Vacanta schi Polonia 2023

De ce iubim Polonia?

 

Descriere destinatie

 

Polonia este casa multor munţi majestuoşi şi a deosebiţilor Munti Stolowe. În partea de sud a țării se întinde munţii medii polonezi, munţii Beskidy, Carpaţii Păduroşi şi Sudeţii cu Munții Karkonosze. Singurii munţi înalţi din Polonia sunt Carpaţii cu Tatra Mare. Aici se află şi cel mai înalt vârf din Polonia, Rysy (2499 m). Tatra mare şi Munții Karkonosze sunt foarte adecvaţi pentru practica sporturilor de iarnă.

 

Partii de schi

Schi în Polonia înseamnă domenii schiabile de calitate la preţuri reduse. Deschiderea acestei ţări pentru turism şi acest nivel de preţ relativ mic duc la o creştere constantă ajutată şi de reţeaua de autostrăzi extinsă şi îmbunătăţită. Pentru sporturi de iarnă Tatra Mare și Munții Karkonsze sunt destinaţii potrivite. În triunghiul alcătuit de cele trei ţări Polonia, Republica Cehă şi Germania se află cea mai faimoasă staţiune de schi poloneză, Sklarska Poreba, are un domeniu schiabil foarte atractiv şi este laolaltă cu Karpacz şi una din cele mai populare. Dintre cele două zone în care este împărţit, prima se află în localitate, cu pârtii mici şi uşoare. A doua parte a zonei de schi se află pe muntele Szrenica (1362 m) şi asigură condiţii foarte bune de zăpadă, care sunt de obicei găsite doar în regiunile alpine - la care se adaugă şi una din cele mai mari instalaţii de producere artificială a zăpezii din Europa. Şi domeniile schiabile din jurul faimosului oraş Zakopane vă oferă pârtii versatile, de menţionat în special domeniul schiabil Kasprowy. Schiorii cu ceva experienţă vor găsi în egală măsură cu începătorii coborâri potrivite pentru a se bucura din plin de sporturile de iarnă.

 

Cultura

În ceea ce privește turismul Polonia este o adevărată bijuterie - pe lângă peisajele naturale unice există de asemenea o serie de orașe cu mare patrimoniu cultural.
Cine vizitează de exemplu metropola Cracovia, poate face excursii la magnifica piață medievală, Kraków Wawel, fosta reşedinţa a regala sau cartierul evreiesc Kazimierz. La câţiva kilometri in afara oraşului, vizitatorii pot experimenta de aproape istoria mineritului: mina de sare Wieliczka atrage mai ales cu Capela Sf. Kinga, situată la impresionanţi 101 m adâncime.
Cel mai mare oraș și capitala Poloniei este Varșovia. O primă impresie v-o faceţi cel mai bined de pe platforma de observație a Palatului Culturii - reperul principal al orașului și cu 230 m şi cea mai inalta clădire din Polonia. Alte locuri de interes în Varșovia sunt cu siguranţă orașul vechi, Palatul de Apă, Muzeul de Istorie şi Muzeul Chopin.
Al doilea oraş ca mărime este Lodz, unul dintre centrele culturale ale Poloniei. La urma urmei, aici este situată faimoasa şcoală de film, printre ai cărei absolvenți se numără şi regizorul Roman Polanski. Lodz are chiar şi propriul său "Walk of Fame". Strada Piotrkowska acoperă 4 km de lungime şi este cea mai lungă stradă comercială din Europa - și cea mai frumoasă din Łódź.
Una dintre cele mai vechi orașe - și de asemenea unul dintre cele mai frumoase - Wroclaw, va fi în 2016 Capitala Europeană a Culturii. Este situat la poalele Munților Sudeți și atrage în special cu orașul vechi şi clădirile gotice ale acestuia. Universitatea este una din cele mai importante clădiri şi din punct de vedere arhitectural - şi din cauza barocei "Aula Leopoldina".
Turiştii interesaţi de religie şi capodoperele acesteia vor găsi în Polonia multe destinaţii interesante: Wadowice, locul de naștere al lui Karol Józef Wojtyla a - Papa Ioan Paul al II-lea. Sau cel mai important loc de pelerinaj din Polonia, mănăstirea Paulistă pe dealul Jasna Gora în Czestochowa. Orasul are de asemenea una dintre cele mai mari statui ale unui papă, un Ioan Paul al II-lea de 14 m înălțime.

Cere o oferta!