Skiathos - Cufarul ascuns al Marii Egee

In detaliu

Cei mai multi dintre turisti vor sa descopere insula Skiathos, calcand pe urmele actorilor din filmul de dragoste Mamma Mia, care a suprins cateva cadre idilice aici, dar si pe cunoscuta insula, Skopelos. In acelasi timp, se lasa condusi de sunetele piesei Mamma Mia ale trupei ABBA, pentru a admira locurile in care s-a desfasurat povestea de dragoste a protagonistilor din film. Principalele puncte de atractie sunt plajele, care comprima peisaje mirifice, imagini si capturi unice, asezari demne de fotografiat. Zugravite in culorile contrastante ale pinilor umbrosi si a vegetatiei mediteraneene, alaturi de nisipul auriu si apele de smarald ale marii, plajele transmit o stare de beatitudine vizitatorului si raspund dorintei sale de a fi conectat in profunzime cu natura. 

Situata in apropierea coastei de est a Greciei si avand deschidere panoramica spre Muntele Pelion, insula este un lacas divin presarat cu ingrediente magice: apusuri de soare care se revarsa molcom peste linia orizontului, ruine antice, povesti medievale nemuritoare, aroma imbietoare a preparatelor traditionale, farmecul satelor pitoresti si splendoarea arhitecturala. La acestea se adauga generozitatea localnicilor, atmosfera cordiala si jovialitatea molipsitoare.

Restaurante

Gastronomia greceasa recunoscuta peste hotare aduce un plus orasului, fiind caracterizata de preparate autentice de exceptie si retete culinare savuroase, gatite cu imaginatie si inspiratie. Cu o viata de noapte fulminanta si cosmopolita, portul vechi al insulei abunda in baruri, taverne cochete si restaurante reinventate in stil contemporan, care atrag ca un magnet impatimitii distractiei si satisfac chiar si cele mai arzatoare nazuinte. Meniul extins de specialitati cu specific grecesc si colectia de bauturi locale, de la clasicele fructe de mare pana la renumitele tsipouro si ouzo, vor convinge vizitatorul de gustul inconfundabil si de calitatea superioara a acestora.

Atractii

Skiathos impresioneaza prin imaginea sa de ansamblu: plaje intinse si atractive, inconjurate de stanci albe, localuri moderne si extravagante, un oras istoric vechi impanzit de case construite in stil neo-clasic si poteci sinuoase care conduc spre terase si magazine de suveniruri. Exploreaza cetatile medievale pentru a vedea picturile murale si pentru a afla despre invaziile piratilor si nu uita sa te refugiezi in manastiri, acolo unde linistea interioara si reculegerea spirituala primeaza. Nu rata festivalurile de muzica si teatru organizate in centrele culturale, dupa ce ti-ai delectat privirea cu imaginea expresiva a turnului cu ceas venetian.

Experiente

Plajele insulei nu se prezinta ca fiind simple locuri, ci talismane, obiecte cu valoare sentimentala, ce formeaza o legatura stransa cu vizitatorul. Tocmai de aceea, ele se pliaza exact pe dorintele tuturor: familiile cu copii care prefera limpezimea apei si intrarea lina in mare, grupurile de prieteni orientati spre adrenalina si senzatii tari, si, in aceeasi masura, partenerii de cuplu, mari iubitori ai rasariturilor cufundate in tacere si contemplare. Serviciile excelente si preturile accesibile ale hotelurilor, optiunile de divertisment experimentate in largul marii, de la sporturile nautice pana la plimbarile nocturne in jurul insulei, te vor convinge ca aici este locul de suflet pe care il vei alege de fiecare data.

Sejururi

width: 100%, height:1px

Solicita o oferta personalizata

 

Este nevoie de un acord privind datele cu caracter personal.