Tiberias – izvorul sanatatii

Maratonul minunilor

Plasat pe tarmul vestic al Marii Galileii, orasul Tiberias este un important centru religios si politic, cunoscut din vechime pentru izvoarele sale cu ape termale, care si-au dovedit efectele vindecatoare. Numit in onoarea imparatului roman Tiberius care a fondat orasul, Tiberias s-a transformat intr-un loc de pelerinaj marcat de simbolurile si semnificatiile religioase ale miracolelor savarsite de Iisus Hristos. Orasul gazduieste cel mai lung maraton anual din Israel cu acelasi nume, care a devenit o traditie, avand 40 de editii si atragand sportivi de renume din Etiopia si Kenya. Fiind unul dintre centrele administrative si culturale importante ale Antichitatii, Tiberias a lasat omenirii o mostenire spirituala valoroasa, cum ar fi cartile Mishna si Talmudul, scrise de rabinii invatati, dar si Mishneh Tora, codul de lege iudaica compus de teologul evreu Maimonide. 

Parcul trei intr-unul: sinagoga, rezervatie naturala si izvor termal

Tiberias ofera o multime de variante pentru petrecerea timpului liber, insa principala activitate consta in vizitarea obiectivelor turistice. Hamat nu este un simplu parc cufundat in linistea naturii, ci un sit arheologic conservat de secole, cu 17 izvoare fierbinti care ajung la temperatura de 42°C pe tot parcursul anului, si beneficiaza de proprietati medicinale in tratarea afectiunilor. Scaldatul in aceste ape contribuie la diminuarea durerilor articulare, intinerirea celulelor pielii, dilatarea vaselor de sange si reducerea tensiunii arteriale. Pe langa acest rol in imbunatatirea starii de sanatate, parcul este dotat cu piscine imense, cascade, paturi si jacuzzi, unde te poti bucura in voie de varietatea de tratamente spa si de confortul mult dorit. Avem o veste buna pentru pasionatii de astrologie: aici vor gasi sinagoga lui Severus, din secolul al IV-lea, a carei podea este decorata cu un mozaic ce tradeaza influenta culturii elenistice si romane, ilustrandu-l pe zeul Helios, inconjurat de semnele zodiacale. 

Daca ai chef, mergi la Aqua Kef!

In drumul spre promenada Yigal Alon, vei ramane surprins de absida Bisericii Sf. Petru, construita peste ramasitele unui vechi castel, care aminteste de barca de pescuit a lui Petru. Daca ravnesti dupa o doza de distractie pe masura, atunci pasii trebuie sa te poarte catre Aqua Kef, primul parc acvatic plutitor din Irael, aflat pe Plaja Ganim, care incanta de fiecare data mii de familii si grupuri de prieteni din intreaga lume. Ce il face atat de special? Adrenalina simtita in timpul catararilor pe pereti, a sariturilor de pe trambulina si momentele jucause petrecute in apa te vor face sa nu mai vrei sa pleci prea curand. O lectie de istorie despre orasul Tiberias poate fi parcursa in Muzeul de Antichitati, iar in Piata de fructe si legume iti vei incarca cosul cu produse de calitate la preturi rezonabile. 

Heading type widget

BOX 43
Cere o oferta!