Vacanta schi Germania 2023

De ce iubim Germania?

Descriere destinatie

 

Germania este deseori subestimată ca destinaţie pentru practica sporturilor de iarnă. În sudul ei Alpii vă aşteaptă cu diverse domenii schiabile, o adevărată plăcere pentru iubitorii disciplinei alpine. Dar domenii schiabile mai mici şi familiare vă stau la dispoziţie şi în Harz, în Schwarzwald, în Thüringer Wald şi chiar în Sauerland.

Partii de schi

În Germania se află doar o mică parte din Alpi în tremeni de suprafaţă ceea ce nu a împiedicat dezvoltarea unei tradiţii foarte bogate în ceea ce priveşte sporturile de iarnă.
Inima Alpilor Bavarezi este cu siguranţă Zugspitze, care cu ai săi 2.962 m altitudine este cel mai înalt munte al Germaniei. Pe platou se află singurul domeniu schiabil al acestei ţări.
Jocurile Olimpice de iarnă au avut loc în 1936 la Garmisch-Partenkirchen. O altă staţiune cu multă tradiţie este Oberstdorf, ambele fiind cunoscute atât datorită Cupei Mondiale cât şi Turneului celor Patru Trmbuline care au loc aici.
În Munţiii Mittelgebirgen veţi găsi numeroase domenii schiabile mai mici. Aceşti munţi sunt din ce în ce mai întinşi şi mai înalţi pe măsură ce se merge de la nord la sud. Cel mai înalt vârf este Feldberg im Schwarzwald, cu 1.493 m, urmat de Großen Arber în regiunea montană Pădurea Boemiei (1.456 m).

 

Cultura

Germania este o ţară cu multe atracţii turistice, căutate de turişti din toate colturile lumii. Pentru ca staţiunile de schi din Germania nu se află numai în partea de sud a țării, ci de asemenea în Land-uri cum ar fi în Turingia, Saxonia și Renania de Nord-Westfalia, cu ocazia unei vacanţe la schi puteţi face şi numeroase excursii culturale. Orașe vechi istorice şi vibrante, cum ar fi München, Berlin, Dresda și Leipzig, castele magnifice și clădiri religioase, muzee interesante și lacuri idilice - există atât de multe de descoperit.

O posibilitate este să mergeţi pe urmele aristocraţiei germane - la cel mai faimos castel din Germania, Castelul Neuschwanstein din Allgäu sau să vă faceţi o idee de cum a trăit odată familia Hohenzollern la Palatul Sanssouci din Potsdam - sau, de ce nu, pe urmele reformatorului Martin Luther pe Wartburg prin Eisenach. Rezidenţa Würzburg, marele palat baroc din Ludwigsburg, castelul Hohenzollern Baden-Württemberg sau Cetatea Königstein în Parcul Naţional Elveția saxonă National Park - lista continuă ...

Ajung de altfel şi multe din centrele vechi pentru o excursie în trecut: plimbați-vă pe străzile din Freiburg, de exemplu, explorați orașul baroc Heidelberg, Nuremberg, Garmisch-Partenkirchen și Leipzig!

Cei interesaţi de cultură pot alege din o mare selecție de muzee - de la Insula Muzeelor ​​din Berlin (patrimoniu Mondial), Muzeul Evreiesc din Berlin și Muzeele Automobilului din Stuttgarter până la Muzeul German din Munchen, cel mai mare muzeu dedicat ştiinţei şi tehnologiei din lume. Nici clădirile religioase nu se lasă mai prejos, cum ar fi Frauenkirche din Dresda - reconstrucţia sa după distrugerea în al Doilea Război Mondial nu a fost finalizat până în 2005.

Iubitorii de natura în schimb se vor simți în paradis în zonele marilor lacuri din Germania: Lacul Constanţa cu insulele Mainau și Reichenau, Lacul Chiemsee cu insula Lord sau sau Lacul Koenigssee din zona Berchtesgaden. Excursioniștii sunt aşteptaţi în special pe Brocken, cel mai înalt munte din Munții Harz, sau Zugspitze, cel mai înalt munte.

Familiile cu copii vor aprecia Germania pentru varietatea sa de parcuri de distracții. În Legoland se merge pe un tur de descoperire printr-o lume în miniatură și iar la Rust Park Europa prin 16 luni tematice. Aproape de Berlin se poate face chiar o "excursie la tropice": aici se întinde pe 66.000 de metri pătraţi parcul "Tropical Islands" tropicale".

Cere o oferta!