Tel Aviv - Orasul Contrastelor

Non-stop

Capitala culturala si economica a Israelului ocupa o pozitie importanta in optiunile de calatorie a turistilor din toate colturile lumii, datorita naturii sale cosmopolite imbinate armonios cu farmecul stilului vechi. Viata de noapte efervescenta, plajele cu nisip fin, edificiile conservate si cladirile moderne recreeaza identitatea contrastanta a orasului Tel Aviv, transferandu-i culoare, libertate si un ritm de viata dinamic. Nu intamplator este catalogat drept „orasul care nu doarme niciodata”, fiindca debordeaza de viata si de prosperitate, primind cu bratele deschise vizitatorii de pretutindeni. Galeriile de arta, lacasurile religioase, muzeele, restaurantele cochete si pietele de mancare pline de savoare sunt cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi Tel Aviv. 

Cel mai bun humus

Aici vei avea parte de o experienta culinara formidabila, dat fiind faptul ca orasul este un conglomerat de influente culturale, reflectate in produsele traditionale, specialitatile arabe, yemenite si europene. Si unde poate fi simtit acest festin senzorial daca nu in Piata Carmel? Fuziunea de miresme exotice si imbinarea ametitoare de culori inunda simturile gurmanzilor, familiarizandu-i cu gustul israelian. Gurmanzii au ocazia de a invata sa negocieze, alegand din legumele proaspete, fructele confiate si condimentele expuse in tarabe, iar impatimitii shoppingului se pot orienta catre cumpararea unui suvenir din gama de bijuterii si haine. Cea mai mare piata din Orientul Mijlociu si simbolul orasului asteapta sa fie cercetata atent de ochii curiosi ai turistilor! De asemenea, pregatirea celui mai bun humus si aroma falafelului te vor ispiti in mrejele restaurantelor si braseriilor, care exceleaza in materie de servire si de calitate a ingredientelor.

Brancusi in Orientul Mijlociu

Pentru a obtine o vedere de ansamblu asupra istoriei orasului, este recomandata o vizita in vechiul Port Jaffa, unde privelistile pitoresti si energia antica vibranta creeaza o senzatie diferita fata de aerul boem regasit in celelalte zone moderne ale orasului Tel Aviv. In Muzeul de Arta, vei descoperi cea mai impresionanta colectie de picturi din lume si lucrari ce apartin unor personaje celebre, ca Monet, Van Gogh, Picasso, Degas sau Brancusi. Iubitorii de design si arhitectura vor fi uluiti de imaginea izbitoare a  cladirilor traditionale, a constructiilor in stil Bauhaus si a zgarie norilor care impanzesc bulevardul Rothschild! Fie ca esti in cautare de comori sau, pur si simplu, pornesti intr-o plimbare lunga pe strazile orasului Tel Aviv, Nachalat Binyamin este o piata care nu trebuie trecuta cu vederea! Muzica live stradala, reprezentatiile comice ale clovnilor si ghicitorile vor face deliciul copiilor, care vor gasi aceste activitati deosebit de distractive si pline de haz. Ce ai zice daca ti-ai dedica putin timp pentru a participa la expozitiile despre societatea israeliana in centrul Yitzhak Rabin? Sau, mai degraba, ti-ar placea sa urmaresti evolutia evreilor si sa intelegi esenta culturii ebraice in muzeul Beit Hatfutsot? Pe de alta parte, Parcul Ha’ Yarkon Park este o oaza naturala in mijlocul orasului plin de viata, intesat de zone de recreere si activitati pentru toata familia. Oricare ar fi alegerea ta, in Tel Aviv vei avea parte de un amalgam de experiente, care te vor initia treptat in cultura israeliana si te vor invalui intr-o atmosfera tainica.

Vezi unde te cazezi

BOX 43
Cere o oferta!