Vacanta schi Suedia 2023

De ce iubim Suedia?

Descriere destinatie

 

Suedia, renumita şi ca ţara lui Pipi Şoseţica şi cea cu cel mai mare număr de elani din Europa, este un autentic paradis pentru sportivii de iarnă. Mai multe epoci glaciare au transformat peisajul în ceea ce este în ziua de azi, cu lacuri, râuri şi cascade unice în lume. Pentru sporturile clasice, cum ar fi schi fond şi de coborâre condiţiile în Suedia sunt foarte bube - nu degeaba a avut loc aici, la Åre Campoinatul Mondial de Schi Alpin în 2007.

Partii de schi

În Suedia veţi găsi domenii schiabile, ca la carte: peisaje albe nesfârşite, natură şi privelişti incredibile de care se poate bucura fiecare schior. Instalaţii pe cablu moderne şi pârtii în condiţii excelente fac din vacanţa dvs. o experienţă de neuitat!

Vorbind despre schi în Suedia este imposibil să nu menţionăm schiul fond, cu care este asociată neapărat - şi cu competiţia "vasaloppet", care are loc din 1922. Dar ţara scandinavă oferă şi multe posibilităţi pentru varianta alpină. Caracterizate de înălţimea redusă, încep deja de la mai puţin de 400 m şi ating o înălţime maximă de 1277 m, în Åre au totuşi zăpadă asigurată şi lungimea sezonului este comparabilă cu cel alpin, începând de la mijlocul lui noiembrie şi mergând până la sfârşitul lui aprilie.

Cele mai renumite şi mai mari regiuni schiabile din Suedia sunt Åre şi Sälen, cu cca. 100 km de pârtii fiecare. Åre se poate mândri şi cu evenimente de vârf cum ar fi Campionatele Internaţionale de schi şi Cupa Mondială de Freestyle FIS. Sälen este un teritoriu de schi variat şi cuprinde domeniile schibile Lindvallen, Högfjället, Tandådalen şi Hundfjället. Fiecare din ele are propriul său farmec, Tandådalen cu unul din cele mai variate SnowPark-uri din Suedia pentru schiori cu experienţă, freeski şi snowboard, Lindvallen cu spaţii pentru copii cu instalaţii proprii şi supraveghere profesională.

 

Cultura

Suedia - case roșii din lemn cu grădini pline de culoare în faţă, elani, sate mici cum știm din cărțile lui Astrid Lindgren. Da, Astrid Lindgren. Ea este una dintre cele mai renumite suedeze. Poveștile ei încânta copiii şi în ziua de azi. Iar dumneavoastră puteţi merge pe urmele ei. De exemplu prin Småland, provincia în care sa născut, la locul ei natal Vimmerby, unde casa ei din copilărie este deschisă pentru turişti şi unde puteţi vizita şi un parc tematic de potrivire lumea. Sau în Sevedstorp, la care cei mai mulţi se gândesc ca Bullerbü pentru că în acest sat cu 10 locuitori unde a crescut tatăl ei, Astrid Lindgren a găsit inspiraţia pentru acest sat ficţional. Lönnberga de altă parte, casa lui Michel, există într-adevăr, în schimb ce "Katthulthof" se află totuşi în satul alăturat Gibberyd.

Dacă apreciați aceste aşezări mici, vă recomandăm cu căldură o excursie la Luleå. Oraşul vechi - Gammelstad -este Patrimoniu Mondial UNESCO şi este un sat cu aproximativ 500 căsuţe tradiţionale de lemn de vechi, în jurul unei biserici de piatră . în trecut serveau de adăpost enoriaşilor veniţi de departe.

Tradiția poporului Sami o puteţi în schimb cunoaşte mai îndeaproape la Jokkmokk, un loc care este considerat centrul culturii Sami și este cunoscut mai ales pentru târgul anul de iarnă - Vintermarknad există din 1605, deci este una dintre cele mai vechi piețe din lume.

Dar nu doar satele mici alcătuiesc farmecul Suediei. Există bineînţeles şi oraşe mai mari. Capitala Stockholm, de exemplu, unde puteţi face o vizită la Muzeul Vasa, din Stadshuset unde are loc în fiecare an decernarea Premiului Nobel, sau în Junibacken la Muzeul Poveştilor. Deosebit de frumoasă este şi o plimbare prin centrul istoric Gamla Stan, unde se află şi Palatul Regal. Dar al doilea oraș ca mărime din Suedia - Gothenburg - are multe de văzut. Şi aici vă aşteaptă multe muzee - cum ar fi Muzeul Experimental Universeum, Muzeul de Design Rökkska sau Muzeul Volvo - și cel mai mare mall din Scandinavia, Nordstan.

Cine vrea să se întoarcă în timp, care pot face acest lucru cu o vizită la unul dintre numeroasele castele suedeze. Reședința permanentă a familiei regale este Palatul Drottningholm. Unul dintre cele mai frumoase palate în stil baroc este Skokloster. Şi mai înapoi, în epoca bronzului, se simt turiștii care vizitează Tanum. Aici au fost descoperite până acum aproximativ 350 de grupuri de sculpturi in piatra, care au aproximativ 3000 de ani. Bineînţeles că sunt şi ele patrimoniu mondial UNESCO.

Cere o oferta!