

Franţa - ţara superlativelor în schi. Montblanc este cel mai înalt vârf al Alpilor, Vanoise Express cea mai mare şi rapidă cabină cu două etaje din Lume iar Trois Vallées revendică titlul de cea mai întinsă zona de schi a planetei. Fie că este vorba de un domeniul schiabil glaciar ca în Les 2 Alpes, unul oplimpic ca cel din Chamrousse, skipass combinat ca cel al regiunii Les Sybelles sau "mic da' bun" ca cel din Valfréjus –Franţa este bine pregătită pentru toate tipurile de schior.

 

Partii de schi

Regiunile de schi din Franţa sunt considerate printre cele mai mari, înalte şi întinse din întreaga lume. În primul rând, regiunea Les Trois Vallées, cu peste 600km de pârtii şi 200 instalaţii de transport pe cablu. Este vorba de o zona de schi continuă între cele trei văi, Courchevel, Méribel si Val Thorens/Les Menuires. Val Thorens, situat la 2300 m altitudine, este cea mai înalta staţiune de schi a Europei.

Şi domeniul schiabil Les Portes du Soleil (trad.: Porţile Soarelui) nu se face de ruşine în această companie. Dispune de 650 km în adevăratul sens al cuvântului "fără graniţe", căci unele din cele 12 staţiuni cu legături excelente se află în Elveţia. În funcţie de direcţia pentru care vă hotărâţi în fiecare dimineaţă puteţi privi fie spre lacul Geneva fie spre Mont Blanc, vă puteţi da fie pe zăpadă adâncă fie în unul din cele 9 fun-parcuri.

Alte zonă de schi continuă este cea de la La Plagne si Les Arcs (420 km pârtie, 169 instalaţii de transport), precum şi la Tignes si Val d'Isère (350 km pârtie, 97 instalaţii de transport). Cele mai mari si înalte zone glaciare se afla la Tignes (2.100-3.350 m) si Les 2 Alpes (1.300-3.560 m).

În plus, în Franta este situat vârful Mont Blanc, care cu ai săi 4.792 m este cel mai înalt vârf din Alpi. La poalele sale se afla Metropola sporturilor de iarna Chamonix, unde au avut loc primele Jocuri Olimpice de Iarnă în 1924. De aici porneste telecabina care duce la Aiguille du Midi (3842 m), la rândul sau loc de pornire pentru una din cele mai lungi si spectaculoase pârtii de zăpadă adâncă din lume, cu peste 20 km de coborâre pe gheţar prin Vallée Blanche la Chamonix.

Alte doua ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă au avut loc în 1968 la Grenoble (schiul alpin la Chamrousse) şi în 1992 la Albertville (alte discipline la Tignes si în alte staţiuni).

 

Cultura

Franța atrage în fiecare an mulți turiști, datorită diversităţii sale culturale și peisajelor pitoreşti, dar și cu delicii culinare și vinuri fine. Pe lista atracţiilor se află bineînţeles şi lanțurile muntoase franceze cu multe obiective turistice. Orașul Grenoble este înconjurat de peisajul pitoresc al Alpilor Francezi şi nu doar numeroasele muzee din oraș sunt ca un magnet pentru turişti, merită de exemple urcat şi cu telecabina la Bastille de unde vă puteţi bucura de o vedere frumoasă asupra Grenoble și asupra lanțurilor muntoase din jur.

Multe obiective turistice din Alpilor Francez sunt naturale. Clipe de neuitat veți experimenta de exemplu la o plimbare cu telecabina "Telecabine Panoramic" pe Mont Blanc. În timpul călătoriei de 30 de minute între Pointe Hellbronner și Aiguille du Midi, se oprește la de mai multe ori - ca să vă permită să profitaţi de cele mai fotogenice motive ale celui mai înalt munte din Alpi (4810 m). Un alt obiectiv merge în schimb în adâncime: Cheile Verdon, canionul cu 700 m adâncime. Lacul Serre-Poncon a fost pe de altă parte creat artificial şi este cel mai mare de acest tip din Europa. Când pe râul Durance a fost construit barajul, mulți locuitori au trebuit să-şi cedeze casele lacului, singura mărturie vizibilă a aşezării este capela Sf. Mihail, care se afla o dată pe un munte, dar astăzi împodobește o insulă.

În Pirinei punctul principal de atracţie culturală este un oraș mic, unde se adună în fiecare an sute de mii de vizitatori, în pelerinaj la biserici și faimoasa Grota Massabielle deoarece Lourdes este locul unei apariţii a Fecioarei Maria şi al doilea cel mai important loc de pelerinaj din lume după Roma. Izvoarelor locale le sunt atribuit şi puteri de vindecare.

Printre orașele frumoase din Pirineii se află Carcassonne cu cetatea medievală și Colmar. Capitala vinului de Alsacia este şi locul de naştere al lui Frédéric Auguste Bartholdi, creatorul Statuii Libertății. Din cauza canalelor care șerpuiesc prin Colmar un cartier este numit şi "Mica Veneţie".

O lume paralelă subterană misterioasă parcurge teritoriul Midi-Pirinei, fascinante peșteri cum ar fi Grotte de Niaux cu picturi rupestre interesante.

 

Cere o oferta!